Anne mi Bakar Baba mı ?

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
S.a ustalarım abilerim kardeşlerim.Herkeze  bol yavrulu üretimler.
Abilerim  benim sorum. Yavrulara dişi mi bakar erkek mi ?
Yani diyelim ki yavrular 25 günlük iken baba öldü. 4 tane yavru var yavrulara anne tek basına bakabilir mi ?
Yada tam tersi anne öldü baba tek başına bakabilir mi ?
Bir abimizin yavrular 25 günlük  oldugu zaman anneyi ayırıp dinlendirdigini babanın yavrulara tek bakmasını sagladıgını duymstum sanki. Yada babayı dinlendirip annenin bakmasını saglayıp  babayı dinlendirdigini duymustum tam hatırlamıyorum. Gerekli bilgiyi verirseniz çok sevinirim. saygılarımla.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi bakar tek olsa da ama 5-6 yavrudan fazlaysa tek zorlanır

Yücel Görgün

Takipçi Üyemiz
Adı
Yücel
Soyadı
Görgün
Yavrular yeni çıkınca genelde baba-anneye,anne yavrular kusar.Bazen ikisi beraber bakar.Yavrular belirli bir büyüklüğe gelince anenein ilgisi azalır,yeni kuluçka hazırlığına girer.O zamanlar genellikle baba bakar yavrulara.İkiside bakıyor anlayacağınız.. :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yücel GÖRGÜN' Alıntı:
Yavrular yeni çıkınca genelde baba-anneye,anne yavrular kusar.Bazen ikisi beraber bakar.Yavrular belirli bir büyüklüğe gelince anenein ilgisi azalır,yeni kuluçka hazırlığına girer.O zamanlar genellikle baba bakar yavrulara.İkiside bakıyor anlayacağınız.. :)
abi yalnız uğur abi onu sormuyor ebeveynlerden sadece biri kalsa bakar mı diyor  icon_snooty

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Her ikiside bakar 5  6 yavrudan sonra zorlanır yanık 1 2 yavru büyüyebilir belki...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
GENELDE  BAKICIDIRLAR  BABALARDA  YALNIZ  YINEDE BELLİ OLMUYOR  İYİ TAKİP EDİP GÖZLEMLEMEK LAZIM ZİRA  YAVRULAR ZARAR GOREBİLİR.....