Arkadaşlar Kuşlar Çiftmi Yoksa İkisi Erkekmi?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Benim şahsi görüşümde yeni çekilen resimlerde üst resimdeki kuş %100 erkek, altındaki de dişi gibi duruyor ama eski resimlerine bakınca onunda %100 erkek olduğu kanaatine vardım.2. Resimdekindeufak bir ihtimalle yanılmış oolabilirim.ama şu anki resimlerle ikisinde erkek ve kardeşler. Biraz daha fazla resim yüklersen daha net sonuçlar alabilirsiniz.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Yok yanlış anlamıyorum gökhan beyde insanların öğrenmesi için doğru bilgi tekrarlanır bizimde kendimize göre bi 20 yıllık tecrübemiz var Allaha şükür dişi yavrunun dediğiniz gibi 4 5 aylık olduğunda beyaz ceresi yada kahverengi ceresi belirgindir bu kuşlar en az 2 3 aylık duruyor fotodan bi yanılma olabilme ihtimali var kuşları görmekte gerekir ama burnu morlu pembeli olan bunca yıldır ürettiğim yavrular erkek çıkmıştır dahası bu mutasyonlarda burun mavileşmesi bildiğiniz gibi yaygın değil eflatun kalıyor yavrunun dişi olması için beyazlığın oldukça bariz olması gerekir ve yine söylüyorum fotodan ziyade kuşları gözlemlemekte gerek kardeşe yemkusma kafa sallama ve daha aktif oyuncu kalmaları hafif kafa sallamların başlamasınıda gözlemlemek gerekir saygılar.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Hilmi KURU' Alıntı:
kuşlar erkek aynısından bende de var dişi diye aldanıp almıştım yol yakınken birini değitir
Bende Değiştirmek İçin Girişimlerde Bulunuyorum İlimde Kuşlar Yeni Gelcek.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Bilge ARAT' Alıntı:
Kuşlar güzel, fakat kardeş gibi.
Teşekkürler usta aynen kardeştirler.

Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
arkadaşlar dikkatli bakın bu kuşlar dişi artık gerisi sahibine kalmış
Evet Usta Değiştireceğim Birini.

Çilem ERDEM' Alıntı:
bana göre kuşların ikiside erkek çok güzeller ama
Sağol abla bende tek renk seviyorum bu kuşları bulabilmek için çok çabaladım. :)

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Yok yanlış anlamıyorum gökhan beyde insanların öğrenmesi için doğru bilgi tekrarlanır bizimde kendimize göre bi 20 yıllık tecrübemiz var Allaha şükür dişi yavrunun dediğiniz gibi 4 5 aylık olduğunda beyaz ceresi yada kahverengi ceresi belirgindir bu kuşlar en az 2 3 aylık duruyor fotodan bi yanılma olabilme ihtimali var kuşları görmekte gerekir ama burnu morlu pembeli olan bunca yıldır ürettiğim yavrular erkek çıkmıştır dahası bu mutasyonlarda burun mavileşmesi bildiğiniz gibi yaygın değil eflatun kalıyor yavrunun dişi olması için beyazlığın oldukça bariz olması gerekir ve yine söylüyorum fotodan ziyade kuşları gözlemlemekte gerek kardeşe yemkusma kafa sallama ve daha aktif oyuncu kalmaları hafif kafa sallamların başlamasınıda gözlemlemek gerekir saygılar.
onur bey arkadaş sitede defalarca bu konuyla ilgili konu açtı hepsinde de resimler fazla net olmadığı  için bişey yazmadım ta ki bu konuya kadar ilk 2 resim kuşların son halleri ve fotoğraflar o kadar net ki cerelerinin beyazlığı net olarak görünüyor, dediğiniz gibi kuşlar 2-3 aylık olsa dediklerinizde haklısınız ama kuşlar en az 5-6 aylıklar ve 5-6 aylık kuşta cinsiyeti oturmuştur bu tür mutasyonlarda sizinde bildiğiniz gibi erkekse cere rengi bariz pembe veya eflatun olur, diğer türlü dişi ise de beyaz kızışmışsa da kahverengi olur

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
İyide gökan bey bu kuşların 7 aylık mutasyonlarının dişilerinin burnunda zerre morluk olmuyor bildiğiniz ya kahve ya kahveli beyaz kızışmaya göre yada net bir beyaz oluyor aynı durum dediğim diğer lutino albino parçalı resif beyaz ve sarıların dişilerindede mevcut cerede morluk pembelik eflatunluk varsa erkekdir 7 aya gelen kuşun dişi olduğu oldukça barizdir ki 3 aylıkken cinsiyet tam manasıyala anlaşılır tabi tecrübe sahibi olmak gerekir arkadaşın açtığı diğer konuları görmedim zira uzun zamandır iş güçten giremiyorum ama fotolarda gördüğüm kuş ki foto burnu eflatuna boyamadıysa ki okadarda olmaz diye düşünüyorum bence erkek oldukça bu mutasyonlarda fazla çft ve yavru geçti elime ve açık sarı gagalılarda moru olan her kuş erkek çıktı ama tabiki bende kuşu görmeden  izlemednyüzde yüz diyemem ama o burnun kahveleşmesi çok çok zor.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
İyide gökan bey bu kuşların 7 aylık mutasyonlarının dişilerinin burnunda zerre morluk olmuyor bildiğiniz ya kahve ya kahveli beyaz kızışmaya göre yada net bir beyaz oluyor aynı durum dediğim diğer lutino albino parçalı resif beyaz ve sarıların dişilerindede mevcut cerede morluk pembelik eflatunluk varsa erkekdir 7 aya gelen kuşun dişi olduğu oldukça barizdir ki 3 aylıkken cinsiyet tam manasıyala anlaşılır tabi tecrübe sahibi olmak gerekir arkadaşın açtığı diğer konuları görmedim zira uzun zamandır iş güçten giremiyorum ama fotolarda gördüğüm kuş ki foto burnu eflatuna boyamadıysa ki okadarda olmaz diye düşünüyorum bence erkek oldukça bu mutasyonlarda fazla çft ve yavru geçti elime ve açık sarı gagalılarda moru olan her kuş erkek çıktı ama tabiki bende kuşu görmeden  izlemednyüzde yüz diyemem ama o burnun kahveleşmesi çok çok zor.
onur bey ceredeki beyazlığı napacaz beyazlık pembeliğe oranla daha fazla dimi

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Daha fazla olması az olması önemli değil yanlarda belirgin morluk eflatunluk varsa erkek olur dişi olması için aynı mutasyonun bembeyaz yada kahve olması gerekir aynı durum dikkat edin diğer konudaki burak kardeşimizdede var dhası beyazlık öyle çokta bariz değil pembelik bariz .Bi fotolarında direk pembe zaten aynı kşlarsa.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Daha fazla olması az olması önemli değil yanlarda belirgin morluk eflatunluk varsa erkek olur dişi olması için aynı mutasyonun bembeyaz yada kahve olması gerekir aynı durum dikkat edin diğer konudaki burak kardeşimizdede var dhası beyazlık öyle çokta bariz değil pembelik bariz .Bi fotolarında direk pembe zaten aynı kşlarsa.
Gökhan kardeşim bu kuşlarını ikiside bariz erkek Onur kardeşede katılıyorum sadece çere ye bakılarak karar veremessin bu durumlarda üstadlarda baktığında anlayacaktır ki kafa yapısına bakarsan erkek olduğunu anlarsın zaten bunu görebilmek önemli..