Arkadaslar durum acil bu Fransız tuy dökümümü?

depresiff

Yeni Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
dikmen
Yavrumun kuyruğu döküldü gitti kanatları dökülmeye devam ediyor alalı 1 buçuk hafta oldu ucamiyor ucurmuyorum zaten ne zaman normale döner tüyleri aldığımda 3 haftalikmi neydi normalmi bu yoksa fransız? Dökülen tüyün ucunda kan yok fakat bu yanlardan görülen tüyleri sürekli dökülüyor ve geri çıkıyor sonra yine aynisi

devran27

Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Şanlı
Tuy dokumune girmis sıkıntı yapmayin benimkilerde doktu resmen yastigin icini doldurcaktim simdi yeni yeni cikiyo

Yavuz Oymak

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Oymak

resime bakarsanız aynı sorun. bu olay annenin yavruyu beslememesinden kaynaklı bir durum yavruda sanıyorum kursak sütünden mahrum kalınca bu tip problemler oluşuyor.Kimi zaman para hırsı ile hemen elden çıkarmak isteyenler bu işi yapıyor kimi zaman anne yavruya bakmıyor elle besleme gerekiyor satanlar bir meta para olarak baktıysa kuşa, pek elle beslemeye önem vermeyebiliyor  vücuttaki kan parazitlerindende olabilir bu kuşların. ailem bu tip bir kuş almış bana sormadan ben beslemeyi bırakmıştım jumbo kuşlarım ölünce, kuşu görünce götürüp iade ettim. show jumbo diye satılmıştı birde bu kuş.

benim bilgim kadarıyla cevaplamam gerekirse bu %60 kalıtsal kalıyor, %40 büyüdükten sonra düzeliyor 8 ay boyunca bu şekilde uzun kanat tüyleri ve kuyruğu olmayan kuş gördüm.

Elbette bu işten anlayanlar prof. kişiler daha iyi bilirler.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kuşa herhangi sıkıntı çıkarmaz büyük ihtimal uçamaz fransız tüy hastalığı değil bu kalıtsal olabilir ama siz düzelme şansı için biyotin ve b vitamini komleksi kullanın arada da nekton biyo  umarım düzelir