Arkadaşlar Kuşlar Çiftmi Yoksa İkisi Erkekmi?

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Daha Öncedende Göstermiştim Ama Şimdi Yenilerini Çektim Isırdıkları İçin Mendille Tutmam Gerekti Acaba Cinsiyetlerinde bir Değişme Olabilirmi Daha Öncedende Göstermiştim Ama Yavru Oldukları İçin Dişiyi Tam Seçememiştik Acaba Şimdi Cinsiyetince Ve Çiftleşmelerinde Bir Sıkıntı Varmı ?

BU ESKİ FOTOLARI:

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
ilk iki fotoğraftaki kuşlar aynı kuş ise dişi 2 side farklı kuş ise 2 side dişi

aşağıdaki fotolarada baktım senin kuşların 2 side dişi

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Bunu bilmiyordum çok çok şaşkınım eğer öyle ise değiştireceğim birini.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Alakanız İçin Teşekkür Ederim Kuşçu Bana Yavru İken Biri Erkek Biri Dişi Demişti Acaba Yavru İken Cinsiyet Değişimi Mi Oluyor ?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mert BUTAY' Alıntı:
Alakanız İçin Teşekkür Ederim Kuşçu Bana Yavru İken Biri Erkek Biri Dişi Demişti Acaba Yavru İken Cinsiyet Değişimi Mi Oluyor ?
cinsiyet değişimi demeyelimde cere rengi dişiye dönebiliyor genelde pembe renk cereye sahip kuşlar ve sizinki gibi mutasyonlarda bu durum yaşanabiliyor.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
iki kuşta dişi gibi görünüyor, sarı ve beyaz kuşlarda (ceresi ömür boyu pembe kalan olanlarda) cinsiyet ayrımı yavruyken çok zor oluyor, normal yani arkadaşınızın size verirken yanlış cinsiyet tauini yapması.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Arkadaşlar dikkatli bakın kuşların ikiside erkek kardeş olma ihtimalleride çok yüksek eş olsalar bile çiftleşmelerinde sıkıntı olurdu..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Arkadaşlar dikkatli bakın kuşların ikiside erkek kardeş olma ihtimalleride çok yüksek eş olsalar bile çiftleşmelerinde sıkıntı olurdu..
ilk 2 resimdeki bembeyaz cereyi görüyorsundur umarım.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
ilk 2 resimdeki bembeyaz cereyi görüyorsundur umarım.
o fotoğraftan kaynaklı öyle çıkmış kafa yapısına ve çeresinin mor renge yakın pembe olduğunu görebilirsin kardeşim.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
kuşlar erkek aynısından bende de var dişi diye aldanıp almıştım yol yakınken birini değitir

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Bence bunlar burnu mavileşmeyen mor eflatun kalan erkeklerden resif benekli beyazlı ve sarılı parçalılarda bu sık görülür gaga açık sarı kalır ve kuşlar bir iki ayı geçmişler dişi olsa full beyaz olurdu zmanla kahveleşebilirdi ama artık milyonlarca üretimde mutasyonlar öyle çoğaldıki bir dişimin ceresi yarı kahve yarıaçık maviydi

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Bence bunlar burnu mavileşmeyen mor eflatun kalan erkeklerden resif benekli beyazlı ve sarılı parçalılarda bu sık görülür gaga açık sarı kalır ve kuşlar bir iki ayı geçmişler dişi olsa full beyaz olurdu zmanla kahveleşebilirdi ama artık milyonlarca üretimde mutasyonlar öyle çoğaldıki bir dişimin ceresi yarı kahve yarıaçık maviydi
+1

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Hocam yanlış anlama dediklerin doğru ve güzel şeyler öğrenmişsin ve tekrarlıyorsun ama bu kuşlar en az 6-7 aylık ve bu yaşta hangi mutasyon olursa olsun cinsiyet netleşmiştir ve cere rengi oturmuştur sonuç olarak bu mutasyonda ve bu yaşta erkek olan bir kuşun ceresi en dandik fotoğraf makinesi ve cep telefonuyla dahi resimlerini çeksen cere rengi net bir şekilde pembe yada mor olarak çıkar, ama ilk 2 resim olan en son resimlerinde cere renkleri beyaz ve bu da bu kuşların %1000 dişi olduğunu gösterir...