Antalya / Manavgat'tan Saygı ve sevgiler.

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir Malawi mbuna cichlid grubu balıkların üretimini yapmaktayım. Son zamanlar da evimde yaşayan Maviş-Erkek arkadaşımızın ve de kardeşimin 5 takım Çek ile başlamasından gaz alarak bende 4-5 takım kuş alıp küçük çapta üretimini düşünüyorum. Sizce başlangıçta tavsiye edecekleriniz nelerdir ve hangi ırkları tavsiye edersiniz. Benim düşüncem İngiliz veya Hollanda. Sizlerle tanışmak ve düşüncelerinizi almak için merhaba demek istedim. Herkese hayırlı günler.

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
--- Hoşgeldiniz  :)

-- Ben yerinizde olsam, kardeşinizin aldığından farklı bir üreticiden çekoslovak yavrular alıp büyütürdüm yada hızlandırmak için çiftler alırdım. Farklı bir üreticiden gelen orjinal çek kuşlar ile ileride kardeşinizle yavru alış verişinde bulunup orjinal çekoslovak üretmeye devam edebilirsiniz, bağışıklığı yüksek, dayanıklı yavrular için.Farklı renkler mutasyonlar elde etmiş olursunuz, yavru damızlık sıkıntısı çekmezsiniz, yanınızda başka bir çek üretici olduğu için. Ve tam orjinal çekleriniz olur.

---- Hollanda üretimi çek e göre biraz daha kolay ve ucuz, ingiliz üretimi ise çeke göre pahalı ve daha zor bildiğim kadarıyla. Ustalardan mutlaka yorum alınız, ben daha yeniyim  ;)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Selam Mehmet usta, aramıza hoşgeldiniz. Birkaç gün önce sizin sorduğunuz soruya benzer bir soru soruldu. Oraya cevap yazdığım için buraya tekrar yazmak istemedim... konu adresi bu - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,20066.msg281143.html#msg281143

Sormak istediğiniz detaylar varsa telefon da açabilirsiniz, numaram aşağda imzamda yazıyor. Ben de Alanya - Avsallar kasabasındayım, Manavgata çok yakın, belki kısmet olur birgün tanışırız  :)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Hoşgeldiniz, hemen Günayla irtibata geç, tüm aradığın, ögrenmek istediğin herşey onda var, şanlısın sanada çok yakın...  ;)

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Yahya SAYIN' Alıntı:
Hoşgeldiniz, hemen Günayla irtibata geç, tüm aradığın, ögrenmek istediğin herşey onda var, şanlısın sanada çok yakın...  ;)
Kesinlikle...

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Hoşbulduk . Herkese teşekkürlerimi borç bilir ilginiz için ise ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Halen arayıştayım uygun damızlık altı çek, ingiliz veya iri yerli tavsiyelerinizi bekliyorum. :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mehmet GÜL' Alıntı:
Hoşbulduk . Herkese teşekkürlerimi borç bilir ilginiz için ise ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Halen arayıştayım uygun damızlık altı çek, ingiliz veya iri yerli tavsiyelerinizi bekliyorum. :)
Selam Mehmet usta, bende senin aradığın nitelikte kuşlar vardı ama 15-20 gün önce hepsi satıldı, 150den fazla 2-4 aylık arası kuşlar toptan gitti. Yuvalıklarımızı geçtiğimiz çarşamba günü taktık, herşey yolunda giderse birsonraki yavru satışımız yaklaşık 40 gün sonra başlayacak. O zamana kadar aradığın nitelikte yavrular bulamazsan (veya eksiğin kalırsa) gelip buradan istediğin kadar kuş seçip götürebilirsin.

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Selam Mehmet usta, bende senin aradığın nitelikte kuşlar vardı ama 15-20 gün önce hepsi satıldı, 150den fazla 2-4 aylık arası kuşlar toptan gitti. Yuvalıklarımızı geçtiğimiz çarşamba günü taktık, herşey yolunda giderse birsonraki yavru satışımız yaklaşık 40 gün sonra başlayacak. O zamana kadar aradığın nitelikte yavrular bulamazsan (veya eksiğin kalırsa) gelip buradan istediğin kadar kuş seçip götürebilirsin.
Telefonla görüştük abi yinede buradan teşekkürlerimi sunarım. Hayırlı üretimler diler en ve boş zamanda yanına ziyarete gelmek isterim ilgin için çok sağol. :)

deli_kabus1@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
yılmaz
kardeşim hayırlı olsun umarım hayellerini gerçekleştirirsin...ayrıca günay abimize gerçekten ilgisinden dolayı bende tşk ederim benimde çok hoşuma gitti tüm yazdıklarını bende okudum gerçekten çok güzel bi site emegi geçen herkeze tşk....