Arkadaşlar Lütfen Cevap

mehmet yılmaz

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet YILMAZ
ARKADAŞLAR KUŞUM YUVALIK YERİNE KAFESE YUMURTLADI..NEDEN ACABA?ŞU ANDA KAFESEDE GİRİP ÇIKMIYOR...YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM..TEŞEKKÜRLER...

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
Kuşları yeni veya yumurtalı aldıysanız yerini ve yumurtalığı yadırgıyor olabilir; değilse sıcaklık ve bit etkili olabilir diye düşünüyorum..

mehmet yılmaz

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet YILMAZ
Tarik PERÇİN' Alıntı:
Kuşları yeni veya yumurtalı aldıysanız yerini ve yumurtalığı yadırgıyor olabilir; değilse sıcaklık ve bit etkili olabilir diye düşünüyorum..
tarık bey aynen yeni aldım..yeni bir kafes ve yeni bir ortam..neler önerirsiniz..

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
Mehmet Bey yerinizde olsam o yumurtaları atar; kuşları ayırır veya yumurtalığı çıkarıp dinlendirirdim; yazın sıcaklık olumsuz etkiler zaten kuluçkayı..  kuşlara bu arada mama ve vitamin takviyesi yapıp ağustosun sonlarına doğru bir araya getirir veya yumurtalığı takarsanız kuşlar bu arada hem kızışmış hem de ortama alışmış olacaklarından ve sıcaklık oranları düşmeye başlayacağından verimli bir kuluçkaya hazır olacaklardır.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
ARKADAŞLAR KUŞUM YUVALIK YERİNE KAFESE YUMURTLADI..NEDEN ACABA?ŞU ANDA KAFESEDE GİRİP ÇIKMIYOR...YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM..TEŞEKKÜRLER...
yumurtayı alıp yuvanın içine koyun. genç çiftlerde bu durum söz konusu olabilir. yada bazı dişiler bunu huy edinir ve daima kafesin tabanına yumurta yapar. siz yumurtayı alıp yuvaya koyun ve dişiyi gözlemleyip ne yaptığını yine burada paylaşınız farklı bir durum olursa yine yardımcı oluruz.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Alıştıkları düzeni sağlayabilirsen çabuk adapte olurlar Mehmet. Mama yeşillik ve buğdaya oldukça alışkınlar eğer verirsen daha çabuk benimserler yeni yerlerini. Şuan ymurtlamayı yarıda kesebilir ama kısa süre sonra başlamaları biraz da sana bağlı. Kuşlar bende büyüdüler ikisini de iyi biliyorum, alıştıklarında üremelerini durduramazsın. Biraz sabır ve iyi bakım. Ortamları uygunsa fazla rahatsız etme devamı gelir inşallah.

kemanci011

Üyemiz
Adı
sedat
Soyadı
gayin
Bende de boyle bi ciftim vardi ayni sekilde yumurtladi fakat su an yatiyor ikimci yumurtayida yapti sukurler olsun