Oktay bey öncelikle geçmiş olsun diliyorum size,umarım bir daha böyle insanlarla karşılaşmazsınız.
Ben hobi amaçlı üretim yapan ve 5 adet çift muhabbet kuşu olan bir insanım,ilk muhabbetlerimi alırken açıkcası profesyonel anlamda üretim yapıp satmayanlara veya iyi kuş vermeyenlere kızıyordum.Yalnız lütfen burada ki profesyonel anlamına dikkat çekmek istiyorum,çünkü kendisini üretici zannedip bir kuşun cinsiyetini bile ayırt edemeyen elemanlar gördüm maalesef,bunu resimden değil kuşun kendisini gördüğü halde ayıramayan insanlardan bahsediyorum.Bu veya benzeri sitelerde dolaşırken,yetiştiricilik konusunda bilgi birikimimi geliştirme gayreti içerisinde şunu gördüm ki adamlar haklı.Şimdi böyle olaylara bakınca adam bin bir emekle iş yapmış,yüreğini açmış bu işe ama gel gör ki elemanların bazıları bu bin bir emekle elde edilen sonuçları yok sayıp insanların iyi niyetlerini suistimal ediyorlar.
Ben ki dediğim gibi hobi amaçlı yapıyorum bu işi ve her sabah 6.30 da kalkıp yemlerini,sularını tazeliyorum,akşam eve gelince gene aynı işlemi yapıyorum,benim 5 çiftim için bile bu yorucu olurken kim bilir kaç çifti olan insanlar nasıl bir emek harcıyorlar ?
Burası fani bir dünya bugün varız yarın yokuz,bakarsınız bu satırları bitirirken aranızda olamaya bilirim,vadem dolmuş olabilir.O nedenle bu tip ufak işlerin içine girmemek gerekiyor,değmez,bu dünyadan diğer tarafa mal,mülk götüren olmadı ve olmayacakta.
Ben Trabzonlu olup Kütahya'da yaşayan bir insanım burada kaliteli kuş bulmak imkansıza yakın,gerçi benim kuşlarımın da kaliteli olduğunu söylemek zor,kötünün iyisini bulmaya çalıştım.Malum büyük şehirlerden uzak olunca iyi kuşa sahip olmak neredeyse imkansız.Bu kadar güzel kuşlar yetiştiren ve bunları emeklerinin karşılığı bile olmasa 3-5 kuruşa satan arkadaşlardan kuş alırken bir kez daha düşünün,nice emek olduğunu bu işin içinde ve bu emeğin parayla kesinlikle ödenemeyeceğini. Şunu da düşünün,herkes sizler gibi büyük şehirlerde yaşayıp,sağlıklı,güzel kuşlara sahip olamıyor.Bunun kıymetini bilin ve dürütce bu işe sarılan arkadaşların emeklerini çalmayın.
Sevgi ve Saygılarımla