Anlamsız yuvaya girme Bi fikir

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
uzun anlattım okursanız cok makbule geçer :)

öncelikle merhaba kafese 1 erkek 2 dişi attım ( kıskandırmak için ) hiç birbirlerine yuz vermeyen cıftım yuvaya gırmeye başladı dişi yuvaya gırıyor erkek kapıda beklıyor yem verıyor yuvadan cıkartmıyordu sonra erkekte gırmeye başladı ikiside yuvada bekliyordu diğer dişim biraz yaşlı o yuzden hep konun dışındaydı ara sıra erkek yem verıyor o arada korkuyor veya kavga edıyorlardı ama son 2 gundur bu yaşlı kuş ful yuvada ne yapıyor dıye yuvaya baktığımda bagrıyor saldırmaya çalışıyor acaba neden yuvaya giriyor korktugundan mı ki ?  icon_think icon_think

hala yuvada

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
kızgınlık dönemine girmiş olabilir elinizi uzattığınızda saldırmasıda iyi bir işaret :) fazla rahatsız etmeyin uzaktan takip edin,kemirmeler başlarsa bunu duyarsınız zaten

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
zaten yuvanın kenarlarını kemırmış fakat erkek bununla cok ılgilenmıyor ara sıra besleme kavga edıyorlar genellıkle yan yana durmuyorlar yanı itişiyorlar diğer dişiyle ilgili onla yuvaya fln gırıyorlardı bu gırınce bır daha gırmedıler ben görmedım

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
bence yanlış yapmışsın kuş korktuğundan giriyordur
korkudanda giriyo ola bilir fakat ben sadece yuvayı açtım elımden geldıgınce kuşların yemını suyunu degıştırırken yavaş yavaş değiştiriyorum rahatsız etmıyorum

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
sizden değil bnce diğer kuşlardan korkmuş olabilryada kızgınlık dönemine girmiş de olabilir.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
korkudanda giriyo ola bilir fakat ben sadece yuvayı açtım elımden geldıgınce kuşların yemını suyunu degıştırırken yavaş yavaş değiştiriyorum rahatsız etmıyorum
bir kafeste 2 dişi 1 erkeğin olması tehlikelidir dişiler birbirlerini öldürebilirler

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
bir kafeste 2 dişi 1 erkeğin olması tehlikelidir dişiler birbirlerini öldürebilirler
kıskandırmak için koydum bence işede yaradı yuvaya gırmeyen ılgılenmeyen dişim yuvaya gırmeye başladı erkekte ona beraber gırıyordu bunu bıraz daha bekletıp alıcaktım sonra bı baktım buda gırıyor korkudan sanırım tek başına ayrı bir kafese koyucam evde tek cıft yavru almak için güzel bir yöntem :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Kıskandırmak istediysen bunu yuvalıksız şekilde bir kafesi koymalıydın. Bence dengeleri bozmuşsun kafeste pek işe yaramamış. İyi anlaşan çifti al bir kafese koy yuvalığı tak .

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
yuvalığı kemirmesi bu dişininde kızgınlığa girdiğini gösterir,eğer diğer dişin hazır değilse bu yuvaya giren dişi kalsın kafeste erkekle beraber,çok da iyi anlaşmaları önemli değil çiftleşmek istedikten sonra.benim kızgın bir dişi çiftleşti yumurtladı erkeği artık yanına bile yaklaştırmıyordu ayırdım 4 yavrusu var şuan .üretici abi ve arkadaşlar daha doğru bir tesbitte bulunacaklardır .

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Ethem YAMAN' Alıntı:
Kıskandırmak istediysen bunu yuvalıksız şekilde bir kafesi koymalıydın. Bence dengeleri bozmuşsun kafeste pek işe yaramamış. İyi anlaşan çifti al bir kafese koy yuvalığı tak .
neden yuvalıksız yapayım sonuçta kuşları ısteklendırmek için kıskandırmak ıcın yapıyoruz yuva olmadan dişiler bırbırlerını neden kıskansın ? yuvaya girmeyen çiftim yuvaya girmeye başladı bu mu işe yaramamış yaradı gibi :) yuvaya giren dişiyi aldım tek başına bir kafese anlaşan çiftleri koydum çifthanede duruyorlar