arakadaşlar bi yardım edin yorumlarınızla .

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
dişi kuşum dün yumutladı dün bi tek abim bakmış yani 1 kere bakıldı bu gün bn 2 kez baktım ve 15 dk önce baktım abim aç bakim dedi açtım yumurtayı kırmış  sadece üstü delikti sizce neden yapmıştır ??

bide yumurta yine yapar demi yarın veya öbürgün ??

Not:: dişi yuvada çok takılıdı bu gün ..

sanırım yumurtada doluydu aldım içinde sarısı vardı içini yememişler yani .

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
dişi kuşum dün yumutladı dün bi tek abim bakmış yani 1 kere bakıldı bu gün bn 2 kez baktım ve 15 dk önce baktım abim aç bakim dedi açtım yumurtayı kırmış  sadece üstü delikti sizce neden yapmıştır ??

bide yumurta yine yapar demi yarın veya öbürgün ??

Not:: dişi yuvada çok takılıdı bu gün ..

sanırım yumurtada doluydu aldım içinde sarısı vardı içini yememişler yani .
çok üzüldüm yani yumurtladıgını biliyorsanız hiç rahatsız etmemliydiniz .. yani şöyle düşünün sizin odanınıza göz atan birini görseniz kötü olur demi :D en basitinden bir daha ilk yumurtası ise biraz ürkek falan ise yumurtayı kırmıştır ve çiftleşme gerçekleştiyse yarın veya öbür gün yumurtlar tekrar ve rahatsız ederseniz yine kırar .. Ayreten kafeste mürekkep balığı sırtı var mı ?

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
ya üstatlar sizce bir daha yumurta yaparmı bu gün yada yarın ?? yardım edin . mürekkep balıgı kemigi var kafesimde

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
ya üstatlar sizce bir daha yumurta yaparmı bu gün yada yarın ?? yardım edin . mürekkep balıgı kemigi var kafesimde
Kardeş kuşu rahatsız etmessen 2 gün içinde tekrar yumurtlar ama sürekli bakarsanız rahatsız olur yumurtlamayı kesebilir ilk kuluçka bıraz sıkıntılı olur bakmayın bi süre.

vedat Aydın

Yeni Üyemiz
Adı
vedat
Soyadı
AYDIN
Arkadaşım kuşlarda yumurtlaması icin kalsiyum gerekli ve bunuda yumurta kabugundan kalamar kemigi ve benzeri minarellerle karşılarlar.eger kuşunuzda kalsiyum eksikligi var ise ilk yumurtasını kırabilir ihtiyacını karşılamak için bu normaldir.Ha tabi isin diger yanıda vardı arkadaşların dedigi gibi kuşları rahatsız etmeyin.kuşlarda insanlar gibi kişiden kişiye farklılık gösterebilir bazı kuş vardır yumurtalarını çok sakınır bazısıda hiç sakınmaz.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
zırt pırt kuşların yuva kapağını açıp bakmayın, sonu bu şekil olur, sabredin yumurtalar peş peşe gelir..

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
yorumalar için teşekkürler öncelikle ..

Zaten bakımıcam artık bi yem su vericem altını temizlecem zaten kanatlar düşük kuyruk üstü şişi kuyruk sallanıyo yapıcak sanırım .

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yem su temizlik ve yuvaya bir şey koymayın dokunmayın yavruların cikleme sesini duyun:))

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
ABİ YUVADA TALAŞ VAR SADECE .
esasında bu konuyu daha önce mert abiye bn de sormuştum .. Talaş kuş yuvaya alıştıktan sonra konması gerekiyrmuş ama sizin kuşlar eger yuvaya alışkınsa sorun yok ..