ARKADAŞLAR TÜM ÜRETİCİLERİNİN DİKKATİNE

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Ünal TAN' Alıntı:
bu forumda 10 tl ye kuş satılır diyipte bu görüşü savunanlar varsa 20 tl ye kuş satan selahattin abiye ve değerli abilerimize saygısızlık yapmış olur.10 tl ye kuş satılacaksa hepimiz bu işi bırakalım!!!
Ünal bey yorum tabiki yapıcaksınız kimse yorumdan alınmaz ama konuyla alakası ne yukarda yazdıklarınız bu işgüzarlıkdegilde nedir taktir okuyanların  selahattin abiye ve değerli abilerimiz le ne alakası var adları geçtimi öyel bir yorum geçtimi  selahattin abiye ve değerli abilerimiz de 10 tlyed e satar 100tlyede satar bu kel alaka degilde ne bel altı vurmaya çalışma degilde ne siz neden başkalarını sürüyorsunuz ortaya ben kimseye itamda bulunmadıgım halde biraz daha olgun luk lütfen bu işler çok basit işler
size görekendimede saygısızlık yapmışım bende 20tlye verıyorum bazen tane 25 e veriyorum konu farklı düşünce farklı :)
Siz siz olarak yazın dostlar her zaman lazım abıler kardeşleri her zaman lazım ama onlar adına konuşmak komi,k  siz siz olun kendi adınıza konuşun

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
Ayhan Bey ilk başta yazdıklarınızla şimdiki yazdıklarınız arasında çok fark var.yerli kuştan 6 taneden az yavru alan bu işi bıraksın diyordunuz.soruyorum her çiftten sağlıklı 6 yavru alıp büyüten kaç üretici var.hesap çıkartmışsınız 15 tl ye çok rahat kurtarıyor diye.dükkan kirası maması yemi ilacı 15 tl ye ancak kurtarır.20 tl ye satan abilerimiz olduğunu belirttim çünkü bu işe emek verip değeri neyse ondan satıyorlar.onlar 20 derken onların kuşları ile 13-15 tl lik kuşları kıyaslamak vicdansızlık olur.siz böyle yaptıkça pet shoplar serçe kadar kuşla sağlıklı iri kuşları aynı kefeye koyup onlarada 15 fiyat çekiyor.

Kimse kaçak sokulup 11-13 lira arasında satılan kuşlara kızmasın yerli üretimlerde bu fiyata gidiyor...

Gereksiz bir konu için laf kalabalığı yaptıysak af ola.herkesin emeğince kuş satması dileğimle allah herkesin yardımcısı olsun...

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Evet yine aynı şeyi söyluyorum yerli kuşda 6 yavru aalamıyorsan takımdan üretici sayılmazsın burda çok çok degerli abiler kardeşler var çogu yorum bile yazmaz ön planda olmaz çok iyi bilirler ünalkardeşim aramızdakı yaş farlı 11 yanı sen dogdugunda ben muahbbet kuşu sahibiydim  ve o zmanadan bu zmana ugraşıyorum kuşlarla  bak sadece sana yakın izmirde

Ayhan Aytekin kardeşimin üretim hanesi var zamanın varsa git bak jumbo damızlık kuşlarının
altında bile 6şar yavru var jumbada bukadar yavru alınıyordsa yerli kuşta 6 yavru çok çok normal daha çok örnek isim verebilirim forumda çok aktif olmayan üretici ismi  aslında bende çok yorum yazmayı sevmem bu konularda ama herkez pilak gibi aynı şeyi söyluyor  ama üretelim daha çok üretelim diyen yok  baştan sona yazdıklarım aynı benım tekraradan yavaşça okumanı tavsiye derim kardeşim sakın kafayla  bend elaf kalabalıgından dolayı özür dilerim forum sakınlerınden saygılar sevgiler 1+1=2 sonuç degişmez

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bence bu iş yıllara dayalı tecrube veya yaşla ölçülemez...siz 30 senedir kuş besliyor ve üretiyor olabilirsiniz, ama günün birinde bu işe 1 yıl önce başlamış birisi çıkar, tüm ezberlerinizi bozar. Ben şimdi gerçekten merak ettim, madem takım başına 6 yavru alan ustalar var neden bu ustalar üretim sırlarını paylaşmıyorlar, bizler de kuş besliyoruz ama 100 takımın hepsı 6 yavru vermiyor, belki 5 takımı zaman - zaman 6şar sağlıklı yavru büyütüyorlar ama onun dışında kuluçka başına ortalama 3 sağlıklı yavru oluyor. 100 çift kuş besleyip her kuluçkada 600 yavru alan gelsin beni inandırsın, üstüne 600 yavru ben hediye edeyim....yapmayın aga, yok böyle birşey.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Bence bu iş yıllara dayalı tecrube veya yaşla ölçülemez...siz 30 senedir kuş besliyor ve üretiyor olabilirsiniz, ama günün birinde bu işe 1 yıl önce başlamış birisi çıkar, tüm ezberlerinizi bozar. Ben şimdi gerçekten merak ettim, madem takım başına 6 yavru alan ustalar var neden bu ustalar üretim sırlarını paylaşmıyorlar, bizler de kuş besliyoruz ama 100 takımın hepsı 6 yavru vermiyor, belki 5 takımı zaman - zaman 6şar sağlıklı yavru büyütüyorlar ama onun dışında kuluçka başına ortalama 3 sağlıklı yavru oluyor. 100 çift kuş besleyip her kuluçkada 600 yavru alan gelsin beni inandırsın, üstüne 600 yavru ben hediye edeyim....yapmayın aga, yok böyle birşey.
Günay abi tecrübe parayla kazanılmıyor malesef çogu mühendisin yapamadıgını bir çoban yapabiliyor  ama ben küçümsemek için yazmadım yaş olayını neyin üstünde çalışırsan onda uzmanlaşırsın tabıki çıkar biri senden 10 gömlek üste olur ozman o kişiden birşeyler kapmaya çalışmaktır yapmamız gereken ben 10 yaşındakı çocuguda 80 yaşındakı dedeyide aynı dikkatle dinler ve saygı gösteririm el elden akıl akıldan mutlaka üstündür işin sırrı falan yok abicim işin sırrı iyi damar kuş olucak güzel beslicek senede 6 agız yavru almaya ugraşmayıp kuşlarını hakkkı oldugu kadar dinlendircen ve beslicen sırsa sır bu abicim ama senede 6 agız almaya ugraşırsan 3 yavrudan fazla veremez o garibim kuşlar saygılar abicim. yolun düşerse her zaman beklerim abi yavrularına yazık olucak :)(şaka abi )

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Günay abi tecrübe parayla kazanılmıyor malesef çogu mühendisin yapamadıgını bir çoban yapabiliyor  ama ben küçümsemek için yazmadım yaş olayını neyin üstünde çalışırsan onda uzmanlaşırsın tabıki çıkar biri senden 10 gömlek üste olur ozman o kişiden birşeyler kapmaya çalışmaktır yapmamız gereken ben 10 yaşındakı çocuguda 80 yaşındakı dedeyide aynı dikkatle dinler ve saygı gösteririm el elden akıl akıldan mutlaka üstündür işin sırrı falan yok abicim işin sırrı iyi damar kuş olucak güzel beslicek senede 6 agız yavru almaya ugraşmayıp kuşlarını hakkkı oldugu kadar dinlendircen ve beslicen sırsa sır bu abicim ama sen senede 6 agız almaya ugraşırsan 3 yavrudan fazla veremez o garibim kuşlar saygılar abicim. yolun düşerse her zaman beklerim abi yavrularına yazık olucak :)(şaka abi )
tamami şte aga, damar dersen damar harika, yılda 4 kuluçka - 2x2 şeklinde, her 2 kuluçka arası 2 ay dinlenme + bakım kürleri, mevsimine göre uygun tohumlarla beslenme, üretim sezonunda besin ve bakım açısından A-Z herşeyı mevcut...ama kuluçka başına yavru ortalamasını birtürlü 4ün üstüne çıkaramıyoruz, sizler nasıl 6 yapıyorsunuz hayret.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
tamami şte aga, damar dersen damar harika, yılda 4 kuluçka - 2x2 şeklinde, her 2 kuluçka arası 2 ay dinlenme + bakım kürleri, mevsimine göre uygun tohumlarla beslenme, üretim sezonunda besin ve bakım açısından A-Z herşeyı mevcut...ama kuluçka başına yavru ortalamasını birtürlü 4ün üstüne çıkaramıyoruz, sizler nasıl 6 yapıyorsunuz hayret.
Abi 4 kuş kuluçka başı para kazandırmaz zaten  bayramdan sonra kısmet olursa izmire geçicem  eger kısmet olursa sanada ugrarım abi bi takımda hediye kuş getiririm bide benim getirdigim takımla denersin  :)

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Hazır Manisa yarışması denilmişken,konu oradan da Show Kuşunda olsun,Küçük Kuşlarda olsun her ağızda 6 yavru almaya gelmişken bir-iki şey söylemek istiyorum..

Manisa yarışmasında görevliydim ve yarışmaya katılan kuş sayısı 6 dişi 7 erkek toplam 13 kuş..Şaka gibi değilmi?

Show Kuşları ve Küçük Kuşlar olarak 2 ana kategori ve her kategoriye ait 22 alt kategoride yarışma yapıyoruz katılan kuş sayısı 13 ve üstelik üretimhane zengini Manisa'da 13..

Aslında yazacak,yazılacak o kadar çok şey var ama lafı uzatmaya gerek yok siz beni anladınız dostlar..Başka ne diyeyim?

Acaba en iyi kuşu en iyi paraya satmak içinmi üretiyoruz?

İyi üretim=iyi paramı olmuş?

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Alpay BİLİR' Alıntı:
Hazır Manisa yarışması denilmişken,konu oradan da Show Kuşunda olsun,Küçük Kuşlarda olsun her ağızda 6 yavru almaya gelmişken bir-iki şey söylemek istiyorum..

Manisa yarışmasında görevliydim ve yarışmaya katılan kuş sayısı 6 dişi 7 erkek toplam 13 kuş..Şaka gibi değilmi?

Show Kuşları ve Küçük Kuşlar olarak 2 ana kategori ve her kategoriye ait 22 alt kategoride yarışma yapıyoruz katılan kuş sayısı 13 ve üstelik üretimhane zengini Manisa'da 13..

Aslında yazacak,yazılacak o kadar çok şey var ama lafı uzatmaya gerek yok siz beni anladınız dostlar..Başka ne diyeyim?

Acaba en iyi kuşu en iyi paraya satmak içinmi üretiyoruz?

İyi üretim=iyi paramı olmuş?
+1 çok kısa ve çok net açıklamışın abi

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
EVdeki hesaplar carsıya uymuyor :) her ciftten en az 6 tane yavru alsam ben kusu 9 tl ye bile satarım... ama gel görki evdeki hesaplar carsıya uymuyor... ucuz kus üretemiyoruz...
sitedeki kac kisi sadece petshoplara kus üretip veriyor? petshop ucuzu varken pahalı kusu almıyor kendince haklı olarak.. haliyle üretici yine üreticiye satiyor.. o üreticide baska üreticiye..zarar yine üreticiye :) kendinizi bu tartısmalarla yormayalım arkadaslar.. daha fazla kusu üretip ne kadar daha ucuza satabiliriz diye kafa yoralım.. bu herkes icin en iyisi olur..

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Abilerimiz 6 yavru alan üreticiler varda neden bilgilerini paylaşmıyorlar diye merak etmişler...Her üreticinin çift başı alt yavru almasını istemiyor olabilirler mi ? Ve bir abimizde 13 kuş yarışmaya katıldı demiş...Sevgili abim ben çocukken bayramlık harçlıklarımla kafes alıp bir tomar azar işittim ailemde kuşçuda yok ama ben çocukken sevdim ilgilendim.Sonradan sırf para için sırf arkadaşının eşinin dostunun bu işten bir vakit iyi paralar kazandığını duyup kuşçu olmadım...Şimdi ben soruyorum o zamanın çakma kuşçuları bugün çok üretip çok para kazanmak için mi besler ? Yoksa mümkün olduğunca vasıflı kuşlar besleyip bunları geliştirip yarıştırarak manevi kazanç mı elde etmek ister ? Adam herhangi bir derneğe kayıt olma gereği bile duymuyor...Ben şahsen olanlara hiç şaşırmıyorum bu kuş fiyatlarıda hayal kırıklıklarıda soru işaretleride gayet normal

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Alpay abi seni çok iyi anladık...şimdiki yorumumla biraz Manisalı ve İzmirli üreticiler bana kızabilir ama gerçek bundan ibaret. Şimdi forumda olsun, facede olsun "10 liradan kuş satıyorlar, bu iş bitmiş arkadaşlar" gibi başlıklar görüyoruz ve üzülüyoruz. Kuş fiyatlarının düşüklüğünden şikayet edip durmadan myavlayan arkadaşlar var. Sorunun çözümü aslında yine kendi içinizde ustalar. Çok basit abi, kuşlarınızı ucuza satmayın o zaman aga, kimse sizin elinizden kuşları zorla 10 liraya almıyor...vermeyin 10 liraya. Demek istediğim İzmir ve Manisada kendi piyasanızı kendiniz öldürüyorsunuz. Gelin Antalyaya bakalım 20 liranın altında üreticiden kuş alabiliyormusunuz. Ben 10 liraya kuşun fotoğrafını bile göstermem  :) ...Tamam belki 17-18e verenler vardır ama tabii gidip birde bu adamların üretimhanelerine bakın, köpek bağlasan durmaz. Kuşların kafes tabanlarında yarım-yarım ekmekler atılmış, küf içinde, kuşlar hastalıktan zangır-zangır titriyor, pislikten artık kafesin hangi malzemeden imal edildiğ bile belli olmuyor...o derece kötü. Öyle yerden de çıkan 17-18 liralık kuş satıldıktan sonra anca 17-18 gün yaşıyor.

10 ay önce filan forumda bir yazı vardı, hangi ilde en çok üretimhane olduğu tartışılıyordu, Manisalı arkadaşlar haklı olarak göüslerini kabartıyorlardı ve 1500 irili ufaklı üretimhaneden bahsediliyordu. Şimdi böyle yüksek kalibreli üretime sahip bir yerden doğal olarak yarışmalara katılımlar tavan yapması gerekiyor....değil mi ama  ::)

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Böyle bir birlikteliğin oluşmasını İzmir ili için mümkün görmüyorum...10 üretici satmasa 100 üretici satar..Kimse kimseye ben o paralara kuş vermem diye ahkam kesemez...Kesebilirde tabi yem tarlası varsa...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
EVdeki hesaplar carsıya uymuyor :) her ciftten en az 6 tane yavru alsam ben kusu 9 tl ye bile satarım... ama gel görki evdeki hesaplar carsıya uymuyor... ucuz kus üretemiyoruz...
sitedeki kac kisi sadece petshoplara kus üretip veriyor? petshop ucuzu varken pahalı kusu almıyor kendince haklı olarak.. haliyle üretici yine üreticiye satiyor.. o üreticide baska üreticiye..zarar yine üreticiye :) kendinizi bu tartısmalarla yormayalım arkadaslar.. daha fazla kusu üretip ne kadar daha ucuza satabiliriz diye kafa yoralım.. bu herkes icin en iyisi olur..
valla Behsat usta ben sadece petşoplara kuş satıyorum, daha bir üretici gelipde benden 1 kuş almadı. İnan bana beni de çok sıkıştırdılar ucuz kuş almak için, uzun süre almadılar ama direndim, istedikleri fiyattan kuş vermedin. Bir an geldi ki diğer illerden olsun veya ithalatçılardan kasa bazında olsun daha uygun fiyatlara aldıkları kuşlar daha dükkanlarında yarısı ölmeye başlayınca ve geriye kalan yarısının kanadı-kuyruğu dökülmeye başlayınca benden kuş almaya başladılar. Müşterilerinden gelen şikayetler cabası tabii, kuş alan müşteri 5 gün sonra elinde ölü kuşla dükkanlara geri gelmeye başlayınca işler değişti...bugün benim borum ötüyor aga, canım kaç liradan isterse o fiyattan veriyorum. Bazen hala almıyorlar ama 2 hafta kuşları elimde bekletiyorum sonra gelip alıyorlar. Demek istediğim şu aga, 10 liraya 5 gün sonra ölecek kuş alıp-satmaktansa, 25 liraya benden kuş almayı tercih ediyorlar. Birkaç petşop işletmecisi kendilerine göre farklı pazarlama stratejileri de geliştiriyor. Ucuz kuş da alıyorlar ve 35 liradan filan dukkanda satıyorlar + benden de kuş alıyorlar ve onları 50-55 liradan satıyorlar. Yani müşteriye alternatif sunuyorlar.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
valla Behsat usta ben sadece petşoplara kuş satıyorum, daha bir üretici gelipde benden 1 kuş almadı. İnan bana beni de çok sıkıştırdılar ucuz kuş almak için, uzun süre almadılar ama direndim, istedikleri fiyattan kuş vermedin. Bir an geldi ki diğer illerden olsun veya ithalatçılardan kasa bazında olsun daha uygun fiyatlara aldıkları kuşlar daha dükkanlarında yarısı ölmeye başlayınca ve geriye kalan yarısının kanadı-kuyruğu dökülmeye başlayınca benden kuş almaya başladılar. Müşterilerinden gelen şikayetler cabası tabii, kuş alan müşteri 5 gün sonra elinde ölü kuşla dükkanlara geri gelmeye başlayınca işler değişti...bugün benim borum ötüyor aga, canım kaç liradan isterse o fiyattan veriyorum. Bazen hala almıyorlar ama 2 hafta kuşları elimde bekletiyorum sonra gelip alıyorlar. Demek istediğim şu aga, 10 liraya 5 gün sonra ölecek kuş alıp-satmaktansa, 25 liraya benden kuş almayı tercih ediyorlar. Birkaç petşop işletmecisi kendilerine göre farklı pazarlama stratejileri de geliştiriyor. Ucuz kuş da alıyorlar ve 35 liradan filan dukkanda satıyorlar + benden de kuş alıyorlar ve onları 50-55 liradan satıyorlar. Yani müşteriye alternatif sunuyorlar.
demekki bölgeden bölgeye değişiyor.. ucuz ama sağlıklı kus bulamıyorlar ondan senden alıyorlar.. ama gel görki ucuz ama böle dökülmeyen kus bulursalar emin ol o fiyata bi daha senden almazlar.. tamam herkes kusunnu yuksek fiyata satmak ister demek istedigim o değil.. demek istedigim sadece şudur.. en ucuz maliyede en yuksek adette kusları nasıl üretebiliriz.. üreten üretiyor bir sekilde..diyelimki adam ekmekle besliyor mama vermiyor ama bi sekilde o kusun yavrusu buyuyor yeme yine dusuyor.. özelikle izmir tirede 11-12 tl arasi cok sağlıklı yavrular satısa cıkıyor cıkmıyor deil.. adamlar demekki bi sekilde üretebiliyor ve karda ediyorki o fiyata satiyor..problem sudur.. ucuza kusu üretip uygun fiyata mal edemiyoruz.. üreticilerin en buyuk kaybıda burdadır.. belki sen orda satabiliyorsun ama izmir gibi bi yerde olsaydın kesinlikle satamazdın..

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
[/quo te]
benim yakınlarımda öyle üretici kardeşlerim varki bilemezsiniz  kendilerinden topdan yavru istiyorum daamızlık yapmak için bana 25tl çekip sonrada pet shop 12.5 veriyor bari ayhan abiye 23den vereyim diyen ve bunu benım arkadaşlarımın yanında söyleyen zihniyet sahibi kardeşlerim var bu kafayla hiç biryere gidemicek olan kardeşlerim sizler böyle yaptıkça bir yere gelemezsiniz ben kuşu dükkancıya 20ye verirken üretici arkadaşlarıma 15 e veriyorum yeri geliyor hediye ediyorum işte zihniyet farkı  begenmediginiz hiçbir petshopcu kardeşimiz a dükkanı 18te veriyor kuşunuza ben 20 vereyım demez çünkü ekmegiyle oynamaz adama desen a dükkanı 20 verıyor kuşlarıma neden sen 15 diyorsun adam der git oraya ver o zaman ben 15 veriyorum  o 20 veriyorsa ben 21 veririm diyen 1 tane petshopçu bulamazsınız türkiyede ama üreticiler hepsini katmıyorum ama çogunluk pet shopa veremedıgı paraları kendı üretici kardeşlerinden almaya çalışıyor bu yüzden hiç bir şey yapamıyoruz bu yüzden sadece çamur atmayı biliyoruz bu yüzden sanıyoruzki ucuz verilen mal deegrsiz olur arkadaşlar ucuz kalitelide olur parası fazla diye her mal iyimi oluyor önemli olan bunu ayırt edebilme

Aydın Bilgiç

Takipçi Üyemiz
Adı
Aydın
Soyadı
Bilgiç
Ali ÜNAL' Alıntı:
abiler hepiniz düşüncelerinizde haklısınız ama kendinizi boşuna yoruyonuz millet artık muhabbet kuşuna doymuş öyle bir gün gelcek ki sadece üreticiler arasında aliş veriş dönecek bana göre bu iş bitmiş en kısa yoldan dönen kardadır benim düşüncem bu....bende dün yarışmaya gittim ve 50 adet show kuşu götürdüm ve salondaki en vasıflı kuşlar inanın benimkilerdi ama koca gün bir tane kuş sattım  :'(ONUN İÇİN KENDİMİZİ YORMAYA HİÇ GEREK YOK BU İŞ BİTMİŞŞŞ....
Ali beyle ile Manis a yarışmasında görüştük,dediği gibi bir hayli kuş getirmiş ve kuşlarıda diyer gezdiğim masalardaki kuşların çoğundan daha kaliteli ve vasıflıydı fiyat olarakda gayet iyi olmasına rağmen  malesef bakan çok alan yokdu diyer show ve yerli muhabet kuş getirenlerde de durum farklı değildi :-[
Yarışmaya katılan Show kuşları az ve çok çok vasıflı oldukları söylenemez,Forum üyesi arkadaşların bazılarında o kuşlardan çok daha kaliteli kuşlar mevcut .(Koyunun olmadığı yerde keci Abdurahman çelebi misali)
Velasılı bu ithal belası olduğu sürece fiyatların yükselmesi zor. crazy
Bir çift kuşdan 6 yavru alma işine gelince 100 çift kuşdan 600 yavru o işi bi geçin 600x15=9000tl  ( 20 tl demedim ) 13 dersek 600x13=7800--->4800 masraf dessek ki biraz abartı ama olsun 3000tl masa başında yaptığımız bu hesapla bu iş olsa keşke böyle bir durumda memleketde kimse muhabbet kuşu üretimini bırakmayı ne düşünür nede  asgari üçretle çalışan kalır herkes kendi patronu olur.Malesef bu tür hesaplar ancak kalem ile yapıldığında tutuyor gerçek şu ki çarşıdaki hesap evdekini tutmuyor.
Foumdada uzun süredir üreticilik yapan arkadaşlarında çoğu demiyorum tamamı benimle aynı fikirde olacağından kuşkum yok,bu hebın neden tutmıyacağının nedenlerine niçinlerine
tektek girip bir hayli uzun olan yazımı daha fazlada uzatmak istemiyorum 100çiften 600 yavru sadece bir hayalden öte geçmez (pazarlık payı var ise 4 yavru ortalamasını tartırışırım ikna olurum demiyorum dikkat)
Tüm arkadaşlara tüyü kadar yavru dilekleri ile sevgi ile kalın

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Aydın BİLGİÇ' Alıntı:
Ali beyle ile Manis a yarışmasında görüştük,dediği gibi bir hayli kuş getirmiş ve kuşlarıda diyer gezdiğim masalardaki kuşların çoğundan daha kaliteli ve vasıflıydı fiyat olarakda gayet iyi olmasına rağmen  malesef bakan çok alan yokdu diyer show ve yerli muhabet kuş getirenlerde de durum farklı değildi :-[
Yarışmaya katılan Show kuşları az ve çok çok vasıflı oldukları söylenemez,Forum üyesi arkadaşların bazılarında o kuşlardan çok daha kaliteli kuşlar mevcut .(Koyunun olmadığı yerde keci Abdurahman çelebi misali)
Velasılı bu ithal belası olduğu sürece fiyatların yükselmesi zor. crazy
Bir çift kuşdan 6 yavru alma işine gelince 100 çift kuşdan 600 yavru o işi bi geçin 600x15=9000tl  ( 20 tl demedim ) 13 dersek 600x13=7800--->4800 masraf dessek ki biraz abartı ama olsun 3000tl masa başında yaptığımız bu hesapla bu iş olsa keşke böyle bir durumda memleketde kimse muhabbet kuşu üretimini bırakmayı ne düşünür nede  asgari üçretle çalışan kalır herkes kendi patronu olur.Malesef bu tür hesaplar ancak kalem ile yapıldığında tutuyor gerçek şu ki çarşıdaki hesap evdekini tutmuyor.
Foumdada uzun süredir üreticilik yapan arkadaşlarında çoğu demiyorum tamamı benimle aynı fikirde olacağından kuşkum yok,bu hebın neden tutmıyacağının nedenlerine niçinlerine
tektek girip bir hayli uzun olan yazımı daha fazlada uzatmak istemiyorum 100çiften 600 yavru sadece bir hayalden öte geçmez (pazarlık payı var ise 4 yavru ortalamasını tartırışırım ikna olurum demiyorum dikkat)
Tüm arkadaşlara tüyü kadar yavru dilekleri ile sevgi ile kalın
3000tl ayda 1500 tl yapar buda gayet normal bir kar oranı
sizlerdebiliyorsunuz ki  6 yavru olayı normal dersenizki üreticilerin sırlarını vermeyın herkez üretmesin biz zaten üretiyoruz o başka 4 yavru ortalamasının neyını tartışacaksınız 11 yaşındakı çocuklar bile yerli kuşdan evınde 6 7 yavru üretiyor artık siz 4 yavruyu tartışacaksanız size söylucek sözüm yok zaten yalnız konunun YERLİkuş oldugunu üstüne basa basa tekrar ediyorum yoksa ingiliz  vs şow kuşlarında zaten imknasız  dersenizki halla imkansız imkazsız diye birşey yoktur imkansızı başarmaya çalışın derim bu formda kimseyi tanımam kimseyle guruplaşmam yok bu yazdıklarım için kimse para vermıyor vermicekde e ozaman neden böyle birşeyden bahsediyorum reklamsa reklama ihtiyacım yok yapmadımda bakabilirsiniz foruma girdigimde birkere ilanım var birdahada güncellemedim vermedim  de ilan ünlü olmada degil niyetim sonuç  sonucu  okuyanlara bırakalım sizde 2ayda 4 yavru yu tartışcanıza göre 2 ayda 3 yavru alırsınız Tekrara tekrar söyluyorum kimse üstüne alınmasın şahsa karşı yazım yok asla olamaz  biraz daha araştırmacı olun o ital kuşların üretimhanelerine bakın vs netten araştırın ortalama kaç yavru büyütyor kuşlar
Bu işi yapmayı düşünen arkadaşlar kormayın iyi araştırın yeri iyi hazırlayın girin para kazanırsınız hakkını verdıgınız müddetçe

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Herkez malını üksek fiyata satma ister 10 12tl anlamam ama arkdaşalr bende üretim yapıyorum her takımım ortalam 6 adet yavru büyütüyor bunlardan 2 yavruyu masrafa saydıgımda geriye 4 yavru kalıyor  herkzi anlarım ama kimse abartmasın çok para kazanıcaz diye azı tatmın etmeyen çogu bulamaz şimdi herkez baan kızacak yüklenemcekama yazın 15 tl topdan fiyatı yerlikuş işin normal kışınsa 20tl normaldir
arkadaşalr takımdan 6 adet yavru alamıyorsanız o zman bu işiyapmayın çunkü takımdan 4 adet ve altı yavru alıp bu işi yapıyorsanız zaten zarardasınız hep karşı tarafa degil birazda kendımıze dokunduralım iğneyı bende her önüme gelene üretim hanemi gezdirmem tanımadıgım adamın ne işi var benim ekmek teknemde sevdigim saygıdım muhabbet ettıtıgim tanıdıklarım harıç her kezi veya gözümün tutmadıgı kimseyı sokmam ekmek tekneme o adam ya italkuş satıyor yada çok fazla kuş üretiyor olmalı 300adete yakın kuşum var ayda 4-5 çüval yem yiyorlar  200tl 2 ayda 400tl ilacı vs1000tl yapar 100*6=600yavru  600*15=9bin1000-1000de ekstıra=7bin-2binde öeln yavru olsun =5bin
5000\2 =2500tl  150 takımdan ayda gelir 15tlden arkadaşlar uçmayalım BU millet 750tlye bir ay çalışıyor fabrıkalarda KİMSE DARILMASIN KIZMAZIN YAZDIKLARIMIN TAMAMI GERÇEK HESAPLAR DOGRUDUR HESAP ORTADA KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN AYDA 2500TL ÇOK BÜYÜK PARA ÜLKEMDE derseniz ben 10 takım 20 takım bakıyorum oda sizin zevkiniz hobiniz olur SAYGILAR (yazım kimseye itafen yazılmadı hedef kişivs yok ortada hesap daha çokpara kazanmak isteyn varsa daha büyük yerler kurar bu işi herkez yan gelir olarak yapıyor sadece bu işten ekmek yiyen varsa onunla daha farklı konuşurum saygılar sevgiler.
oda
+1

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Ya yazmıyayım dıyorum duramıyorum bakın yem katkılarına vitaminlere bir ton para döküyorsunuz size bir katkı yazıyorum şimdi bunları satanlarda bana cepe alıcak ama olsun
buyrun araştırın veterinerlere danışın satıcı agızlarıyla degil veterinerlere danışarak sorun ögrenin  okadar para dökmeyin yem katkısı + vitaminlere 
canlı mayaya kadar içinde mevcut dedigim gibi veteriner hekim harici bilgi almayın sorun
boşa bi ton para döküpde zarar ettım demeyin ben bunu 1 senedir akrif olarak kullanıyorum bazı arkadaşlar aman kimsey söyleme yem katkısı küçük küçük paketleyıp satar vs desede benim böyle ucuz işlerle işim olmaz
Eformix Y
İçeriği  
ENDOX D DRY
....................10.000 mg
VİTAMİN A
.............12.000.000 UI
VİTAMİN D3
...............2.400.000 UI
VİTAMİN E
....................20.000 mg
VİTAMİN K3
......................1.000 mg
VİTAMİN B1
.........................600 mg
VİTAMİN B2
......................2.500 mg
CALCIUM D-PANTOTHENATE
......................2.000 mg
VİTAMİN B6
.........................150 mg
VİTAMİN C
NİACİN
FOLİC ASİD
BİOTİN
...........................50 mg
CHOLINE CHLORIDE
....................10.000 mg
DEMİR
....................80.000 mg
BAKIR
....................15.000 mg
MANGANEZ
..................100.000 mg
KOBALT
.........................500 mg
ÇİNKO
..................100.000 mg
İYOT
SELENYUM
YEASACC
..................500.000 mg

kullanım oranı kiloya göre 1000\1dir fazlasının zararı olmaz kuş ihtiyacı kadarını alır gerisini atar