Anne yavrusunu beslemiyor.(Acil Yardım Lütfen)

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
bugun çıkan yavruyu annesi beslemiyor.ben mama yapıp beslemeye çalışıyorum. ağzı çok küçük olduğu için çok zor oluyor beslemek.şırınga ile ağzına mama damlatıyorum kendisi birazını yiyiyor. nasıl daha iyi mamayı yedirebilir. birde kursagında bir şişlik var. yani mama içinde görünüyor aynı zamanda sanki içinde hava varmış gibi kursagı şişiyor.bunun resminide koyuyorum.yardım edin lütfen.
anne niye beslemiyordur. yavrusunu besletmesi için ne yapabilirim.mama yapıp anne babaya da veriyorum ama onlarda mamayı yemiyor. mamanin içine yumurta, bisküvi ve bebekler için kullanılan içinde pirinç unuda bulunan şu arı mamalardan koyuyorum.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
YAVRUNUZ TAM OLARAK TAMAMLANMAMIŞ ALTI AÇIK  DAHA KUŞ SAĞLIKLI OLMADIĞI İÇİN ANNESİNDEN MAMA İSTEYEMİYOR O YÜZDEN ANNEDE BESLEMİYOR KURSAĞINA HAVA DOLDURMUŞSUNUZ KURSAĞINI YAVAŞÇA SIKIN HAVASI BOŞALACAKTIR SU TAKVİYESİ YAPIN VE ANNENİN ALTINA BIRAKIN İNŞALLAH BESLER

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
yavru gelişimi tam olmamış kuşda sıkıntı var anne bunu biliyor ondan bakmıyordur

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
yavruyu yumuryatan kendinmi cıkarttın yanlış anlamayın bole durumlar olabiliyo ondan soruyorum yavru yumurtadaki oluşumunu tamamlamamış yavruyu bir sure daha mamayla beslemeye devam edin mamayıda 40-45 derece arası sıcaklıkta verin işallah kurtarırsınız

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
icon_think icon_think icon_think 40-45  fazla değil mi  30  larda  olmalı

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Karahan UZUN.' Alıntı:
icon_think icon_think icon_think 40-45  fazla değil mi  30  larda  olmalı
annenin kursağındaki mamayı yavruya verirken mamanın sıcaklığıda 40-45 derece arasında biliyorum yanlışım varsa kusura bakmayın

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
yavru malesef öldü. annesi ona yumurta muamelesi gösteriyordu. yumurtaymış gibi sadece üstüne yatıyordu.yavru arada bir ötüyordu ama anne aldırmadı.
kuş yumurtayının bir kısmını kendi kırdı. gagası görünüyordu ve ötüyordu.bekledim kendi çıkamayınca ben çıkarttım.
gelişimini tamamlamadığını nerden anladınız.bilmediğim için soruyorum.bir de gelişimi tamamlanmamışsa niye yumurtayı kırdı bu yavru resmen intihar etmiş ozaman.
son olarak 5 yumurta daha var. yumurtaları kontrol ettim. içleri dolu galiba. yeni yavru çıkınca anne bakmazsa ne yapabilirim.

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
arkadaşlar üstadlar bir sorum daha olacak.
kuş gelişimini tamamlayamadığı için annenin onu beslemediğine eminmisiniz.
sorularıma cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Alaaddin ATALAY' Alıntı:
yavru malesef öldü. annesi ona yumurta muamelesi gösteriyordu. yumurtaymış gibi sadece üstüne yatıyordu.yavru arada bir ötüyordu ama anne aldırmadı.
kuş yumurtayının bir kısmını kendi kırdı. gagası görünüyordu ve ötüyordu.bekledim kendi çıkamayınca ben çıkarttım.
gelişimini tamamlamadığını nerden anladınız.bilmediğim için soruyorum.bir de gelişimi tamamlanmamışsa niye yumurtayı kırdı bu yavru resmen intihar etmiş ozaman.
son olarak 5 yumurta daha var. yumurtaları kontrol ettim. içleri dolu galiba. yeni yavru çıkınca anne bakmazsa ne yapabilirim.
yumurtayı kuş çıkmak için kırmamış olabilir belkide yumurta çatlamıştır yoksa bu halde kuşun kabuğunu kıracağını sanmam kuşun altına bakarsanız daha yumurta sarısının tam kaybolmadığını veya dönüşmemiş olduğunu görürsünüz bu durumda sizin yapacağınız bi şey yok... bu kuşun pek yaşam şansı olamazdı kanatlara ve kafasına bakarsanız çok beyaz kansız kalmış ve biraz büyüse bile bağırsaklarındaki bi sıkıntıdan yine ölürdü. inşallah diğerleri sağlam çıkar.

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
Ömer ADAM' Alıntı:
yumurtayı kuş çıkmak için kırmamış olabilir belkide yumurta çatlamıştır yoksa bu halde kuşun kabuğunu kıracağını sanmam kuşun altına bakarsanız daha yumurta sarısının tam kaybolmadığını veya dönüşmemiş olduğunu görürsünüz bu durumda sizin yapacağınız bi şey yok... bu kuşun pek yaşam şansı olamazdı kanatlara ve kafasına bakarsanız çok beyaz kansız kalmış ve biraz büyüse bile bağırsaklarındaki bi sıkıntıdan yine ölürdü. inşallah diğerleri sağlam çıkar.
yumurta çatlamamıştı baya bi açıktı bakınca kusun kafası net görünüyordu. bende çıkamıyor diye yardım etmeye çalıştım.anne kuş çok iyi aslında yumurtalarına çok iyi bakıyor.nerdeyse hiç üstünden kalkmıyor ben bakmak istediğimde onları korumak için elimi ısırıyor.diğerlerine bakmamasından çekiniyorum. eğer onlarada bakmazsa artık yavru falan olmayı düşünmeyeceğim.aynı şeyin digerlerinin başınada gelmesinden korkuyorum.
birde ilk yumurtasını 1 aralıkta yumurtlamıştı. yavru 24 aralıkta çıktı.ama kaçıncı yumurta olduğunu bilmiyorum.

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Alaaddin ATALAY' Alıntı:
yumurta çatlamamıştı baya bi açıktı bakınca kusun kafası net görünüyordu. bende çıkamıyor diye yardım etmeye çalıştım.anne kuş çok iyi aslında yumurtalarına çok iyi bakıyor.nerdeyse hiç üstünden kalkmıyor ben bakmak istediğimde onları korumak için elimi ısırıyor.diğerlerine bakmamasından çekiniyorum. eğer onlarada bakmazsa artık yavru falan olmayı düşünmeyeceğim.aynı şeyin digerlerinin başınada gelmesinden korkuyorum.
birde ilk yumurtasını 1 aralıkta yumurtlamıştı. yavru 24 aralıkta çıktı.ama kaçıncı yumurta olduğunu bilmiyorum.
bazı kuşlar yumurlayınca hemen ustune yatmaz bir kac yumurtadan sonra da yata bilir.. sıkıntı yapmadan bekleyin ilk cıkan yumurta da biraz talihsizlik olmus dişi kuşta hata yok eminim kuşlar doğal şekilde cıkınca anne sağlıklı bir şekilde yavrularını büyütcektir

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
inşallah dediğiniz gibi anne diğerlerine bakar.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
YAVRUNUZ TAM OLARAK TAMAMLANMAMIŞ ALTI AÇIK  DAHA KUŞ SAĞLIKLI OLMADIĞI İÇİN ANNESİNDEN MAMA İSTEYEMİYOR O YÜZDEN ANNEDE BESLEMİYOR KURSAĞINA HAVA DOLDURMUŞSUNUZ KURSAĞINI YAVAŞÇA SIKIN HAVASI BOŞALACAKTIR SU TAKVİYESİ YAPIN VE ANNENİN ALTINA BIRAKIN İNŞALLAH BESLER
+1

hakançoban

Yeni Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
çoban
Alaaddin ATALAY' Alıntı:
aynısı bugün başıma geldi. 2 yumurta kalmıştı baktım çatlatmış ses çıkarıyolar yavrular. 3 saat bekledim yavrulardan biri yumurtanın içinde öldü. diğeri yaşıyodu ama kıramamıştı. ben de yardım ettim. yarın bakacağım  inşallah ölmez. sanırım aynı sıkıntıyı yaşadık

FÜKRET

Uzman Üyemiz
Adı
FİKRET
Soyadı
SAĞ
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
+1

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
şimdi bi yumurtadan ses geliyor yavru içinde ötüyor ama yumurta çok az açılmış. bekleyecem kendi kırsın yumurtayı ama ne kadar beklemeliyim.
ya buda gelişimini tamamlayamadıysa diye korkuyorum

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
yumurtada olan yavru kendi yumurtayı kırıp çıkmış annesi yine beslemedi ben besliyorum. burda bir petshop sordum. anne beslemiyor dedim. babayı kafesten çıkar ondan yapıyor dedi. ama baba hiç yuvaya girmiyor arada yuvanın kapısında bekliyor. petshop dediği doğrumu. babayı çıkarmalımıyım? yardımınız için teşekkürler.

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
merhabalar

ben iki sene önce kuluçka makinesi yaptım. yumurtaların çıkımına üç gün kala nem oranını arttırıyordum. yumurtaların üzerine su sıkıyordum. kabuğunu rahat kırabilmesi için. çünkü bunu yapmadığımda civcivlerin kabukta sadece bir delik açıp orada öldüklerini gördüm. bu yüzden olabilir mi acaba yumurtadan tam olarak çıkamaması?