anne yuvalıga girmiyor yardım

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
arkadaslar bır cıftımın altında 6 yumurta vardı ılk kuluckaları ve bır yavru cıktı yavru su anda 16 gunluk cıvarı sanırsam renk tuylerı cıkmaya basladı ben dıger yumurtalar cıkmadıgı ıcın yuvalıktan aldım bunun uzerıne anne yuvaya pek gırmemeye basladı yavrunun da kursagında az yem var mama da verıyorum her gun ama tohumlar gordum kursakta az sayıda bıde su dolu napsam anne kafese yaklastıgımda yuvalıga gırıyor fakat yavruyu tam beslemeıyor galıba ne yapsam arkadaslar ?

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
sen yumurtaları alınca anne rahatsız oldu demekki ondan yapabilir yuvalıkla kafesle pek ilgilenme uzaktan takip et anne senden rahatsız olmuş olabilir yine bakmazsa sen beslemek zorunda kalıcaksın inş bakar

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
diğer yumurtaların dolu boş olduğundan emin oldunuz mu ki aldınız yuvadan??
yuvaya fazla müdahale etmek iyi değildir..
yavruyu gözlemleyin kursağı boşsa siz besleyin, değilse dokunmayın.
birde sık sık yuvalığı açmayın!!!

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
sanırım bu problem yuvayı çok sık kontrol edince ve kuluçkaya müdahale edince oluşuyor, kuş artık yuvasının bozulduğunu sanıyor ve yavrulara yumurtalara ilgisi gün geçtikçe azalıyor ve yeni yuva kurma telaşına giriyor, o süreçte olan ise; yavruların ölmesini beklemek ve tekrar kızgınlığa gelmek, bu aşamadan sonra tek yapacağınız yavruyu başka bir anneye evlatlık vermek ya da elle beslemek, ben elle besleme olayından bir türlü randıman alamadım çünkü, hiçbir bakım anneninki kadar düzgün ve güvenli olmuyor, imkanınız var ise yavruyu başka bir anneye evlatlık verin, yavruyu verdiğiniz annenin kendi yavrularının eklediğiniz yavruyla yakın boyutlarda olmasına dikkat ederseniz sorun kalmaz.