Anne yavrulari dövuyor

Yakup21

Yeni Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
Kara
Slm arkadaşlar bende bir cift muhabbet kusu var ve bunlardan 4 tane yavru aldim yavrular ortalama 1 aylik falan oldu ama daha yeme dusmediler benim sorunum annenin yuvadan cikan yavrulari dovmesi yuvadan cikan yavruyu hemen dovmeye basliyor dun anneyi ayri kafese aldim ama sonradan fark ettimki disi kus bi daha yumurtlamis simdi ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yavruların resmilerini paylaşabilirmisiniz, 1 ay olduysa büyük ihtimal yem kırabilirler bence yavruları ayırıp önlerine dal darı ve su koyup kafeste tünek olmasın yavruları gözlemleyin yam yiyip yemediklerini kontrol edin eğer anne dövüyorsa anneyi yavrularla tutasanız yavruları öldürebilir.

Yakup21

Yeni Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
Kara
Ya normalde dovmuyor ama yavrular yuvadan ciktigi gibi dovmeye başliyor resimleri suan yok yanimda ancak aksam cekebilirim

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Anne bir süre ayrı dursun, yumurtayı alıp sern bir odada yem içinde veya kum içinde 1 hafta kadar bekletin.
Yavruların olduğu kafeste ızgara varsa çıkartıp tabana yem serpin ve yavruları kafes tabanına alın. Bulabilirseniz sade kanarya yemi (aspur) iyi gider yavrular için. Yem yediklerini gördüğünde yavruları alıp dişiyi erkeğin yanına koyabilirsin. Yuvalığa yumurtalamaya başlayınca da topladığın yumurtaları gün aşırı yuvalığa bırakırsın. Hemen yeni kuluçka istemiyorsan yumurtaları atarsın..

Yakup21

Yeni Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
Kara
Hocam peki daha kucuk yavruda var onuda kafesin dibine birakayimmi

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
beyaz kuş yem yiyebilecek duruma gelmiş, bende anneyi ayırın diğerlerine baba baksın.