ARKADAŞLAR KUŞLARIM ISAL OLDU LÜTFEN YARDIM EDİN ACİLLLL(DIŞKILARIN SON HALİ)

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Ark. kuşların dışkıları boyle sureklı... kuşlarda herhangıbı bır durgunluk yok ama yınede tedırgınım ılaç kullanamıyrum ne kullanım ne verım bılmıyrum.. Şahin Güngör abimiz kanarya yemi önerdi duzelene kadr kanarya yemı ver demıştı 5gundur verıyorum 2. gunden snra gerçektn duzeldı ısallık kalmamıştı ama 1gun snra yıne aynı duruma geldi... kuş kumu meyve  yeşillik bu tur şeylere kuşlarım ağızlarını gene değdırmıyorr sadece yem ve su ne yapmam gerek gerçekten bılmıyorum lutfen yardımcı olun daha önce 1 çiftımı ısalden kaybettım bunlarda oyle olsun ıstemıyrum başka kuşumda yok. bulundugum yerde petshop yok herhangbı bır ılaç alamıyrum 1tne veterıne kılınıgı var onuda yerınde bulmak çok zor hep çiftlıklerde orda burda kuşlar hakkında bılgısıde yok denecek kadar az...Sevdiğim bir abim buyugum nar kabugunu kaynat suluklarına koy demıştı ve ağzına nar eşkısı damlatmamı soyledı kendısı usta bır guvercın besleyıcısı o yntemlerıde uyguluyrum.... TEK ÇAREM SİZLERSINIZZZ

Nar eşkisini damlatınca erkek çok etkılenmedı ama dışı fazl etkılendı sureklı sırkelenıp kafasını sallayıp duruyr umarım kotu bır etkı bırakmazz

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
kafesin içine herhengi bir kabın içinde  demlenmiş çay posası koyarsan büyük ölçüde isali keser kesildikten sonra koyma bu seferde kabız yapar :))

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Murat SERT.' Alıntı:
kafesin içine herhengi bir kabın içinde  demlenmiş çay posası koyarsan büyük ölçüde isali keser kesildikten sonra koyma bu seferde kabız yapar :))
çay posası ney oluyor anlamadımm???

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
haşlanmış patates püreside bazı zamanlarda işe yarıyor ama kesin bir çare değil sebebini bulman lazım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
dışkıların durumu ve rengine bakararak yorum yapıyorum. Ayni durum bendeki kuşlarda da var. Şubat ayında başladı ve ne yaptıysam birtürlü kurtulamıyoruz. En son bundan birkaç hafta önce Alpay abinin ilanındaki ilacı http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,11527 kullandık ve oldukça faydasını gördük.

Şunu da ilave etmekte fayda var...bizim kuşlar bu duruma oldukça uzun süre maruz kaldı ve bu zaman diliminde birkaç farklı hastalığa daha yakalandılar...o yüzden tavsiyem çok geç kalmadan bir teşhis ve tadavi bulman. Alpay abiye telefon aç ve fotoğrafları görmesini sağla...muhakkak bir önerisi olacaktır.

Geçmiş olsun.

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
evde demlediğimiz çay bitince demlikte kalan çay yapraklarına çay posası denir bizde yanlız vermeden önce suyunu iyice sıkmalısın

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Murat SERT.' Alıntı:
evde demlediğimiz çay bitince demlikte kalan çay yapraklarına çay posası denir bizde yanlız vermeden önce suyunu iyice sıkmalısın
tm kardeşş onuda uygulayım patates puresıde uygulayımm

hicaz

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
GÖKTEPELİLER
mamasına tarçın koy selahattin abiden öğrenmiştim

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Ömer GÖKTEPELİLER' Alıntı:
mamasına tarçın koy selahattin abiden öğrenmiştim
1) Yarım haşlanmış yumurta
2) yarım havuç
3) 5 adet bebe bisküvisi
4) 1 tatlı kaşığı Pirinç Unu ( ister sebzeli, ister sade, ister muzlu kullanabilirsiniz)

bu mamaya yarım tatlı kaşığı tarçım koysam işe yararmı

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Selam Tahir usta, dünden bu yana iletilerini takip ediyorum ve yorumlardan anladığım kadarı ile sanki işi yeterince ciddiye almıyorsun gibi geliyor. Seni endişelendirmek açısından söylemiyorum fakat iletinin başlığı da dediği gibi...acil yardım istemişsin ve acil müdahale etmezsen iş gerçekten ciddiye binecek. Çay ve tarçın gibi tarifler belki iyi olabilir...ben hiç denemedim ama faydası olsa bile bu geçici bir durum olur. Yani gerçek bir tedavi uygulaman şart. Önceki iletimde bir link atmıştım ve sanırım oradaki bilgiler tatmin edici olmadı. Buraya bu hastalık hakkında bir link daha ekliyorum...bilgiler ingilizce ama fotoğraflardan sendeki fotoğraflarla kıyaslama yapman açısından iyi olur.

http://www.chevita.com/en/pigeons/treatment-plan/specificinfections-paramyxovirosis.php

üzerinde durman gereken 2nci bir ihtimal ise Genç Kuş Sendromu - http://www.chevita.com/en/pigeons/treatment-plan/specificinfections-ybs.php

bu sitede çok iyi ilaç var ama burada temin etmek zor.

Bunun dışında bir de Paramyxovirus kelimesi için Google araması yapıp geniş türkçe bilgilere de erişebilirsin.

Fotoğrafa bakıp teşhis koymak doğru olmadığını biliyorum fakat eklemiş olduğun fotoğraflardan emin olmasam bukadar yazıyı buraya yazmazdım. Daha önce de dediğim gibi ayni dertle şubat ayından beri uğraşıyorum. Eğer zamanında müdahale etmezsen bundan sonra olabilecekleri istersen sana tek tek anlatabilirim. Müdahale edilmediği traktirde ilk olarak e-coli bakterisi çok fazla sayıda üreyecektir. Bunun sonucu kuşların metabolizması iyice zayıflayıp diğer hastalıklara kapı açacak...bunlardan bazıları salmonella (paratifo), trichomoniasis, hexamitiasis, coccidiosis gibi sıralanabilir.

Kısacası, kuşlarını sağlıklarına çayla, kekikle veya tarçınla kavuşturman oldukça ihtimal dışı bir durum.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
ESB3

Sulfac

SULPHAMEZATHINE  bunları kullanımını öğrenin kuşa tatbik edin inş. kurtulur.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
sulfa içerikli bir antibiotik kullanacaksan kafesden tüm kalsiyum kaynaklarını kaldırman gerek (mürekkep balığı kemiği, kum ve gaga taşı).

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Selam Tahir usta, dünden bu yana iletilerini takip ediyorum ve yorumlardan anladığım kadarı ile sanki işi yeterince ciddiye almıyorsun gibi geliyor. Seni endişelendirmek açısından söylemiyorum fakat iletinin başlığı da dediği gibi...acil yardım istemişsin ve acil müdahale etmezsen iş gerçekten ciddiye binecek. Çay ve tarçın gibi tarifler belki iyi olabilir...ben hiç denemedim ama faydası olsa bile bu geçici bir durum olur. Yani gerçek bir tedavi uygulaman şart. Önceki iletimde bir link atmıştım ve sanırım oradaki bilgiler tatmin edici olmadı. Buraya bu hastalık hakkında bir link daha ekliyorum...bilgiler ingilizce ama fotoğraflardan sendeki fotoğraflarla kıyaslama yapman açısından iyi olur.

http://www.chevita.com/en/pigeons/treatment-plan/specificinfections-paramyxovirosis.php

üzerinde durman gereken 2nci bir ihtimal ise Genç Kuş Sendromu - http://www.chevita.com/en/pigeons/treatment-plan/specificinfections-ybs.php

bu sitede çok iyi ilaç var ama burada temin etmek zor.

Bunun dışında bir de Paramyxovirus kelimesi için Google araması yapıp geniş türkçe bilgilere de erişebilirsin.

Fotoğrafa bakıp teşhis koymak doğru olmadığını biliyorum fakat eklemiş olduğun fotoğraflardan emin olmasam bukadar yazıyı buraya yazmazdım. Daha önce de dediğim gibi ayni dertle şubat ayından beri uğraşıyorum. Eğer zamanında müdahale etmezsen bundan sonra olabilecekleri istersen sana tek tek anlatabilirim. Müdahale edilmediği traktirde ilk olarak e-coli bakterisi çok fazla sayıda üreyecektir. Bunun sonucu kuşların metabolizması iyice zayıflayıp diğer hastalıklara kapı açacak...bunlardan bazıları salmonella (paratifo), trichomoniasis, hexamitiasis, coccidiosis gibi sıralanabilir.

Kısacası, kuşlarını sağlıklarına çayla, kekikle veya tarçınla kavuşturman oldukça ihtimal dışı bir durum.
Günay bey ilgilinz için tşk.ederım öncelıkle elımın altında her an her dk ınternet yok sureklı takıp etme şansım olmuyorr verdıgınız lınkede baktım alpay beylede tel gruştum kullanmam greken ılaçlar hakkında bılgıde aldım greklı herşeyı konuştu maddı ynden kandımı ayarlamaya çalışıyrum bn unı. öğrencısiyım ayrıca yaz okuluna gıtmm grek onun ıçınde para ayarlamaya çalışıyrum ön yargılı davrnmayın lütfenn

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Ark. Kuşların Dışkıların Son Hali Düzelme Var Gibi? Yanılıyormuyum?

Bunlarda Kuşlarımm
MAHŞALLAH

Ark. Merak Ettiğim Birşey Var. Kuşların Cerelerinin Üzeri Neden Kahverengi Dişin Ceresi Kahverengi Ondandan Dolayı Olmuştur Diye Düşündüm Ama Erkektede Oldu Sebebini Bilen Varmı?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
geçmiş olsun ishal için bire bir olan hiprodoksiyi deneyebilirsiniz