karahanuzun
Uzman Üyemiz
:d:d HEE YOLMAYA DEVAM ÜSTAD..
Cihan AYTAN' Alıntı:Arkadaşlar butür konular üretme zevkimizi hevesimizi kırıyor bunaldım valla yorumları okudum çoğu isabetli yorum olmuş ithalciler çoğalacak üreticiler bu işi bırakacak çoğunluğumuzla burada övünürlken yakında azlığımızdan boynu bükük kalacağız bu işten yüzü gülecek arkadaşları merak ediyorum kim acaba onlar devletin istediğini 4/4 lük yerine getirdiğini düşünüp kasım kasım kasılanlar Habil ustamında dediği gibi müşterilerine ad soyad sorabileceklermi kaça sattıklarını bildirebileceklermi fatura kesebşleceklermi sattıkları herkuşu bildirip ölen kuşları içinde devkletten sigortasını alabileceklermi yetkililerin gelip bir hastalık teşhisinde bütün bir üretimhanesini imha ettiklerini görmeye dayanabileceklermi çok reklam başa bela işte buyrun
abim bizden vergi almasınlar demiyoruz ki alsınlar ben zaten vergimi ödüyorum.. vergi aldıkları halde zorlaştırmasınlar.. ben kendi kuşumu üretip yine dukkanımda kendim satiyorum da petshopu olmayan üreticiler ne yapacak? hadi kuşu saatın baska gelde yolla nasıl yolacaksın.. bu ulkede canlı tasıyacak kargolar kurulana kadar asırlar gelip gecicek.. bana canlı tasıyan bi kargo ismi verirsen cok sevinirim..Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:Yapma abi oyla ne alakası var. devlet işi sıkı tutmak istediği için yapıyor. Kurunun yanında taşta yanıyor ama hedef gösterip oya bağlamanı doğru bulmuyorum. Almayan firma neden almıyor, Ceza yememek için? ototbusle kuş taşımamak kadar doğal birşey olamaz ki? Ototbus insan taşımak için, hayvan değil. Varsa Petshop taşımıcılıgı yapacak kargolar kurulsun. Avrupa da böyle. Canlı hayvan taşıma kargoları var. Tabi olay taşımak değil. Yukarıda orçun abi yazmış. Bana mantıklı geldi. Sonuçta inek yetiştirip satan vergi veriyor mu? Yada çiftçi ürettiği herşeyin vergisini veriyor mu?
kuş degil ama balık devamlı kargoda gelip gider bende aras kargo devamlı balıkesir tarafından gelir balık kargom 1000 civarı oluyor her kargo alımımda kim neyi yasaklarsa yasakalsın arkadaş bişekilde yollucaz ve otobuslerde bi şekilde alıcak alıyorda bunada göz yummak zorunda devlet çıakrdıgı kanuna rahmen nedenmi çünkü bi firmaya ceza kesicek o firma yada malı yollayan kişi karlı dava açıkcak dicek nasıl yollucam yol göster kim taşıyor bunu varmı böyle bir imkan vs sonuçta çok kanunlar çıkıyor çok ama ilk çıktıgında biraz sıkıştıyorlar sonra boş nedenmı nedenını devlette bilyor olmucak şeyler oldugundan ülkenim çıkardıkarı kanunlara hazır olmadıgından siz bildiginiz yolda devam edin takmayın bunları burası türkiye çözüm bulunurBehsat TİĞİZ' Alıntı:abim bizden vergi almasınlar demiyoruz ki alsınlar ben zaten vergimi ödüyorum.. vergi aldıkları halde zorlaştırmasınlar.. ben kendi kuşumu üretip yine dukkanımda kendim satiyorum da petshopu olmayan üreticiler ne yapacak? hadi kuşu saatın baska gelde yolla nasıl yolacaksın.. bu ulkede canlı tasıyacak kargolar kurulana kadar asırlar gelip gecicek.. bana canlı tasıyan bi kargo ismi verirsen cok sevinirim..
Haklısın kardeşim pet shop olayını Allahdan 7 ay önce bitirdim benBehsat TİĞİZ' Alıntı:ayhan kardes balık zaten geliyor balıkta sorun olmuyor.. ama bana dışardan kuş geldigi zamanda burdan yollayacagım zamanda canım burnumdan geliyor.. geliyorda geliyor.. gecen adanaya 2 tane sultan papağanı yolladım.. nasıl yolladım bi ben bilirim bi ALLAH otobuscu tanıdıgı olan yoluyor alıyor.. ya tanıdıgı olmayan adamlar ne yapacak.. bide diyorlarki hukumete ne diye kızıyorsun.. kızarım.. ben vergimi veriyorum. usulunce yapiyorum.. satacagım mala devlet barikat koyuyor.. sonra benzine zam ekmege zam herseye zam da zamzamınada zam
![]()
Abi taşıyan benım bildiğimde yok, orada söylemek istediğim böyle bir taşımacılık şirketleri kurulursa ne güzel. Onun haricinde kendin yada eş dost götürmedikten sonra otobustur, minubustur bunlarla parası vererek göndermek hem problem hemde imkansız olacak.Behsat TİĞİZ' Alıntı:abim bizden vergi almasınlar demiyoruz ki alsınlar ben zaten vergimi ödüyorum.. vergi aldıkları halde zorlaştırmasınlar.. ben kendi kuşumu üretip yine dukkanımda kendim satiyorum da petshopu olmayan üreticiler ne yapacak? hadi kuşu saatın baska gelde yolla nasıl yolacaksın.. bu ulkede canlı tasıyacak kargolar kurulana kadar asırlar gelip gecicek.. bana canlı tasıyan bi kargo ismi verirsen cok sevinirim..
saol kardesim sende baştacısın.. ortada siyaset yok sadece eleştiri varCoşkun ÖZDEMİR' Alıntı:Abi taşıyan benım bildiğimde yok, orada söylemek istediğim böyle bir taşımacılık şirketleri kurulursa ne güzel. Onun haricinde kendin yada eş dost götürmedikten sonra otobustur, minubustur bunlarla parası vererek göndermek hem problem hemde imkansız olacak.
Benim için diğer söylediklerin (vergi meselesi) konusunda lafım zaten yok. Ama olay sanki biraz siyasete giriyor. İsteyen istediğine oy verir, düşünün demeni doğru bulmadım. Sonra diyince kzııyorsunuz yazmıssınız. Böyle birşeyde yok başımızın üstünde yerin var..![]()
BENCoşkun ÖZDEMİR' Alıntı:Yapma abi oyla ne alakası var. devlet işi sıkı tutmak istediği için yapıyor. Kurunun yanında taşta yanıyor ama hedef gösterip oya bağlamanı doğru bulmuyorum. Almayan firma neden almıyor, Ceza yememek için? ototbusle kuş taşımamak kadar doğal birşey olamaz ki? Ototbus insan taşımak için, hayvan değil. Varsa Petshop taşımıcılıgı yapacak kargolar kurulsun. Avrupa da böyle. Canlı hayvan taşıma kargoları var. Tabi olay taşımak değil. Yukarıda orçun abi yazmış. Bana mantıklı geldi. Sonuçta inek yetiştirip satan vergi veriyor mu? Yada çiftçi ürettiği herşeyin vergisini veriyor mu?
Günay DÖNMEZ' Alıntı:Habil ustanın başına gelenler başkalarının da başına geldi ve forumda paylaştılar...o zaman da söyledim ve yine söylüyorum. Kanun bir nevi bizi zorluyor...diyor ki ya büyük oyna ya bu işi brak. Yani mantar gibi milyontane ufak işletme olacağına adam gibi 1000 işletme olsun, adam istihdam etsin, vergisini ödesin vs...fabrika gibi yani...devlet bunu yapmak istiyor. Petşop işletmecilerinin işi iyice zor, ister yerli kuş ister ithal olsun...müşteriye satarken isim-soyisim yine yazmak zorunda, o yüzden kuşların ithal olması veya yerli olması hiç fark etmiyor. Yerli üreticiden de alsa fatura ibraz etmek zorunda, ithalatçıdan alsa da fatura ibraz etmek zorunda. Bunları peki kim şu anda sağlayabiliyor? ...tabii ki ithalatçı, fatura da kesiyor, ithalatı da gayet legal, herşey tıkır-tıkır olması gerektiği gibi. Peki bizim neyimiz var? kocaman bir sıfır...fatura kesemiyoruz çünkü resmi üretici değiliz. Bunu yapabilmemiz için önce üretim izni alınması gerekiyor, bu izni almak için size 1000 dereden su getirtiliyor. Oldu ki üretim izni aldınız, bu izin size değil üretim yaptığınız mekana veriliyor...yani mazallah mekandan bir taşınma söz konusu olsa üretim izni aynen gümlüyor...ondan sonra sil baştan.
Balkonunda, evinin çatısında...bodrumunda veya kıytırık bir dukkanda 50-100 çift üretim istenmiyor. İstiyorlar ki şehir dışında 10 bin metre kapalı alanda üretim yap, 200 adam çalıştır ve çatır-çatır vergi öde...istenilen bu. Bunu açıkça belirtmiyorlar ama kanundaki saçmalıklarla bunu kast ediyorlar...zorluk üstüne zorluk. İlerleyen zamanlarda bunu yapabilenler ayakta kalır, diğerleri hobi üretimi brakıp balkonunda1 çift kuşla fantezilerini giderir. Budüzeni oturtmak devlete baya bir zamana maal olacak ama sonuçta başımıza gelecek olan bunlar...ya büyümek zorundayız yada brakmak.
Her şeyde olduğu gibi bunda da ithalat revaçta olacak...nedeni daha hızlı ve kazançlı, yani devlet üretim olsun istenmiyor açıkçası, ithalat yapandan çatır-çatır vergisini alıyor. Örneğin et, eskiden besi hayvancılığı revaçta olan bir sektör iken, bu gün ithal et daha revaçta...sebeb olarak maliyetler gösteriliyor, yani yürtdışından gelen kesimlik danalar son tüketiciye daha ucuza maal olması...ama bunun hiç de doğru olmadığını biliyoruz...bu durum egzotik kuşlar için de bu şekilde görülüyor. Diğer bir örnek pamuk...doğuda pamuk üreticilerine sırf pamuk ekmesinler diye devlet para veriyor, neden...çünkü ithali var. İthal pamuk daha mu ucuz maliyetleri...hayır ama burada rant var, yandaşlar var, onlar kazanıyor...üretim yapan çiftçi engelleniyor...3-5 kuruş destek parası ile avutuluyor.
Tüm bu olaylardan benim Türkçe olarak anladığım şey şu: Kardeşim sen üretim filan yapma, zaten zor ve zahmetli bir iş, izin-mizin filan zor işler bunlarla uğraşamazsın. Hem üretim izni alsan bile, kuşarın yumurtlayacak da, yavrular çıkacak da, onları satacan da, taaa ondan sonra biz senden vergi alacağız...ölme eşşeğim ölme. Brak biz yandaşlarımıza ithalat-ihracat şirketi açmalarına izin verelim onlar ithal etsin, hem onlar kazansın hem biz vergimizi zangadak diye alalım...hazır üremişleri varken ne gerek var kuş üretmeye. Zaten para kazanıp napçan, sen olan paranı tüket ve bir an önce gebermeye bak, mümkünse emekli olmadan önce olsun.
Yani bu memlekette artık yaşamak bir ızrap olmaya başladı ve ben çok yorulmaya başladım bu durumdan. Aşırı vatanseverim ama sırf bunun gibi olaylar yüzünden Afrikaya giderim. Kıçıma bir bez parçası bağlarım, elime de bir sopa alırım...o gün ne avlarsam onu yerim...fatura derdi yok, vergi derdi yok...tertemiz mis gibi hayat![]()
Günay DÖNMEZ' Alıntı:Habil ustanın başına gelenler başkalarının da başına geldi ve forumda paylaştılar...o zaman da söyledim ve yine söylüyorum. Kanun bir nevi bizi zorluyor...diyor ki ya büyük oyna ya bu işi brak. Yani mantar gibi milyontane ufak işletme olacağına adam gibi 1000 işletme olsun, adam istihdam etsin, vergisini ödesin vs...fabrika gibi yani...devlet bunu yapmak istiyor. Petşop işletmecilerinin işi iyice zor, ister yerli kuş ister ithal olsun...müşteriye satarken isim-soyisim yine yazmak zorunda, o yüzden kuşların ithal olması veya yerli olması hiç fark etmiyor. Yerli üreticiden de alsa fatura ibraz etmek zorunda, ithalatçıdan alsa da fatura ibraz etmek zorunda. Bunları peki kim şu anda sağlayabiliyor? ...tabii ki ithalatçı, fatura da kesiyor, ithalatı da gayet legal, herşey tıkır-tıkır olması gerektiği gibi. Peki bizim neyimiz var? kocaman bir sıfır...fatura kesemiyoruz çünkü resmi üretici değiliz. Bunu yapabilmemiz için önce üretim izni alınması gerekiyor, bu izni almak için size 1000 dereden su getirtiliyor. Oldu ki üretim izni aldınız, bu izin size değil üretim yaptığınız mekana veriliyor...yani mazallah mekandan bir taşınma söz konusu olsa üretim izni aynen gümlüyor...ondan sonra sil baştan.
Balkonunda, evinin çatısında...bodrumunda veya kıytırık bir dukkanda 50-100 çift üretim istenmiyor. İstiyorlar ki şehir dışında 10 bin metre kapalı alanda üretim yap, 200 adam çalıştır ve çatır-çatır vergi öde...istenilen bu. Bunu açıkça belirtmiyorlar ama kanundaki saçmalıklarla bunu kast ediyorlar...zorluk üstüne zorluk. İlerleyen zamanlarda bunu yapabilenler ayakta kalır, diğerleri hobi üretimi brakıp balkonunda1 çift kuşla fantezilerini giderir. Budüzeni oturtmak devlete baya bir zamana maal olacak ama sonuçta başımıza gelecek olan bunlar...ya büyümek zorundayız yada brakmak.
Her şeyde olduğu gibi bunda da ithalat revaçta olacak...nedeni daha hızlı ve kazançlı, yani devlet üretim olsun istenmiyor açıkçası, ithalat yapandan çatır-çatır vergisini alıyor. Örneğin et, eskiden besi hayvancılığı revaçta olan bir sektör iken, bu gün ithal et daha revaçta...sebeb olarak maliyetler gösteriliyor, yani yürtdışından gelen kesimlik danalar son tüketiciye daha ucuza maal olması...ama bunun hiç de doğru olmadığını biliyoruz...bu durum egzotik kuşlar için de bu şekilde görülüyor. Diğer bir örnek pamuk...doğuda pamuk üreticilerine sırf pamuk ekmesinler diye devlet para veriyor, neden...çünkü ithali var. İthal pamuk daha mu ucuz maliyetleri...hayır ama burada rant var, yandaşlar var, onlar kazanıyor...üretim yapan çiftçi engelleniyor...3-5 kuruş destek parası ile avutuluyor.
Tüm bu olaylardan benim Türkçe olarak anladığım şey şu: Kardeşim sen üretim filan yapma, zaten zor ve zahmetli bir iş, izin-mizin filan zor işler bunlarla uğraşamazsın. Hem üretim izni alsan bile, kuşarın yumurtlayacak da, yavrular çıkacak da, onları satacan da, taaa ondan sonra biz senden vergi alacağız...ölme eşşeğim ölme. Brak biz yandaşlarımıza ithalat-ihracat şirketi açmalarına izin verelim onlar ithal etsin, hem onlar kazansın hem biz vergimizi zangadak diye alalım...hazır üremişleri varken ne gerek var kuş üretmeye. Zaten para kazanıp napçan, sen olan paranı tüket ve bir an önce gebermeye bak, mümkünse emekli olmadan önce olsun.
Yani bu memlekette artık yaşamak bir ızrap olmaya başladı ve ben çok yorulmaya başladım bu durumdan. Aşırı vatanseverim ama sırf bunun gibi olaylar yüzünden Afrikaya giderim. Kıçıma bir bez parçası bağlarım, elime de bir sopa alırım...o gün ne avlarsam onu yerim...fatura derdi yok, vergi derdi yok...tertemiz mis gibi hayat![]()
Sağol abim. Anladım. Eleştiri tabi olacak. Saygılar.Behsat TİĞİZ' Alıntı:saol kardesim sende baştacısın.. ortada siyaset yok sadece eleştiri var