arkadaşlar kuşun rahatsızlığı nedir.

hsynpolat

Üyemiz
Adı
Omer
Soyadı
Yasin
ARKADAŞLAR KUŞ BİKAÇ GÜNDE BU HALE GELDİ BAŞTA EŞİ DÖVDÜ SANDIM AYIRDIM AMA DÖVMEYLE ALAKASI YOK SANKİ GÖZÜNDE AKINTI VAR GİBİ BEN ÇÖZEMEDİM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.

hsynpolat

Üyemiz
Adı
Omer
Soyadı
Yasin
bende başta mantardan şüphelendim ama göz çevresindeki tüyler hep ıslaktı gözleride akıyor gibi

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
neyi yokki. mantar tedavisi ne hemen geçip vitamin takviyesi ile güçlendirmelisin.

hsynpolat

Üyemiz
Adı
Omer
Soyadı
Yasin
mantarda hangi ilacı önerirsiniz. ayrıca vitamin bu durumda hangisi iyi gelir.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Hüseyin POLAT' Alıntı:
mantarda hangi ilacı önerirsiniz. ayrıca vitamin bu durumda hangisi iyi gelir.
mantarın 10larca çeşiti vardır sonuçta bir deri hastalığı başgöstermiş. Tek kuşunuz varsa standart avivit kullanabilirsiniz mantar için sitede birçok uygulama var en doğrusunu araştırarak siz bulacaksınız karşılaştırma yaparak.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hüseyin bey, Mustafa Alaca size tıklayıp bakmanız için bir bağlantı eklemiş...neden bakmıyorsunuz. Sorunun cevabu o bağlantıda, göremediyseniz ben de aklamek isterim ----buraya tıklayın ---- http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14112.msg198570.html#msg198570

Özellikle diğer yorum yazan arkadaşlara yönelik birşey değil bu, ama dostlar birşeyi biliyorsak yorum yazalım, sadece bildiğimizi zannediyorsak yazmamak daha iyidir. Yardım arayan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirip kuşların hayatını kaybetmesine sebep olmayalım.

hsynpolat

Üyemiz
Adı
Omer
Soyadı
Yasin
günay bey sanırım bu kuş mantar değil mantarla alakası yok sizin tekrar gönderdiğiniz linki okudum dünde okumuştum ama bütün belirtiler kuşta yok. peki bu hastalık için ne tarz bi tedavi uygulamam lazım.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Ben kuşun trichomanasa bağlı rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum. Ronidazol yada metronidazol etken maddesini ihtiva eden ilaç kullanırsanız kısa zamanda belirtiler kaybolur.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
Hüseyin POLAT' Alıntı:
günay bey sanırım bu kuş mantar değil mantarla alakası yok sizin tekrar gönderdiğiniz linki okudum dünde okumuştum ama bütün belirtiler kuşta yok. peki bu hastalık için ne tarz bi tedavi uygulamam lazım.
ben eczaneden tetradox isimli doksisiklin etken maddeli kapsül halinde ilaçtan aldım ve 2 L suya 1 kapsül içeriğini dökerek 7 gün uyguladım. şu anki hallerinden memnunum.Ustalarımızdan Allah razı olsun

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
tedaviyi sağladım zannederek ilacı bıraktım ve vitamine geçmiştim. bu gün kuşlarımdan 2 tanesi yukarıdaki resimde bulunan kuşun görüntüsüne bürünmüş..yeme içmeleri, uçmaları normal ama görüntü vahim.
Günay Beyin link verdiği bir makalede 4-5 hafta tedavi süresinden bahsediyordu. 1 hafta daha bu ilaçla devam etmeyi düşünüyorum.Ayrıca aklıma deri altı veya kas içi enjektabl ilaç vermek te geliyor ama bu konuyu ustalara danışmak gerek..