anne baba yavruyu iyi beslemiyor

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
yavrulu çiftime mama yaptığım zaman biraz besliyorlar ama hafta içi  erkenden kalkıp
okula gitmem gerektiği için mama yapamıyorum eve gelince yavruların kursağına baktığımda nerdeyse boş.yem yiyip de neden yavrulara vermiyorlar ki anlamıyorum

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
KUŞLARIN İLK KULUÇKASIYSA NORMAL BİR DURUM ACEMİLİK  DÖNEMİ SİZ MAMAYI İHMAL ETMEYİN AKŞAMDAN HAZIRLAYIN DOLABA KOYUN SABAH VERİRSİNİZ

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
ortam havası,ısısı sorunları (gece gündüz farkı veya yuvanın havalanma oranı) , haşerat fare böcek vs sorunları , yeni bir kuş akabinde gelen virus ve diğer zararlı hastalık ajanları ve mite,kene ve kesici ve kan emici bitler bu sorunları gözden geçirmenizi öneririm bunun yanı sıra yuvalığın tabanının temiz olması çok önem taşır mesele oksijenlenme ve yuva içi bakımıdır bu durumları tek tek gözden geçirir ve güzel bir mama karışımı ile anne babaya destek verirseniz yavrularınız ziyadesi ile doyurulacaklardır aşırı hava sirkulasyonu olan yuvalarda ısının korunamaması yavruların vucut ısısı kaybetmesini takiben yem isteme talebini yavaşlatacağından metabolizması yavaşlayan ve hareketleri ağırlaşan yavrulara ebeveynlerinin bakım iştahıda bu doğrultuda azalacaktır kolay gelsin..

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
Yavrular sürekli bağırıp yiyecek istiyorlar da anne baba mama olmazsa yem yiyipte yavrulara vermiyor.akıllı yemliği yemeden aşağı boşaltıyor erkek zaten

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
benim erkek kuşun biriside akıllı yemligi aşagıya boşaltıyor.
elinizdeki yem bitince kuşa sade yemlerden verin.karışık olanları seçtikleri için yem israfı oluyor ve kuşların tam doymadıgı kanaatindeyim.
elimdeki karışık yem bitsin bundan sonra sade yem alıp vercem bende