arkadaslar ben anlamıyorum cok sayıda satılık uretım haneler var neden?

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
EKREM ERSÖZ ARKADAŞ ÇETLEŞMİŞ BENDE GÖRÜNCE HERKES FİKRİNİ YAZSIN DEDİM BU MERAKTA VARSA URETİCİLERDEN VE PİYASADAN KAYNAKLANAN BİR PROBLEM BELKİ BİR FAYDA GETİREBİLİR
  HANGİ KUŞÇU KUŞUNU SATAMAMIŞ
KİM ZARAR ETMİŞ
HANGİ ÜRETİCİ 10 20 TK LA BAŞLAMIŞTA ÇOĞALTMAMIŞ
BİR KALEMLE BAŞLAYAN KAÇ KALEME ÇIKARMIŞ
ONU YAPMA BUNU YAPMA NE YAPACAN
BIRAKIPTA KAÇ TANESİ İMKAN ÇERÇEVESİNDE 3 5 SENEDE GEÇSE BAŞLAMAMIŞ
YINE DİYORUM YETERKİ ÜRETİN URETELİM ARZULAR HEP ŞELALE OLSUN SLM

SAKIN BURADA YAZMAKTAN ÇİZMEKTEN PAYLAŞMAKTAN VAY YANLIŞ OLUR NE DERLER ÖYLEMİ BÖYLEMİ DEMEDEN YAZIN PAYLAŞALIM TARTIŞALIM KALITE VE DAHA FAZLA ÜRETİCİYE ULAŞARAK DOĞRU VE EN GÜZELİ BULALIM

burhan kadem

Üyemiz
Adı
Burhan
Soyadı
KADEM
kemal abi güzel konuya el atmışsın öncelikle kendimden bahsedeyim abi

profsoyenel olarak 2006 yılında başladım cepten bir kuruş vermedim 2006 yılında vergi iadesindne gelen parayla eminönüden normal muhabbet kuşları aldım ürettim o yılldarda piyasaya jumbolar sürüldü ist dışından istiyen arkadaşlar vardın benden o zaman hep alıp ist dışına yolladım biraz ekmek kalmadı desem yalan olur zaman bende jumbolara ilgi duydum aldım besledim ürettim sattım gibi vs oldu zamanla tepelilere merak sardım onu ekledim zaman geçtikçe hep çoğaldılar bazende ölümlerde oldu ama pes etmeidm hiç bir zaman hep besledim hep besledim çok iyi dostluklar kurudm hemde şu kuş yüzünden çok sağlam arkadaşlar kazandım ama kesinlike bu üreticiliği kazanç olarak yapmıyorum sadece hobi olarak yapıyorum ve zaten kendiliğinden kazancı oluyor düşünüyorum kendimce 2006 yılında 4 takımla başlayıp şuanda 200 takım üretim yapabilme kapasitemdeyim ama neye borçlu olduğumu söylüyeyim dürüstlüğüm iyi satıcılığım iyiliğime borçluyum  ben kuş satarken sonrasına karışanlardan değilim o düşünceyi yapan arkadaşlar oldu ve şahit oldum ama silindiler gittiler ve hala bu zamanda yapanlar bile var onlarda silinme günlerini görücem
kısacası bu işe gönül koyanlar dürüst olan insanlar ve kazanç için yapmayanlar her zaman üretimi iyi geçer kanaatindeyim tabi üretimhane bakmak için zaman olunması şartı ile herkese bol üretimli sezon diliyorum

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Kemal Abi, bunun sosyal ve ekonomik bir çok sebebi vardır.
*) Üretim maliyetinin her yıl artması
*) Uygun olmayan üretim ortamları ve kötü damızlıklar
*) Üretimden sağlanacak ekonomik beklentinin gerçekle arasındaki fark
*) Her gün, her dönem aynı titizliğin sürdürülememesi
*)

Aslında sebepler daha fazla arttırılabilir fakat ben başarının tek kelimeye sırrını yazıp yeniden görülmeye değer, güzel bir resim eklemek istiyorum (Resimdeki üretici Burhan KADEM dir).

Başarının sırrı "SEVGİ" dir arkadaşlar.

kayseri_1960@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
Musa
Soyadı
AKAR
*) En önemlisi saglık poreplemi...

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Musa AKAR' Alıntı:
*) En önemlisi saglık poreplemi...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
en buyuk sebepler ekonomik sebepler bu işe gonul verenlerin cogu bunu ek iş olarak yapiyor ek iş olarak yapanlar yeterli zaman ayiramadıgından pek verim alamıyor pek verim alamayıncada kuşu uygun fiyata satamıyorlar satamayıncada gider oluyor gelir olmuyor uygun fiyata satarsa az kuş ürettigi icin zarar edecek... ve bu defalarca tekrarlanınca üreten kişi bıkıyor.. piyasada ithal getirtilen bir cok kus türü yerli üretimin cok cok altı fiyatlara satılıyor buda yerli üretici iyice sıkıntıya sokuyor...
En onemli olan bir nokta daha var.. bilgisizlik... evinde 2 ciftten yavru alan acemi arkadaslar hemen heveslenip üretimhane kuruyorlar ne yazıkki hastalıklar hakkında bilgileri olmadıgı icin sağdan soldan üretim icin kus topluyorlar bi kür programı yapmadan direk üretimhanelerine sokuyorlar buda birden fazla hastalığın kümese yayıılması demek oluyor.. bir hastalık icin bir ilac kullanıyor diğer hastalık hortluyor..
bi süre sonra bıkıyor.. satılık muhabbbes kümesi diyor..!!!
Kümesini satan arkadaslar üzerine alınmasın bunu genel olarak yazdım..

Deep83

Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
PİRE
Bence üretici arkadaşlara en büyük darbeyi , ithal kuşlar ve pazarda artık piyasası 7,5 tl ye kadar düşen yavru satışları vuruyor. Bunla başa çıkmak nerdeyse imkansız ... Allah kolaylık versin.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Normalde evinde bir tane bile herhangi bir canlıyı beslememiş eşinden dostundan arkadaşından 'bu işten iyi para kaldırıyorum' u duyup üreticiliğe başlayan çakma kuşçular umduğunu bulamayınca bırakıyorlar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
neden olabilirki usta, bu işte iyi para var hevesi ile bahçede tavuk kümesindeki tavukları satıp içine muhabbet kuşu koyup üretilirse elbet çok sayıda satılık "üretimhane" olur. Kulağa acaip gelebilir ama ben gözümle öyle üretimhaneler de gördüm, adam resmen bahçedeki tavuk kümesinin içine 30 yuvalık koymuş ve salmaya çevirmiş. Yerler çamur, su içtikleri kabın pislikten ne malzemeden olduğu bile görünmüyor, yerlerde yarım-yarım küflenmiş ekmekler...neler-neler. Öyle şartlarda üretilen kuşların da çok sağlıklı olmaları pek beklenemez...hastalıklarla veya verimsizlikle başa çıkamayanlar tek çare olarak üretimhaneyi satıyor...gayet normal.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
neden olabilirki usta, bu işte iyi para var hevesi ile bahçede tavuk kümesindeki tavukları satıp içine muhabbet kuşu koyup üretilirse elbet çok sayıda satılık "üretimhane" olur. Kulağa acaip gelebilir ama ben gözümle öyle üretimhaneler de gördüm, adam resmen bahçedeki tavuk kümesinin içine 30 yuvalık koymuş ve salmaya çevirmiş. Yerler çamur, su içtikleri kabın pislikten ne malzemeden olduğu bile görünmüyor, yerlerde yarım-yarım küflenmiş ekmekler...neler-neler. Öyle şartlarda üretilen kuşların da çok sağlıklı olmaları pek beklenemez...hastalıklarla veya verimsizlikle başa çıkamayanlar tek çare olarak üretimhaneyi satıyor...gayet normal.
+100000000..........

makinetr

Yeni Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
tan
bu iş zaman ve para istiyor  8)  yem fiyatlarına her yıl zaman geliyor ama yavru satışları yıllardır aynı ki zaman zaman düşüyor bile...
bi çok kişinin yeri müsait olmuyor bu iş için yer kiralanıyor kışın ısıtma yazın sohutma gerekiyor...kira,yem,faturalar derken üstüne ölen kuşlar yumurtlamayan veya yavrusunu yiyen,yavru vermeyen çiftler çifte girmeyen anaç kuşlar eklenince ilaçlar vs. bakım masrafları eklenince insanların hevesi kaçıyor. insanlar azda olsa emeklerinin karşılığını almak istiyor ama maalesef bu herzaman mümkün olmuyor.derken aklıma bi örnek geldi
*çifte girmeyen veya eşi olmayan bi anaç kuşu değiştirmek için petshopa gittiğimiz zaman 5tl de üzerine veriyoruz  icon_wall yani bu iş çok külfetli aslında kısacası kıyak emeklilik işi paran ve zamanın varsa sorun yok. yoksa zor.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Çok sayıda kendini uyanık sanan üretici kimligine bürünmüş kuş cambazları var hevefle başlayıp husrana ugrayanlar var her sezon bir önceki sezondan hazırladıgı yavrularla üretimhane yenileyen çok kuşları dinlendirmeden yüklen kuşa yüklen kuşa gaga taşı yok kum yok vitamin yok hiçbirşey yok 1 senede 6 kuluçka al o kuşların canını çıkar kalsıyum eksikliginden kemikleri bile incelen damızlıkları başım agrıyo r karnım agrıyor memlekete taşınıyorum hastayım yastayım tayinim çıktı  .vs vs çogaltılır hepımız görüyoruz  diyerek bu işe hevesle başlamaya çalışan arkadaşlara malesef satan kaba tabir yazmıcam satan insanlar çok satılık üretimhanelerin % 80 bu yüzden satılıktır idda ediyorum %20 gerçekden saglıklıdır sebebler dogrudur bu kişileri bulmak çok kolay 3 ay tüm kuş ilanlarını takıp edin yaza girerken yazdan çıkarken göreceksiniz nasıl bitsin  satılık üretimhane ilanları birde sağdan soldan topladıgı kuşları  dişi erkek atan ve üretimhane satanlar daha neler neler sizbakmayıno ilanlara  yazkış olur para kazanma amahelalınden degil üç kagıdından kazanmayı çoksevenler oldugu sürece bitmez satılık üretimhaneler adam üretimhaneyi satıyor 3 gün sonra gene üretimhanesi oluyor onuda satsa 1 haf taya gene üretimhanesi duruyor :D sattıkça çogalan üretimhane çok ülkemde ?  :D bana göre gerisi hikaye :d

ayda 250tl yem
ayda 100tl gaga taşı kum minerel blok vs
ayda 100tl vitamınlerı
ayda 250 tl mamaları
biz enayiyiz tabı kuşlara veriyoruz elektirik vs yazmıyorum bile sonrada 40tlye damızlık ver millet veriyor yarışın  thumbsupbo

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Çok sayıda kendini uyanık sanan üretici kimligine bürünmüş kuş cambazları var hevefle başlayıp husrana ugrayanlar var her sezon bir önceki sezondan hazırladıgı yavrularla üretimhane yenileyen çok kuşları dinlendirmeden yüklen kuşa yüklen kuşa gaga taşı yok kum yok vitamin yok hiçbirşey yok 1 senede 6 kuluçka al o kuşların canını çıkar kalsıyum eksikliginden kemikleri bile incelen damızlıkları başım agrıyo r karnım agrıyor memlekete taşınıyorum hastayım yastayım tayinim çıktı  .vs vs çogaltılır hepımız görüyoruz  diyerek bu işe hevesle başlamaya çalışan arkadaşlara malesef satan kaba tabir yazmıcam satan insanlar çok satılık üretimhanelerin % 80 bu yüzden satılıktır idda ediyorum %20 gerçekden saglıklıdır sebebler dogrudur bu kişileri bulmak çok kolay 3 ay tüm kuş ilanlarını takıp edin yaza girerken yazdan çıkarken göreceksiniz nasıl bitsin  satılık üretimhane ilanları birde sağdan soldan topladıgı kuşları  dişi erkek atan ve üretimhane satanlar daha neler neler sizbakmayıno ilanlara  yazkış olur para kazanma amahelalınden degil üç kagıdından kazanmayı çoksevenler oldugu sürece bitmez satılık üretimhaneler adam üretimhaneyi satıyor 3 gün sonra gene üretimhanesi oluyor onuda satsa 1 haf taya gene üretimhanesi duruyor :D sattıkça çogalan üretimhane çok ülkemde ?  :D bana göre gerisi hikaye :d

ayda 250tl yem
ayda 100tl gaga taşı kum minerel blok vs
ayda 100tl vitamınlerı
ayda 250 tl mamaları
biz enayiyiz tabı kuşlara veriyoruz elektirik vs yazmıyorum bile sonrada 40tlye damızlık ver millet veriyor yarışın  thumbsupbo