ANNE YAVRULARI ÖLDÜRDÜ

kurtzafer

Yeni Üyemiz
Adı
ZAFER
Soyadı
İPÇİ
DİŞİ KUŞUM YUVALIKTA BULUNAN 5 KUŞUMUNDA GAGASINI PARÇALAYIP ÖLDÜRDÜ.VİTAMİNİ MAMASI YEMİ SUYU HERŞEYİ TAM AMA YİNEDE DİŞİ KATLİAM YAPTI NEDENİ NE OLABİLİR DİŞİYİ AYIRDIM ÇOK İYİ YAVRU VERİYOR AMA ÖLDÜRÜYOR.

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

hsyn35

Yeni Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
özcan
İyi günler. Genelde bu havalarda tüye girip stres yapıyorlar bundan dolayı benim de başıma geldi 2 kere yavruları bakmıyor yumurtaları kırıyor vs. biraz dinlendirin dişiyi bence yine büyük ustalara sorun :)
;)

kurtzafer

Yeni Üyemiz
Adı
ZAFER
Soyadı
İPÇİ
BİR SENEDİR DİNLENİYORDU ZATEN YENİ EŞE ATTIM İLK AĞIZ YAVRU ALDIM AMA ÇABUK KIZIŞIYOR HERHALDE YARVULAR DAHA KENDİNİ KURTARMADAN YİNE ÇİFTLEŞMEK İSTİYOR.SANIRIM.

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
1- annenin öldürdüğüne eminmisin baba olamaz mı
2- kuluçka döneminde mama ve vitamin vermeye devam ettin mi

kurtzafer

Yeni Üyemiz
Adı
ZAFER
Soyadı
İPÇİ
ANNE ÖLDÜRMÜŞ HER TARAFI KAN İÇİNDEYDİ...SÜRAKLİ MAMA VERİRİM...

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
kuşlar ilk yumurtayı yumurtladıktan sonra yavrular yumurtadan çıkıncaya hatta 2-3 günlük oluncaya kadar mama vermezseniz kuşun kızışma dönemini geciktirebilirsiniz
gereksiz besleme erken kızışmaya sebep olabiliyor

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
A.Recep YAMAN' Alıntı:
1- annenin öldürdüğüne eminmisin baba olamaz mı
2- kuluçka döneminde mama ve vitamin vermeye devam ettin mi ( bunu yaptıysan en büyük hata budur )

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kuşlar ilk yumurtayı yumurtladıktan sonra yavrular yumurtadan çıkıncaya kadar mama verme sıklığını haftada bire düşürün, mamanın içeriğinde kızıştırıcı besinler olmasın, ayrıca yavrular kaç günlüktü?

E

elaziz2316

Guest
A.Recep YAMAN' Alıntı:
kuşlar ilk yumurtayı yumurtladıktan sonra yavrular yumurtadan çıkıncaya hatta 2-3 günlük oluncaya kadar mama vermezseniz kuşun kızışma dönemini geciktirebilirsiniz
gereksiz besleme erken kızışmaya sebep olabiliyor
      İlk yumurta geldikten sonra mama vitamin vs. yem haricindekileri kesmelisin. Yemin içerisinde de nijer olmamasına dikkat etmelisin. Yumurtlamaya başladıktan sonra kuşlara, mama ve vitamin takviyeleri ile nijer, çimlendirilmiş buğday vs. vermeye devam edildiği takdirde, kuşlarınızı kızıştırdığı için dişi kuşların bu tür davranışlarına sık sık rastlanılır.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
yavru kuşlar 25-30 günlük felan olunca yuvadaki ve kafesteki yavru kuşu dişi dövüyor genelde. özelliklede tekrar yumurtladı ise. yavru kuşları ayırabilirsin 30 günlük olduysa.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
çok geçmiş olsun büyük ihtimalle kızıştığı için öyle birşey yapmıştır

kurtzafer

Yeni Üyemiz
Adı
ZAFER
Soyadı
İPÇİ
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim sanırım haklısınız mamayı biraz kesmeliyim ben o konuda hata yapmışım herhalde umarım böyle bir şeyi bir daha yaşamam