ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZ......

mutu63

Yeni Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
ertürk
günaydın arkadaşlar benim sorunum 37 günlük yavru muhabbet kuşlarım hala yuvadan atlamadı..yavrular yuvadan çıkmadan anne baba çiftleşmeye başladı dişi yuvaya giriyor galiba yeniden yumurta yapacak şimdi benim ne yapmam lazım yavruları ben kendim çıkarsam bişey olur mu yoksa bırakıp anneleriyle birlikte yuvada kalsınlar mı kendilerinin çıkmasını mı beklemeliyim :) :)

mutu63

Yeni Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
ertürk
öncellikle çok tsk ederim...şimdi 2 dk önce anne bi yavruyu dışarı attı diger yavru yuvada birazdan onuda dışarı atar peki yavruları dişarı attıktan sonra  ayrı bi kafese mi koyayım yoksa anneleriyle birlikte aynı kafesde mi kalsınlar...yuvalıgıda temizlemedim daha nasıl olcak :( :( bilmıyom

karabaşlı çinte

Yeni Üyemiz
Adı
sadık
Soyadı
ay
benzer durumlar sık sık yaşanıyor. şu an kuluçkadaki kuşumun altından sekiz yavruyu çıkaralı yaklaşık üç gün oldu dokuzuncu yavru yavru hala yuvada yeni tüyleniyor ve kuş bugün dördüncü yumurtayı çıkardı. bu durumlarda gayet normal. ancak yavrularınız kendi başlarına beslenecek yaşa geldiklerine göre, ebeveyni tarafından daha sağlıklı olması amacıyla beslenmesi için bırakmanıza gerek yok. erkeğe yük olurlar. dişinin besinine ortak olurlar. üstelik kafes darsa tünekleri işgal ederek ve çiftleşmek için romantik yemeklerini yiyen ebeveynlerine daha fazla doymak için talepte bulunarak ''ki bunu onları rahatsız ederek yaparlar'' çiftleşmeye engel dahi olabilirler. başka bir kafese almanız en doğrusu. hem hijyen açısından da çok önemli olacaktır. zira en geç günaşırı temizlik yapmıyorsanız yavrularla birlikte yedi kuşun atığı bakteriler için iyi bir yaşam alanı olacaktır. üstelik dışkı içerisindeki "k" vitaminine ihtiyaç duyan yavrular, tüm hastalık edici etkenlerle birlikte dıskıları istahla yerler. ızgaralı bir kafes öneririm.