aniden ölen kuşlarımın resimleri

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
arkadşalar merhaba. 110 tane kuşumuzun içinden 8 tane resimde görüldüğü gibi öldü kuşlarımız. baştan 25 metrekare salmadaydı. aynı şekilde 3-4 tane ölenler oldu.daha sonra 80-40-40  ebatlarındaki tel kafeslere 10 tane gruplara bölerek aldım. ama bu defa yıne aynı ölümlerle karşılaştık. bazıları tellerınarasından bir şekilde kendılerini dışarıya atıyorlar. bu ölenler acaba kafalarımı sıkışıyor dedık ama asılıda kalan yok. bir köşede ölü ve kafaları tüyleri bu şekilde ölü buluyoruz. normalde bu ölen kuşların kafalarındaki tüyleri tamamen var. yardımlarınızı beklıyorum. saygılarımla . . .

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

By kxyzrm at 2011-06-11

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Çok geçmiş olsun çok kötü görüntüler insanın içi gidiyor.
Daha önce katil çiftlerim vardı kendi yavrularını döverek özellikle resimdeki gibi kafalarını döve döve öldürdüklerini gördüm ama sizin ölen kuşların alt ve ayaklarındada bayağı bir darp var ya fare yada kıskanc katil kuşlar diye tahmin ediyorum.Sizden ricam kuşlarınızı iyi takip edin eğer zamanınız yoksa gizli kamera takıp gözemleyebilirsiniz.

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
sağolun. yok hayır zannedersem öğlen gibi ölüyorlar. yada öldürülüyorlar

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Katil kuşlarınız var 1-2 değil bayağı var. takip şart bulmazsanız. çok zaiyat verirsiniz. kuşlar kaç aylık

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Çok geçmiş olsun kavga gibi duruyor darbe izleri var takip etmek şart sonucu bulmak için

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Kümesinizde kanibalizm belirtileri var bir an önce önleminizi alın ilerleyen dönmede oldukça zaiyat vereceksiniz....

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
Kuşlarınızda tüy yeme problemi var refik abinin dediği gibi.Catasol  ilaç kullan.
Kullanışı şırınga yardımı ile kuşun ağzına hergün 1 damla damlatarak 5 gün süreyle uygulanır. Ayrıca 1 ay içerisinde 5 günden fazla kullanılmamalıdır.

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
o tuyler kuş oldukten sonra kafasında gagalıyor galıba diğer kuşlar. yoksa normalde tuyu olmayan yada tuy yiyen kuşum hiç yok arkadaşlar. az önce yaklaşık 6-7 çift öpüşen kurlaşan kuşlarımı üretım kafeslerıne ayırmış bulunmaktayım

kuşçu51

Yeni Üyemiz
öncelikle geçmiş olsun
bende salma üretimi yapıyorum
bendede bu tür ölümler sık oluyor
yuva için kavga edip birbirini öldürüyorlar
bir sürü fazladan boş yuva var
sahipli yuvaya gidiyor
anneyide yavrularıda öldürüyor
yumurta varsa o yumurtalarıda kırıp atıyor oraya yumurtluyor
ben o katil kuşları salmadan çıkartmıyorum
o savaşarak aldığı yuvayı terketmiyor
orada defalarca yavru çıkarıyor
başka yuvalarada birdaha saldırmıyor
3 tane katil dişim var
başka vukuatları olmadı
sorunsuz yavru alıyorum

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
omergunal' Alıntı:
o tuyler kuş oldukten sonra kafasında gagalıyor galıba diğer kuşlar. yoksa normalde tuyu olmayan yada tuy yiyen kuşum hiç yok arkadaşlar. az önce yaklaşık 6-7 çift öpüşen kurlaşan kuşlarımı üretım kafeslerıne ayırmış bulunmaktayım
siz acaba neye dayanarak tüy yeme hastalığı koydunuz merak ettım doğrusu

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Salma üretiminde birbirlerine saldırı kaçınılmazdır. Bu tür saldırılara genellikle stres faktörü neden olur. Geçmiş olsun. Tekrarını yaşamazsınız inşaallah.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
gördüğüm kadarıyla kuşunuz başka nedenle ölmüş.ölü kuşu diğreleri bu hale getirmiş.benimde yavru papaganım kabarmıştı.gündüz ölmüş akşam eve geldiğimde aynı resimdeki gib i buldum.resimdeki poposu kirli kuşla ilgili söylüyorum.

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
gördüğüm kadarıyla kuşunuz başka nedenle ölmüş.ölü kuşu diğreleri bu hale getirmiş.benimde yavru papaganım kabarmıştı.gündüz ölmüş akşam eve geldiğimde aynı resimdeki gib i buldum.resimdeki poposu kirli kuşla ilgili söylüyorum.
hastalıktan olen bırı kusumu aynı bu vazıyette bende bulmustum oldukten sonra dıger kuslar olen kusu ısırıp kafasını bu hale getırebılıyorlar..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
sonuç olaram kuş anıden öldü yada diğer katil bir kuş öldürdü. ondan sonrada diğerleri yerde ölü yatarken kalkması için yada birbirlerini doyurmak için kadasından yukarı kaldırdılar. ve her kaldırıştı bir miktar tüy yolundu. sonunda da kafası çıplak kaldı zanendersem.