ARKADAŞLAR DİKKAT DİKKAT... İL TARIM GEZİYOR..........

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Bu ne arkadaş ya!!! Sanki bu işten köşeyi dönen çok insan varmış gibi buna da el attı devlet..
Alt tarafı üç kuruş cebimize girsin diye uğraşıyoruz, uğraşımızın çoğu da yok ölümler yok hastalıklar yok masrafları derken zaten zararla sonuçlanıyor. Elimizideki tek kazanç hobimizi gerçekleştirdiğimiz için tatmin duygusu kalıyor. Ona da göz koydular ya helal olsun.

Bu arada yılda bir kezden fazla araç ya da gayrımenkul alanlara da devlet el atmış; neden vergi ödemiyorlar diye hayırlı işler arkadaşlar. http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel/781275-yilda-2-3-arac-satan-gelir-vergisi-odeyecek

BENDE AFRİKAYA GİDİYORUM ANASINI SATAYIM :)

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
petshop kuşu satmakta zorlanırsa üretinin ürettigi kuşta elinde kalacak.. otobusler zaten kusları almıyor.. az once mersinden bengal ispinozu gelecek 4 tane otobus firmasıda kusları almamış yol parasının verilmesi halinde yinede almamışlar.. kuş taşımacılığı bitti.. şimdide kuş satışını bitirmeye calısacaklar... bi dahaki secimde. herkes bunları düşünerek oy versin lütfen..
Allah aşkına kuşa göre mi oy verecek insaoğlu ? :) Misal, milli eğitimin 1 hatası sebebiyle 5 yıllık kaybım oldu, 5 yıl dile kolay. 5 yıılda hayat düzenimi sağlar, evlenir, çocuk sahibi bile olurdum ama bu 5 yıllık kayıp sebebiyle hayatım tamamen çöktü. Bu yılda var etti 6 yıl. 6 yılda anca hayat düzenimi sağlamış olcam, yaşım 24.
Şimdi bir hata sebebiyle ki ufak tefek bir hatada değil 5-6 yıldan söz ediyorum, üm hayatımın değiştiğinden söz ediyorum, sırf bu yüzden sırf kendim için mi oy vermicem ? Allah devlete millete zeval vermesin ben önemli değilim der yoluma devam ederim. Hiç unutmam bir otogarda köylü bir amcayla konuşurken şuna benzer bir söz söyledi ''biz önemli değiliz devletimiz ayakta kalsın yeterli, devlet ayakta kalırsa zaten bizde hayatta kalırız, para pulun önemi yok'', bu kadar basit olay. Bir kaç kuş için oyu dert etmekte büyük yanlış olur.
Aksi halde, arabası olan bir arkadaşına veya akrabana ''şu şehirde 4 kuş var onu bana getirsene'' desen ve olumsuz cevap alsan, bu kişiyle ilişkini gözden mi geçirirsin merak ediyorum :) Çok basit bir örnek bu.

Veya, birisi 16 yaşından küçüklere kuş satmanın ne sakıncası var eroinmi satılıyor demiş. Kendince haklı olabilir ama 16 yaşındaki çocuk söz konusu. Ben hobiciyim 1-2 takımla kendimce üretim yapıyorum, kuş satarken 17 yaşındakine bile satmamayı tercih diyorum ki zatende hiç satmadım şimdiye kadar yaşı küçüklere. 14 yaşındaki bir kız kardeşe hediye ettim hiç tanımadığım, onada 'daha önce kuş beslediniz mi' vs. sorular sordum, sadece kendisinin değil ailesinin ilgilenmesi sözünü aldım, 'babanı yolla gelsin alsın' dedim ve geldi aldı adam hediye ettim ücretsiz. Aksi halde çocuklar kuşlara eziyet ediyor, bilinçsiz şekilde kuşlara bakıyorlar. Söz konusu canlı sonuçta elbette yaş sınırı olması lazım. Bakkaldan ufak bi ürünün bile faturası kesiliyorken kuşlarında kesilmesi şart diye düşünüyorum. Zaten kısa bir süre denetim sıklaşır, sonra gevşer. Günümüzde faturasız iş yapan iş yerleri var, asıl büyük balık bunlar, devlet bunların peşinde koşacak yakında. Misal böcek ilaçlama şirketinde çalıştım bir ara, fatura kesmiyor, günde dünya para akzanıyor adiler. Yakında şikayet edicem mesela bu şirketi fatura kaçırdıkları ve haksız kazanç elde ettikleri için. Devlet bir baskında tüm hayatını akrartacak o şirketin, az buz değil dünya para. Sadece ben günde bin liray yakın para iade ediyordum, diğer onlarca çalışanı ekleyin, zaten kullandıkları ilacın hiç mi hiç gideri yok. 1 şişe ilaç 15 lira desek (ki doldurma ilaç bunlar maliyeti daha da az elbet), günde 6 tane kullansan toplam 90 lira eder. bin lira nerede 90 lira nerede :) Fatura kaçıran iş yerleri şikayet edilsin ki devlet bunlara yoğunlaşsın. Yakında rahat bırakırlar kuşçuları. Şuan sıkı denetim yapıp hemen başvurmaları sağlanıyor, bizim burada 2 petshop balık ve kuşlarını saklıyor mesela :) İş yerlerini boşalttılar gizli bir yere taşıdılar belgelr çıkana kadar.
İyi de oluyor, yerli bir kuşu 100 liradan sattı biri, ötekisi 1 çift yerliyi jumbo diye sattı adama 120 liradan, 1'er örnek bu ve şahit olduğum. Sattığı onca insanı hesap etmek lazım.
Bir bakşasına bakıyorum jumbo erkek diye çek  dişi kuşu vermiş adama :)
Kayıt yapılsın ki, kuşu alan kazıklandığını anladığında elinde kanıtı olsun.
Aslen satan içinde alan içinde iyi bir düzenleme bu.
Tabi adil davranan yerlerde var, bir petshop keşfettim adamın helali var, federasyon bilezikli jumbo kırıklarını 75 ten veriyor gayetteiri güzel kuşlar, elinde tüm veteriner ilaçları da var, tüm izinlerini de çıkarmış, hayvan sağlığı konusunda bilgili. Sanki petshop değil veteriner :) Bu adam düzenini kurmuş rahat şuan. Rahat olmayan akvaryumunu kuşunu saklıyor.

mumit

Takipçi Üyemiz
Orçun AST' Alıntı:
BİZ NİHAYETİNDE BİR NEVİ ÇİFTÇİYİZ VE ÇİFTÇİ ÜRETTİĞİ HAYVANI SATABİLİR VE DE VERGİ VERMEZ VERİNİ GÖRMEDİM DE DUYMADIMDA
BEN YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE ARAŞTIRMA YAPTIM BELEDİYE YE SORDUM VERGİ DAİRESİNE SORDUM
ALDIĞIM CVP ŞU OLDU
ÇİFTÇİ ÜRETTİĞİ ÜRÜNÜ HAYVANI SATABİLİR VERGİ ZORUNLULUĞU YOKTUR
AMA ÜRETTİĞİ HAYVAN DIŞINDA YANINDA KAFES VS. SATIYORSA VERGİ ZORUNLULUĞU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER
NE KADAR DOĞRU NEKADAR YANLIŞ BİLEMİYORUM
Arkadaşım bende bundan birkaç sene önce  çok araştırdım İSTANBUL VERGİ DENETMEN deki tanıdığıma sordum ve epey araştırdılar Müdürlerine kadar çıktılar ve kümes hayvanı, besi,süt ve yenilebilen balık (alabalık,sazan gibi) hayvancılığı olmadığı için Çiftçi köylü gibi sınıfına girmediğini ellerindeki kanunla belirtilmiş genelge gösterdi bende okudum. Ayrıca Çiftçi ve köylü beslediği hayvanın cinsine göre belli bir sayı sınırı var ve o sınırı geçenler Vergi Mükellefi oluyormuş genelge öyle yazıyor okudum.  Bizim ürettiğimiz kuşları kümes hayvanı değildir. Her çiftçi istediği hayvanı besleyerek çiftçi köylü  olmuyor. Şimdiki kanun değişmiş mi bilmiyorum.....  saygılar....

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Memet YILMAZ' Alıntı:
Veya, birisi 16 yaşından küçüklere kuş satmanın ne sakıncası var eroinmi satılıyor demiş. Kendince haklı olabilir ama 16 yaşındaki çocuk söz konusu. Ben hobiciyim 1-2 takımla kendimce üretim yapıyorum, kuş satarken 17 yaşındakine bile satmamayı tercih diyorum ki zatende hiç satmadım şimdiye kadar yaşı küçüklere. 14 yaşındaki bir kız kardeşe hediye ettim hiç tanımadığım, onada 'daha önce kuş beslediniz mi' vs. sorular sordum, sadece kendisinin değil ailesinin ilgilenmesi sözünü aldım, 'babanı yolla gelsin alsın' dedim ve geldi aldı adam hediye ettim ücretsiz. Aksi halde çocuklar kuşlara eziyet ediyor, bilinçsiz şekilde kuşlara bakıyorlar. Söz konusu canlı sonuçta elbette yaş sınırı olması lazım.
Mehmet kardeş şimdi 16 yaşında bir delikanlı gelecek ben yem almak istiyorum veya ben süs eşyası almak istiyorum diyecek bizde ona senin yaşın tutmuyor baban gelsin desek nasıl bir durumla karşı karşıya kalırız... Bu insanları evcil hayvan yetiştiriciliğinden soğutmazmı...

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Habil TANTA' Alıntı:
Mehmet kardeş şimdi 16 yaşında bir delikanlı gelecek ben yem almak istiyorum veya ben süs eşyası almak istiyorum diyecek bizde ona senin yaşın tutmuyor baban gelsin desek nasıl bir durumla karşı karşıya kalırız... Bu insanları evcil hayvan yetiştiriciliğinden soğutmazmı...
İyi de abicim sen sadece kuştan söz etmişsin, mazeme ve kafeslerden değil. Odak noktasını kuş yapmışsın. Tabi mazeme kafes yem vs. gibi şeyleride kapsıyor ise sorun oluşturur bu. Ve tabi her 16 yaşındaki çocuk sorumsuz, sivilceli ergen diye de bir şey söylenemez yanlış olur, ama canlı alım satımları için belli bir yaş sınırda illa gereklidir, 16 diye karar kılınmış söylediğine göre. Zaten bakıyorum sınavları için kuşunu satanların sayısı da az değil, işin ayrıtısı bunlar :) Face sayfalarını dolanıyorum tüm gün, genellikle kuşları rezil edenler yaşları küçük çocuklar malesef. Sayılarıda az değil 1-2 örnek olsalar keşke. Zaten aile izni olmadanda o yaştaki bir çocuk kuş almaz. Hem izin hem maddi destekalmaları şart. Zaten yaş konusu sorun olmaz, çocuk gelip almak istese bile satılabilir.
İnternet üzerinden canlı satımıda normalde yasak, ama bu forumda satılıyor mesela. Yaş sınırı sorun değil, 'ver babanın adını' dersin olur biter.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Şimdi sen adama 700 tl para veriyorsun onuda devlet böyle belirlemiş...Yani 200 tl belirleseydi bu adam bu parayla yaşayabilirmi demeyecektin 200 tl maaş verecektin..Haliyle kargo çalışanı kargoları oraya buraya fırlata fırlata zaman zaman tekmeleyerek yapıyor bu işi...Hangi adamla canlı hayvan taşıyacaksın bu ilgi isteyen insanlık isteyen bir iş...Sonra bunun sigortası var tazminatı var..Ohoo girermi benim uyanık vatandaşım böyle işe...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu konu uzarda uzar :) niye kızıyorsun diye kızanlarda var.. arkadaslar şu kanunlar bi yerine otursun.. yerli üreticinin ne sıkıntıya düşecegini o zaman anlayacaksınız.. hobiciler dahi zarar gorecek bundan evinde birkac kus üreten adam üretigi kusu yem karsılıgında değişemeyecek petshop fatura isteyecek buda ne olacak kus sevenlerin kus sevgisini ve ilgisini azaltacak kus satışları düşecek üreticiler yavas yavas üretimi bırakacak ve yurt dısından ithal belgelli kuş girişi fazlaşacak adam evine kuşu alacak kuş ölecek bi daha alacak bi daha ölecek bir daha almayacak.. işin ciddiyetini umursamayan cok arkadas var.. hayırlısı olur ins

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Serkan KUCCUK' Alıntı:
İL TARIM BU ARALAR ÜRETİCİLERİN PEŞİNDE PETSHOPCULARIN DEĞİL BİLGİNİZ OLSUN.
CUNKU BAŞAKŞEHİR İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEKİKER PETSHOPCULARA SORUYORMUS BİLDİĞİNİZ BALIK YADA KUŞ ÜRETİMHANESİ VARMI FELAN ADRESLERİ YADA TELEFONLARINIZI VERİRMİSİNİZ DİYE BİLGİNİZ OLSUN.
eee şimdi burada sorun olan üretim yapmak mı? anlamadım ki!
:mad: :mad: :mad:

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Cansay AKKAYA' Alıntı:
eee şimdi burada sorun olan üretim yapmak mı? anlamadım ki!
:mad: :mad: :mad:
Sorun üretim yapmak değil ... Üretim sertifikanı alıp vergini ödeyerek faturalı üretim yapmak ...
Yani devlet konyrlünde bir nevi...

Alp Eren

Üyemiz
şimdi ben evimde hobi amaçlı 3 çift kus besliyorum. haliyle yavru yapacak ben onu faturalandıramayacagım. dolayısı ile satamayacagım yada yem karsılıgı takas yapamayacam. e ben napacam bu kusları elimde mi kalacak yada yuvalık takmayacak yavru alamayacakmıyım :S bu nasıl bi iştir anlamadım yaw :S

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Habil TANTA' Alıntı:
Sorun üretim yapmak değil ... Üretim sertifikanı alıp vergini ödeyerek faturalı üretim yapmak ...
Yani devlet konyrlünde bir nevi...
Habil bey Serkan Kuccuk beyin bahse konu uygulama örneği için söylüyorum.

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
Evde üretim yapanlar internetten kişiye özel satacak petshopa satmayacak ozaman.
Petshoplarda dışardan artık kaçak getircekler.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Bizim devletin işi zaten yıllardır üreteni baltalamak değilmi! Üretime teşvik edeceklerine kıyım yapıyorlar. Tamam büyük üretimhane kurmak herkes ister ama dedikleri şekilde üretim yapmak için maliyetlerin çok düşük olması gerek...Ancak her söyledikleri maliyeti aşırı arttırıcı unsurdur....Özellikle ithal kuş ve kaçak kuşla nasıl rekabet edilecek.

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
Serkan KUCCUK' Alıntı:
İL TARIM BU ARALAR ÜRETİCİLERİN PEŞİNDE PETSHOPCULARIN DEĞİL BİLGİNİZ OLSUN.
CUNKU BAŞAKŞEHİR İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEKİKER PETSHOPCULARA SORUYORMUS BİLDİĞİNİZ BALIK YADA KUŞ ÜRETİMHANESİ VARMI FELAN ADRESLERİ YADA TELEFONLARINIZI VERİRMİSİNİZ DİYE BİLGİNİZ OLSUN.
hemen üretimi bırakalım arkadaşlar,acayip korktum

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
Erhan ÖZGÜR' Alıntı:
hemen üretimi bırakalım arkadaşlar,acayip korktum
isterlerse versinler bence oturdukları dalı keserler başka yerden daha ucuz kuş yada balık bulabiliceklermi.?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
bu konu uzarda uzar :) niye kızıyorsun diye kızanlarda var.. arkadaslar şu kanunlar bi yerine otursun.. yerli üreticinin ne sıkıntıya düşecegini o zaman anlayacaksınız.. hobiciler dahi zarar gorecek bundan evinde birkac kus üreten adam üretigi kusu yem karsılıgında değişemeyecek petshop fatura isteyecek buda ne olacak kus sevenlerin kus sevgisini ve ilgisini azaltacak kus satışları düşecek üreticiler yavas yavas üretimi bırakacak ve yurt dısından ithal belgelli kuş girişi fazlaşacak adam evine kuşu alacak kuş ölecek bi daha alacak bi daha ölecek bir daha almayacak.. işin ciddiyetini umursamayan cok arkadas var.. hayırlısı olur ins

uzun sürer bu uygulama ancak
eğer o günleri görürsem tüm  ürettiklerimi doğaya salarım. nasılsa hayvanlar bir şekilde evrimleşip doğaya uyum sağlıyor:)
en azından bulunduğum yerde mubişler olur :)

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Zamanında yani 2011 aralık ayında üretim belgesi için başvurup vergiye tabi olduğumda herkes bana gülmüştü yazık haklı olduğum ortaya çıkıyor Avrupa Birliği uyum yasalarını inceleseler bu günkü gelinen nokta kimseye yabancı gelmezdi .

gürhan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
GÜRHAN
Soyadı
KOÇAK
Arkadaşlar butür konular üretme zevkimizi hevesimizi kırıyor  bunaldım valla  yorumları okudum çoğu isabetli yorum olmuş ithalciler çoğalacak üreticiler bu işi bırakacak çoğunluğumuzla burada övünürken yakında azlığımızdan boynu bükük kalacağız bu işten yüzü gülecek arkadaşları merak ediyorum kim acaba onlar devletin istediğini 4/4 lük yerine getirdiğini düşünüp kasım kasım kasılanlar Habil ustamında dediği gibi müşterilerine ad soyad sorabileceklermi kaça sattıklarını bildirebileceklermi fatura kesebİleceklermi sattıkları herkuşuN bildirip ölen kuşları içinde devletten sigortasını alabileceklermi yetkililerin gelip bir hastalık teşhisinde bütün bir üretimhanesini imha ettiklerini görmeye dayanabileceklermi çok reklam başa bela işte buyrun. HAZİNE KASASI BOŞOLUNCA .VURUN ABALIYA VURUN .OLDU BU İŞLER.ÖZEL YATIOLAN MAZOTU 1.50TL ALIR BİZ VERGİSİNİ ÖDEYENLER MAZOTUN.LİTRESİNİ 4.290 DANALIRIZ. BİZLER BUZAMLARADA ALIŞIRIZ NELERGÖRMEDİKKİ.vs vs .

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
Arkadaşım bende bundan birkaç sene önce  çok araştırdım İSTANBUL VERGİ DENETMEN deki tanıdığıma sordum ve epey araştırdılar Müdürlerine kadar çıktılar ve kümes hayvanı, besi,süt ve yenilebilen balık (alabalık,sazan gibi) hayvancılığı olmadığı için Çiftçi köylü gibi sınıfına girmediğini ellerindeki kanunla belirtilmiş genelge gösterdi bende okudum. Ayrıca Çiftçi ve köylü beslediği hayvanın cinsine göre belli bir sayı sınırı var ve o sınırı geçenler Vergi Mükellefi oluyormuş genelge öyle yazıyor okudum.  Bizim ürettiğimiz kuşları kümes hayvanı değildir. Her çiftçi istediği hayvanı besleyerek çiftçi köylü  olmuyor. Şimdiki kanun değişmiş mi bilmiyorum.....  saygılar....
Yani herhangi bir işleme gerek yok mu diyorsun mehmet abi tam olarak. konuyu açarmısın.