ANKET

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Değerli üreticiler, kuşlarınızın günlük temizliği mama değişimi su değişimi vs. kuşlarınızın çift sayısıyla beraber kaç saat aldığını paylaşabilirmisiniz acaba? Hergün kaç saatinizi ayırıyorsunuz? sabah öğle akşam gibi ayrı zaman dilimlerindede belirtebilirsiniz.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Değerli üreticiler, kuşlarınızın günlük temizliği mama değişimi su değişimi vs. kuşlarınızın çift sayısıyla beraber kaç saat aldığını paylaşabilirmisiniz acaba? Hergün kaç saatinizi ayırıyorsunuz? sabah öğle akşam gibi ayrı zaman dilimlerindede belirtebilirsiniz.
Bu elkıvraklığına ve becerikliliğe bakar...Örnek 20 çift için bile biri 15 dk da, biri 30 dk da , bir diğeride 1 saatte yapar... :)

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Yahya SAYIN' Alıntı:
Bu elkıvraklığına ve becerikliliğe bakar...Örnek 20 çift için bile biri 15 dk da, biri 30 dk da , bir diğeride 1 saatte yapar... :)
Elbette dediğiniz gibidir yahya bey belkide bunları görmek istedim :) kim ne kadar sürede ne yapıyor mesela kaç çift kuşa  kaç dakikada yem dolduruyor belki hepsinden az sürede bitiren bir arkadaşımız dikkatimizi çekecek ve ondan böylece kolay bir yöntem öğreneceğiz. saygılar

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
4 yemlikli 2 çifthaneyi temizlemem ortalama 40 dakika sürüyor.
Formülü de kuşların strese girmelerinden keyiflerinin kaçmasından korkmak :D :D :D

Şaka bi yana ama özen göstermek işe yarıyor ilk aldığımda temizlikten çok korkan kuşlarım şimdi ben kafes altını temizlerken birbirlerine kur yapıyorlar. Ben üretici değilim sadece ufak bi yorum yaptım üstadların yorumlarını bende merak ediyorum.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yemlikteki kabuları temizleme aparatı düşünüyorum  başarabilirsem  güzel bi  aparat olursa paylaşırım  yüzeysel olarak denedim olumlu  sonuc aldım  öle olursa hem üretim hanem temiz kalacak yemlikteki kabukları bir torbaya hapsetmiş olup hemde üfürme derdine sonvermiş olurum diyorum  su içinde  şimdilik tabana kuvvet  benim üretim hanede

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Onur Tunç' Alıntı:
4 yemlikli 2 çifthaneyi temizlemem ortalama 40 dakika sürüyor.
Formülü de kuşların strese girmelerinden keyiflerinin kaçmasından korkmak :D :D :D

Şaka bi yana ama özen göstermek işe yarıyor ilk aldığımda temizlikten çok korkan kuşlarım şimdi ben kafes altını temizlerken birbirlerine kur yapıyorlar. Ben üretici değilim sadece ufak bi yorum yaptım üstadların yorumlarını bende merak ediyorum.
2 çifthane için çok fazla zaman değilmi? Yoksa bütün kafesi komple temizlemektenmi söz ediyorsun? Hergün komple temizliyormusun?

Ünal YILMAZ' Alıntı:
Yemlikteki kabuları temizleme aparatı düşünüyorum  başarabilirsem  güzel bi  aparat olursa paylaşırım  yüzeysel olarak denedim olumlu  sonuc aldım  öle olursa hem üretim hanem temiz kalacak yemlikteki kabukları bir torbaya hapsetmiş olup hemde üfürme derdine sonvermiş olurum diyorum  su içinde  şimdilik tabana kuvvet  benim üretim hanede
Ünal bey 2 tane kabuklu yemle kabuksuz yemi ayıran basit makina görmüştüm gayet yapılabilir makinalardı. sizinki nasıl birşey olucak merak ediyorum.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
2 çifthane için çok fazla zaman değilmi? Yoksa bütün kafesi komple temizlemektenmi söz ediyorsun? Hergün komple temizliyormusun?
Çok fazla zaman ama ben şikayetçi değilim. Yorumda belirttim ben üretici değilim o yüzden beni saymasanızda olur. Sadece Yahya abinin bahsettiği el çabukluğuna farklı bi yorum olsun diye yazdım. Çifthaneleri haftada 1 temizliyorum günlük bakım işlerim 15 dak. sürüyor. Yem üfleme, su değiştirme, mama verme-alma, haftada 1 gün sularına vitamin ekleme gibi bir rutinim var.

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
3 Çiftim ve 5 adet yavrum var yavruların kontrolünü yaptığım kadar aynaya bakmıyorumdur.Hemen hemen her yarım saatte bir yavru kontrolü yapıyorum.Temizliği ise 4 katlı bi bax kafetse sabah akşam 1 er saat temizlik için zaman harcıyorum.Öğlenleride fırsat buldukça onları izliyorum.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
kumeste 15 çift muhabbet ile 5-6 çift kanarya var gunde sadece 1 kere girerim kumese  ogleden sonra 4 te  ortalama 1 saat en fazla.

akdağ

Yeni Üyemiz
Adı
yunus
Soyadı
akdag
herkeze selamlar ben yemlık olarak akıllı yemlıkler cıktı piyasaya kuş yemı yedıkce yem kabukları altta bır hazne var oraya dokuluyor ve yemlıgı uflemek zorunda kalınmıyor ben yemını ustekı hazeneye dolduruyorum yaklasık 4 gun ne kabuk ufluyorum nede hergun yem doldurmakla ugrasıyorum burdan herkeze tavsıye ederım cok kullanıslı bır aparak cıkarmıslar.temızlık olarakta hergün altlarını temızlıyorum sularını tazelıyorum ve haftada bir kere sebze karısımı yapıyorum kuslar ıcın cok ıyı oluyor suanda yavrum yok ilk yumurtalar bos cıktı bu yumurtalardanda umıdım yok saygılarla..

metkuy

Uzman Üyemiz
akdağ' Alıntı:
herkeze selamlar ben yemlık olarak akıllı yemlıkler cıktı piyasaya kuş yemı yedıkce yem kabukları altta bır hazne var oraya dokuluyor ve yemlıgı uflemek zorunda kalınmıyor ben yemını ustekı hazeneye dolduruyorum yaklasık 4 gun ne kabuk ufluyorum nede hergun yem doldurmakla ugrasıyorum burdan herkeze tavsıye ederım cok kullanıslı bır aparak cıkarmıslar.temızlık olarakta hergün altlarını temızlıyorum sularını tazelıyorum ve haftada bir kere sebze karısımı yapıyorum kuslar ıcın cok ıyı oluyor suanda yavrum yok ilk yumurtalar bos cıktı bu yumurtalardanda umıdım yok saygılarla..
Şuan yavru olmadığı için akıllı yemlik sizi 4 gün idare ediyor fakat yuvada yavru varsa  anaçların yavru için kafes tabanına dökecekleri yem yüzünden o yemlik yarım saatte boşalabiliyor ve kafesin altı ızgaralıysa kuşlarınız  özelliklede yavrularınız aç kalır, Akıllı yemlik 3-4 gün yem ile uğraşmamak için değil yem tasarrufu sağlamak içindir, her gün yem takviyesi yapılmalı , altındaki hazne yukardan gelecek olan yem akışını durdurmaması için dolması beklenmeden hergün  boşaltılmalı, kabukların arasındaki yemler üflenmelidir.

akdağ

Yeni Üyemiz
Adı
yunus
Soyadı
akdag
metin abi suanda bu sekılde gıdıyor ama yavrular cıkınca nasıl olucak bılmıyorum soyledıgın dogrudur abı dedıgın gıbı ama genelde alttakı hazneye dokuyor kabuklar azda olsa yem dusuyor tabı ılk yavrularda denıcem artık olmazsa eskı yemlıklere devam:D

yalvaclı

Uzman Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
TÜRKER
28 çift ,2 tane çift hanede yaklaışık  15 yavru, bir çift hanede çiftleştirmek için  yaklaşık 14 damızlık muhabbet kuşu takribi gündüz calıştıgımız için her gece saat 9 civarı gidiyoruz bazen ortagım bazen ben tek oldugumuzda yaklaşık 1 saat rahat  duruyoruz orda gerçi ikimiz ordaykende  aynı süreyi buluyor iş bitince öyle kuşları inceliyoruz

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
30 çift Şhow Jumbo + Yavruları Sabah 8 de giriyorum üretimhaneme sularını yenileme yemlerini tazeleme mama hazırlama ve yavrularına iyi bakamayan çiftlerin yayrularına besleme aparatıyla yavru maması verme 2 saatimi alıyor. Öğlen kuşlarım izlemek için giriyorum. Akşam temizlik vs. ortalama 2 saatimi alıyor. Günde abartısız 5 saatim onlarla geçiyor. Ama tatlı bir uğraşı oluyor :)

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Topic günceldir.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
16 çift çifthanede 24 tanede salmada damzlık yavru yem değiştirmek sularını tazelemek temizlik en fazla 3  saat 1 saati işler geri kalan vakitse onları seyretmekkk onlara vakit geçirmeye doyamıyorumm

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
120 tane kuşa sabah yarım saat.akşam 1,5 saat.onlarsız hayat monoton geçer.

metkuy

Uzman Üyemiz
akdağ' Alıntı:
metin abi suanda bu sekılde gıdıyor ama yavrular cıkınca nasıl olucak bılmıyorum soyledıgın dogrudur abı dedıgın gıbı ama genelde alttakı hazneye dokuyor kabuklar azda olsa yem dusuyor tabı ılk yavrularda denıcem artık olmazsa eskı yemlıklere devam:D
Eski yemliklere geri dönmene gerek yok yavrular çıktıkdan sonrada akıllı yemlikler senin için daha kullanışlı olacaktır sadece yavrulu çiftlerde normalden biraz daha sık kontrol edilmesi gerektiğini vurgulamak istedim.

akdağ

Yeni Üyemiz
Adı
yunus
Soyadı
akdag
teskkur ederım metın abi bu konu hakkında aydınlattın