arkadaslar bir durgunluk var

sametpamukcuu

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
pamukçu
Arkadaslar ureticeden bir kus aldim ve daha 10 gunluk oldugunu soyledi yani annesinden ayrilmis bana vermis eve getirdim elime 3 gun icinde alisti elime geliyor kafama bile ben koyunca koyuyor ama surekli uyku halinde bazen ucuyor ama gercekten her yerde uyuyo saclarimin arasina girip uyuyor icime girip uyuyor arkadaslar uyudugu icin hic birlikte eglenemiyoruz bile ne zaman oynamak istesem uyuyor lutfen yardimci alin kus daha 10 veya 15 gunluk

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Samet PAMUKÇU' Alıntı:
Arkadaslar ureticeden bir kus aldim ve daha 10 gunluk oldugunu soyledi yani annesinden ayrilmis bana vermis eve getirdim elime 3 gun icinde alisti elime geliyor kafama bile ben koyunca koyuyor ama surekli uyku halinde bazen ucuyor ama gercekten her yerde uyuyo saclarimin arasina girip uyuyor icime girip uyuyor arkadaslar uyudugu icin hic birlikte eglenemiyoruz bile ne zaman oynamak istesem uyuyor lutfen yardimci alin kus daha 10 veya 15 gunluk
Samet bey 10 15 günlük kuşun dha tüyleri bile tamamlanmamıştır bırakın yem kırmayı doğru düzgün yürüyemez.Yavru 30 gün olmadan ayrılamaz yuvadan hatta yem kırmayı kavramadan ayırmamak gerekir.Durgunluk varsa yem kırmayı bilmiyor olabilir yada üşütüp kırılmışta olabilir yem yediğinden emin olun ve bi foto atın bi bakalım.

sametpamukcuu

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
pamukçu
Aldigim uretici oyle dedi yeni yeni ucuyor zaten fazla ucamiyor dengesini pek saglayamiyor

https://yadi.sk/i/JL6HcYFKkcCFi
https://yadi.sk/i/lfe5cg4EkcCFm

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Samet PAMUKÇU' Alıntı:
Aldigim uretici oyle dedi yeni yeni ucuyor zaten fazla ucamiyor dengesini pek saglayamiyor

https://yadi.sk/i/JL6HcYFKkcCFi
https://yadi.sk/i/lfe5cg4EkcCFm
Bu kuş otuz günlük sağlıklı görünüyor.Kafes zeminine uzanma tünekleri fazla kullanmama yeni düşen yavrularda normaldir.Yem çitlediğinden emin olun kıçına dışkı bulaşmışmı bi bakın yoksa kuş normal görünüyor birde kuşu elle tutmaktan kaçının tüy sağlığını bozarsınız.Kuşlar parmakta omuzda sevilir.

sametpamukcuu

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
pamukçu
Arkadaslar kus kafes zemininde duruyor genellikle ve hep sicak bir yerler ariyor geliyo icime fln giriyor tunekte durmayi pek sevmiyor ama dedigim gibi hic oyuncu degil surekli uyuma istegi var o neden

sametpamukcuu

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
pamukçu
Kicina baktigimiz zaman yerde durdugundan dolayi diski lekeleri var ve surekli amel diskisi genellikle sivi

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Samet PAMUKÇU' Alıntı:
Arkadaslar kus kafes zemininde duruyor genellikle ve hep sicak bir yerler ariyor geliyo icime fln giriyor tunekte durmayi pek sevmiyor ama dedigim gibi hic oyuncu degil surekli uyuma istegi var o neden
Yeni yavrular yuvalıkta devamlı öyle durduklarından tüneklere hemen alışamaz zmanla özgüveni merakı gelişir yemliği suluğu keşfesder o nedenle yemin birazını şimdilik zeminede dökün.Daha alışacak dediğim diğer belirtiler yoksa bunlar klasik bebek davranışları sen şimdi bol bol parmağında tutup söylemesini istediğin kelimeleri bi sıraya koyarak günde 15 20 dk yavaş yavaş tekrar et,parmaktan parmağa kondur,yanaklarını kafasını kaşı.Koltuk altına kuytulara girmede yine normal.Evde ısı oynamaları olmasın bi sıcak bi soğuk çarpar.Bir ay içinde oldukça hareketlenir ortama alışır.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Bu daha yavrucuk yaa...
bi ay sonra hicbi sikintisi kalmaz...
yemesine icmesine dikkat edin
cok oynamayin bu ara biraz gelissin urkekligini atsin
daha ana koynunda saniyo kendini....

sametpamukcuu

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
pamukçu
Peki dediginiz gibi fazla oynamayiz ama diskisi gercekten buyuk bi sikinti ona bi oneriniz var mi

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Samet PAMUKÇU' Alıntı:
Peki dediginiz gibi fazla oynamayiz ama diskisi gercekten buyuk bi sikinti ona bi oneriniz var mi
Oynamayın derken ele almayın parmakta omuzda ilgilenin aksi halde hızlı yabanileşirler.Parmakta ilk kelimeleri günde 15 20 dk tekrarlayın cickuş babacım vsbi üçlemeyi tekrarlayın.Dışkı yeterli beslenmiyorsa cıvır yada isal olabilir.Bunun bir çok nedeni vardır yem taze olmalıdır suyunuda çeşmeden değil damacanadan arıtılmış içme suyu kullanmalısınız aşırı bir cıvıklık varsa nilverm yada mintiverm toz çözelti varsa iç paraziti sökeceği gibi dışkıyıda katılaştırır.Bu ilaç sadece kırsal vetlerde ve hayvan ilacı satan eczanelerde bulunur suyuna iki pirinç kadar katın dışkı katılaştığını göreceksiniz 3 gün devam edin suyunu hergün tazeleyin ve her gün biraz ilacı azaltın.Eğer yeterli yem kıramıyorsa açlıktan isale bağlar bunun çözümü yemde usatalşmak zorunda kanarya yemi az kabuğu soyulmuşyem yada daldarı zemine koyun yavaş yavaş kursağı dolar ve herşey normale döner.

sametpamukcuu

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
pamukçu
Cok fazla yem yemiyor ama avta degil suyunu hergun drgisitiriyordum artik hazir su alicam dalda dari var ama bir turlu yemiyorr

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Samet PAMUKÇU' Alıntı:
Cok fazla yem yemiyor ama avta degil suyunu hergun drgisitiriyordum artik hazir su alicam dalda dari var ama bir turlu yemiyorr
Kabrmıyosa kıçta pislik yoksa aç değildir.Buna rağmen isal geçmiyorsa dediğim gibi suyu damacanadan verin ve dediğim toz çözeltiyi alın dışkının katılaştığını göreceksiniz.

sametpamukcuu

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
pamukçu
Erkenden ilaclara baslamak istemiyorum vitamin de kullanmak istemiyorum baska yapabilecegim bir sey var mi