Behsat TİĞİZ' Alıntı:
petshop kuşu satmakta zorlanırsa üretinin ürettigi kuşta elinde kalacak.. otobusler zaten kusları almıyor.. az once mersinden bengal ispinozu gelecek 4 tane otobus firmasıda kusları almamış yol parasının verilmesi halinde yinede almamışlar.. kuş taşımacılığı bitti.. şimdide kuş satışını bitirmeye calısacaklar... bi dahaki secimde. herkes bunları düşünerek oy versin lütfen..
Allah aşkına kuşa göre mi oy verecek insaoğlu ?

Misal, milli eğitimin 1 hatası sebebiyle 5 yıllık kaybım oldu, 5 yıl dile kolay. 5 yıılda hayat düzenimi sağlar, evlenir, çocuk sahibi bile olurdum ama bu 5 yıllık kayıp sebebiyle hayatım tamamen çöktü. Bu yılda var etti 6 yıl. 6 yılda anca hayat düzenimi sağlamış olcam, yaşım 24.
Şimdi bir hata sebebiyle ki ufak tefek bir hatada değil 5-6 yıldan söz ediyorum, üm hayatımın değiştiğinden söz ediyorum, sırf bu yüzden sırf kendim için mi oy vermicem ? Allah devlete millete zeval vermesin ben önemli değilim der yoluma devam ederim. Hiç unutmam bir otogarda köylü bir amcayla konuşurken şuna benzer bir söz söyledi ''biz önemli değiliz devletimiz ayakta kalsın yeterli, devlet ayakta kalırsa zaten bizde hayatta kalırız, para pulun önemi yok'', bu kadar basit olay. Bir kaç kuş için oyu dert etmekte büyük yanlış olur.
Aksi halde, arabası olan bir arkadaşına veya akrabana ''şu şehirde 4 kuş var onu bana getirsene'' desen ve olumsuz cevap alsan, bu kişiyle ilişkini gözden mi geçirirsin merak ediyorum

Çok basit bir örnek bu.
Veya, birisi 16 yaşından küçüklere kuş satmanın ne sakıncası var eroinmi satılıyor demiş. Kendince haklı olabilir ama 16 yaşındaki çocuk söz konusu. Ben hobiciyim 1-2 takımla kendimce üretim yapıyorum, kuş satarken 17 yaşındakine bile satmamayı tercih diyorum ki zatende hiç satmadım şimdiye kadar yaşı küçüklere. 14 yaşındaki bir kız kardeşe hediye ettim hiç tanımadığım, onada 'daha önce kuş beslediniz mi' vs. sorular sordum, sadece kendisinin değil ailesinin ilgilenmesi sözünü aldım, 'babanı yolla gelsin alsın' dedim ve geldi aldı adam hediye ettim ücretsiz. Aksi halde çocuklar kuşlara eziyet ediyor, bilinçsiz şekilde kuşlara bakıyorlar. Söz konusu canlı sonuçta elbette yaş sınırı olması lazım. Bakkaldan ufak bi ürünün bile faturası kesiliyorken kuşlarında kesilmesi şart diye düşünüyorum. Zaten kısa bir süre denetim sıklaşır, sonra gevşer. Günümüzde faturasız iş yapan iş yerleri var, asıl büyük balık bunlar, devlet bunların peşinde koşacak yakında. Misal böcek ilaçlama şirketinde çalıştım bir ara, fatura kesmiyor, günde dünya para akzanıyor adiler. Yakında şikayet edicem mesela bu şirketi fatura kaçırdıkları ve haksız kazanç elde ettikleri için. Devlet bir baskında tüm hayatını akrartacak o şirketin, az buz değil dünya para. Sadece ben günde bin liray yakın para iade ediyordum, diğer onlarca çalışanı ekleyin, zaten kullandıkları ilacın hiç mi hiç gideri yok. 1 şişe ilaç 15 lira desek (ki doldurma ilaç bunlar maliyeti daha da az elbet), günde 6 tane kullansan toplam 90 lira eder. bin lira nerede 90 lira nerede

Fatura kaçıran iş yerleri şikayet edilsin ki devlet bunlara yoğunlaşsın. Yakında rahat bırakırlar kuşçuları. Şuan sıkı denetim yapıp hemen başvurmaları sağlanıyor, bizim burada 2 petshop balık ve kuşlarını saklıyor mesela

İş yerlerini boşalttılar gizli bir yere taşıdılar belgelr çıkana kadar.
İyi de oluyor, yerli bir kuşu 100 liradan sattı biri, ötekisi 1 çift yerliyi jumbo diye sattı adama 120 liradan, 1'er örnek bu ve şahit olduğum. Sattığı onca insanı hesap etmek lazım.
Bir bakşasına bakıyorum jumbo erkek diye çek dişi kuşu vermiş adama

Kayıt yapılsın ki, kuşu alan kazıklandığını anladığında elinde kanıtı olsun.
Aslen satan içinde alan içinde iyi bir düzenleme bu.
Tabi adil davranan yerlerde var, bir petshop keşfettim adamın helali var, federasyon bilezikli jumbo kırıklarını 75 ten veriyor gayetteiri güzel kuşlar, elinde tüm veteriner ilaçları da var, tüm izinlerini de çıkarmış, hayvan sağlığı konusunda bilgili. Sanki petshop değil veteriner

Bu adam düzenini kurmuş rahat şuan. Rahat olmayan akvaryumunu kuşunu saklıyor.