Antibiyotikler hakkında

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Tabiki Hastalığı'na göre belirlemek lazım su anda az kuş oldugundan avisol vitamin kullanıyorum fena değil tabiki ishal den tutunda soğuk algınlığına kadar birçok hastalık için farklı ilaçlar var hangi hastalık için kullanacağınızı yazarsanız iyi olur

Yavuz DENÜZ

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
DENİZ
Yusuf ÇAVUŞOĞLU' Alıntı:
Kuşlarınız rahatsızlandığında hangi antibiyotiği kullanırsınız veya önerdiğiniz başka ilaçlar varmı

Hangi hastalıkta ? Hangi kuşta ? Neden antibiyotik ?

Eğer hastalandıysa hastalanan kuşun türüne göre bir tedavi şekli uygulamanız gerekmektedir. Ayrıca antibiyotik sadece bakterilere etkilidir. Hastalığa yol açan bakterinin antibiyotiğini kullanmazsanız kullandığınız antibiyotiğin etki ettiği bakteriyi güçlendirmiş olursunuz. Bir çok üreticinin düşünmeden ilaç kullandığı ama kuşlar için çok hassas olan bir konu bu.Kuşlarda genelde hastalığa bakteriler yol açar fakat her hastalıkta da antibiyotik kullanmanız yanlış olur. Bu yüzden birisi burada çıkıpta şu şu ilacı veriyorum derse pekte bu duruma inanmanızı tavsiye etmem. Siz eğer ki kuşunuz da atıyorum a hastalığını tespit ettim derseniz o zaman size ilaç vs önerilmesi doğru olur.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Yusuf ÇAVUŞOĞLU' Alıntı:
Kuşlarınız rahatsızlandığında hangi antibiyotiği kullanırsınız veya önerdiğiniz başka ilaçlar varmı
Hastalığa göre, hastalığın hangi safahada oluşu v.s. değişen bi konudur bu

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yusuf ÇAVUŞOĞLU' Alıntı:
Benim anlatmak istedigimde o atıyorum yeşil ishal bunu kulanırım yediği yemi kusuyo sunu kulanırım
Yavuz beyin dediği de o, her hastalığın tedavisi için belirli antibiotikler vardır. Sizin verdiğiniz örnek zaten birkere çok geniş, yani kuş yeşil ishal oldu - kesin ilacı budur gibi birşey söz konusu değil...örneğin yeşil ishal en az 4 farklı hastalıkta belirti olarak gözlemlenir...bu durumda bu 4 hastalıktan hangisi (veya hangileri) olduğu kesin teşhisi sonucu anca kesin bir antibiotik kullanılmalı. Yem kusma da keza o şekilde, hatta yem kusma bir hastalıktan bile kaynaklanmaya bilir (kalitesiz yem kullanımı durumu gibi) ama diğer yandan da en az 3 farklı hastalığın da başlıca belirtileri arasında yer alır.

Aslında bu konularda bilgilerinizi pekiştirmek için bu sitede dev bir arşiv var, sitenin ARAMA bölümünü kullanarak tüm bu bilgilere ve detaylarına erişebilirsiniz.