ARKADAŞLAR TÜM ÜRETİCİLERİNİN DİKKATİNE

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Herkez malını üksek fiyata satma ister 10 12tl anlamam ama arkdaşalr bende üretim yapıyorum her takımım ortalam 6 adet yavru büyütüyor bunlardan 2 yavruyu masrafa saydıgımda geriye 4 yavru kalıyor  herkzi anlarım ama kimse abartmasın çok para kazanıcaz diye azı tatmın etmeyen çogu bulamaz şimdi herkez baan kızacak yüklenemcekama yazın 15 tl topdan fiyatı yerlikuş işin normal kışınsa 20tl normaldir
arkadaşalr takımdan 6 adet yavru alamıyorsanız o zman bu işiyapmayın çunkü takımdan 4 adet ve altı yavru alıp bu işi yapıyorsanız zaten zarardasınız hep karşı tarafa degil birazda kendımıze dokunduralım iğneyı bende her önüme gelene üretim hanemi gezdirmem tanımadıgım adamın ne işi var benim ekmek teknemde sevdigim saygıdım muhabbet ettıtıgim tanıdıklarım harıç her kezi veya gözümün tutmadıgı kimseyı sokmam ekmek tekneme o adam ya italkuş satıyor yada çok fazla kuş üretiyor olmalı 300adete yakın kuşum var ayda 4-5 çüval yem yiyorlar  200tl 2 ayda 400tl ilacı vs1000tl yapar 100*6=600yavru  600*15=9bin1000-1000de ekstıra=7bin-2binde öeln yavru olsun =5bin
5000\2 =2500tl  150 takımdan ayda gelir 15tlden arkadaşlar uçmayalım BU millet 750tlye bir ay çalışıyor fabrıkalarda KİMSE DARILMASIN KIZMAZIN YAZDIKLARIMIN TAMAMI GERÇEK HESAPLAR DOGRUDUR HESAP ORTADA KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN AYDA 2500TL ÇOK BÜYÜK PARA ÜLKEMDE derseniz ben 10 takım 20 takım bakıyorum oda sizin zevkiniz hobiniz olur SAYGILAR (yazım kimseye itafen yazılmadı hedef kişivs yok ortada hesap daha çokpara kazanmak isteyn varsa daha büyük yerler kurar bu işi herkez yan gelir olarak yapıyor sadece bu işten ekmek yiyen varsa onunla daha farklı konuşurum saygılar sevgiler.
oda
Ayhan ŞEN' Alıntı:
;D satılır demıyorum adam satar diyorum isteyen istedigi fiyata satar konuyu başka yere çekmeye gerek yok biz ailemizden kime nasıl davranacagımızı büyügümüzü küçügümüzü saygmayı saygıda eksik etmemeyi ve bel altından vurmaya çalışmamayı ögrendik şükür ki hayat bize bu tecrübeleri verdi basit kelimeoyunlarına düşmemyide ögrendik asla şahısa kişiyeyazmıyorum özelliklede size itaf hiç bir lafim yok 10 tlle kuş satıyorlarsa ya kaçak ya çalıntı yada çok büyük üreticidir demek istedigim konuyu saptırmaya gerek yok at gözlügüyle degilde objektif okunursa yazdıkalrım ne demek istedigim anlaşılır şah sen bende satmam 10 tlye ama hangimiz satmamış15tlden topdan kuş var kuş var KONUYUYU alakakız yerlere çekmeye çalışıp tanımadıgunız bir kişiniz Ahlakı degerlerıne yorum yapma hakkıını size kimse veremez gerekn yorumları yaptım daha fazla bu konuda yorum yapmama gerek yok herşeyi anlatmak istediklerimi anlatımm kanımca sevgiler saygılar herkeze
Ayhan ŞEN' Alıntı:
3000tl ayda 1500 tl yapar buda gayet normal bir kar oranı
sizlerdebiliyorsunuz ki  6 yavru olayı normal dersenizki üreticilerin sırlarını vermeyın herkez üretmesin biz zaten üretiyoruz o başka 4 yavru ortalamasının neyını tartışacaksınız 11 yaşındakı çocuklar bile yerli kuşdan evınde 6 7 yavru üretiyor artık siz 4 yavruyu tartışacaksanız size söylucek sözüm yok zaten yalnız konunun YERLİkuş oldugunu üstüne basa basa tekrar ediyorum yoksa ingiliz  vs şow kuşlarında zaten imknasız  dersenizki halla imkansız imkazsız diye birşey yoktur imkansızı başarmaya çalışın derim bu formda kimseyi tanımam kimseyle guruplaşmam yok bu yazdıklarım için kimse para vermıyor vermicekde e ozaman neden böyle birşeyden bahsediyorum reklamsa reklama ihtiyacım yok yapmadımda bakabilirsiniz foruma girdigimde birkere ilanım var birdahada güncellemedim vermedim  de ilan ünlü olmada degil niyetim sonuç  sonucu  okuyanlara bırakalım sizde 2ayda 4 yavru yu tartışcanıza göre 2 ayda 3 yavru alırsınız Tekrara tekrar söyluyorum kimse üstüne alınmasın şahsa karşı yazım yok asla olamaz  biraz daha araştırmacı olun o ital kuşların üretimhanelerine bakın vs netten araştırın ortalama kaç yavru büyütyor kuşlar
Bu işi yapmayı düşünen arkadaşlar kormayın iyi araştırın yeri iyi hazırlayın girin para kazanırsınız hakkını verdıgınız müddetçe
sonuna kadar katılıyorum

kuşlar 2 aya yakın sürede yavruyu veriyor yani kazandığınız para aylık değil 2 aylıktır aya böldüğünüzdede yarı yarıya düşer
ayrıca dinlendirmeli olarak yerli kuştan 2 aylık sürede ortalama 3 yavru alıyorsanız, üretiminizi tekrar gözden geçirin..

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Ya yazmıyayım dıyorum duramıyorum bakın yem katkılarına vitaminlere bir ton para döküyorsunuz size bir katkı yazıyorum şimdi bunları satanlarda bana cepe alıcak ama olsun
buyrun araştırın veterinerlere danışın satıcı agızlarıyla degil veterinerlere danışarak sorun ögrenin  okadar para dökmeyin yem katkısı + vitaminlere 
canlı mayaya kadar içinde mevcut dedigim gibi veteriner hekim harici bilgi almayın sorun
boşa bi ton para döküpde zarar ettım demeyin ben bunu 1 senedir akrif olarak kullanıyorum bazı arkadaşlar aman kimsey söyleme yem katkısı küçük küçük paketleyıp satar vs desede benim böyle ucuz işlerle işim olmaz
Eformix Y
İçeriği  
ENDOX D DRY
....................10.000 mg
VİTAMİN A
.............12.000.000 UI
VİTAMİN D3
...............2.400.000 UI
VİTAMİN E
....................20.000 mg
VİTAMİN K3
......................1.000 mg
VİTAMİN B1
.........................600 mg
VİTAMİN B2
......................2.500 mg
CALCIUM D-PANTOTHENATE
......................2.000 mg
VİTAMİN B6
.........................150 mg
VİTAMİN C
NİACİN
FOLİC ASİD
BİOTİN
...........................50 mg
CHOLINE CHLORIDE
DEMİR
....................80.000 mg
BAKIR
....................15.000 mg
MANGANEZ
..................100.000 mg
KOBALT
.........................500 mg
ÇİNKO
İYOT
SELENYUM
YEASACC
..................500.000 mg

kullanım oranı kiloya göre 1000\1dir fazlasının zararı olmaz kuş ihtiyacı kadarını alır gerisini atar
işte üretici ya ben buna üretici derim kardeşim gözü kapalıda uş alırım.bir çok üretici arkadaşım var saolsunlar üretimhanelerini devamlı ziyaret eder gezerim hepsinin yuvalığında yaklaşık 6 yavru 5 yavruya var  yaa hani derler ya doğru söylüyeni 9 köyden kovarlar buda o misal kimse ben kar etmiyorum demesin kar etmiyorsan neden o işi yapıp hamallığıı yapıyorsun ki sözüm meclisten dışarı bir kişi hariç oda kendini iyi bilir çok üç kağıtçı petshopcu ve üretimciler var bir kalamar kemiğine 8 tl fiyat çekeni biliyorum ben tek bir erkek yerli yavru muhabbet kuşuna 75 tl diyeni var kimse kimseyi kandırmasın herşey ortada arkadaşımız doğru söylüyor  zaten bir çok üretici mama kullanmıyor kullansada refik abiden alıyordur adam zaten çok uygun fiyata mama veriyor 1 çift kuş fiyatına 10nar kiloluk mama satıyor daha nolsun yaa

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
abi senin bahsettiğin eformix y adlı ürün büyükbaş hayvanlara verilen bir yem katkısıymış ya :D yani google amca öyle diyor:D
toprak yeme ve duvar yalama alışkanlığını önlüyormuş :D

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
  Yıllardır kuş üreten abilerimize saygı duyuyorum. yaşı bu işe başlamayı kimse bahane etmesin kimsede kendini kafdağında görmesin. bırakında kimin ne kalitede kuş ürettiğini üreticiden kuş alan üreticiler versin.Tavuk kümesinde kuş üretenler 12-13 liraya vermeye devam etsin antalyada 12-13 liraya kuş yok.

SÖZ GÜMÜŞ İSE SUKUT ALTINDIR SUYORUM.SAYGISIZLIK ETTİĞİMİ DÜŞÜNENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM.

Ünal TAN
Bilinçsiz Amatör Kuş Üreticisi

Adı
YUSUF
Soyadı
ÇAVUŞOĞLU
Sayın üreticı arkadaslarım biz dün oturduk bi maliyat hesaplaması yaptık  Fatih Ay arkadasımla15 verende 10tl verende kazanıyo mamasını dahil herşeyi kattık ama yaptımız işcilik hariç onuda katsan gine kazanırız şimdi hepimiz 2 saatde en az çıkmaz üretimhanesinden arkadaşlar 1 yavrunun maliyeti 5 tl gelmez yuvadan inesiye kadar  indikden sonra bakarsan maliyeti artar bakmazsan elden çıkarırsan maliyeti bu 5 tl 4 yavru al 5.4=20tl maliyeti 15.4=60 satıgın fiyat 60_20=40tl kar 4 yavrudan aldınız kar

rasit

Üyemiz
Adı
rasit
Soyadı
topkara
ayhan bey  bu kuşlar robotmu yoksa  sen bunları hiç dinlendirmiyor musun?8 ağızda dişin ıskarta oluyo sen öyle iddA EDİYOSUN BENİMDE İDDAM SU BENDE 200 ÇİFT VAR SEN EĞER 200 Çİfte her kutuda 6 yavru alıyosan yıl boyunca ispatlarsan ben muhabbet üreticiler sitesine kuşlarımı bağışlıcam pekale sen ispatlıyamassan sen bağışlarmısın hodri meydan

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Günay Hocam çok güzel anlatmışsın olması gereken aynen dediklerin gibi, bizim şanssızlığımız İZmir gibi büyük şehirde üretim yapmak. Böyle büyük şehirlerde üretim yapınca haliyle üretici çok oluyor, üretici çok olunca rekabet oluyor ve dolayısıyla fiyatlar giderek aşağı çekiliyorlar. Bende şuan petshoplara kuş vermiyorum çünkü utanmasalar bedavaya ver diyecekler. Ama kış kapıda. Bakalım o merdiven altı üreticiler hangi kuşları 10 liradan verecekler. Eli mahkum yine bize tıpış tıpış gelecekler. Kırma yavrularımı 17-18 den zor sattım bu yaz. Fakat şu an yeni üretimhane kuran bir arkadaşıma çıkan tüm kuşlarımı veriyorum. Hesabını sonra yapacağız. Fakat bundan sonrakiler artık değerinde gidecek müşteriye. Yerimi gelip gören ne kullandığımı nasıl masraflar yaptığımı görüyor. Varsa aynı kalitede kuş üreten ve 12-15 liradan veren buyursun gitsin ondan alsın. Gittiği yere kadar gider napalım...

nedim

Yeni Üyemiz
Adı
NEDİM
Soyadı
TOPALOĞLU
Ayhan Abi merhaba bu bahsetiğiniz Eformix Y katkı mamaya mı yoksa yememi karıştırılıyor ve neşekilde hangi ölçekte karıştırıyoruz?Bizleri biraz aydınlatırsan seviniriz.Saygılar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Ya yazmıyayım dıyorum duramıyorum bakın yem katkılarına vitaminlere bir ton para döküyorsunuz size bir katkı yazıyorum şimdi bunları satanlarda bana cepe alıcak ama olsun
buyrun araştırın veterinerlere danışın satıcı agızlarıyla degil veterinerlere danışarak sorun ögrenin  okadar para dökmeyin yem katkısı + vitaminlere 
canlı mayaya kadar içinde mevcut dedigim gibi veteriner hekim harici bilgi almayın sorun
boşa bi ton para döküpde zarar ettım demeyin ben bunu 1 senedir akrif olarak kullanıyorum bazı arkadaşlar aman kimsey söyleme yem katkısı küçük küçük paketleyıp satar vs desede benim böyle ucuz işlerle işim olmaz
Eformix Y
İçeriği  
ENDOX D DRY
VİTAMİN A
.............12.000.000 UI
VİTAMİN D3
...............2.400.000 UI
VİTAMİN E
....................20.000 mg
VİTAMİN K3
......................1.000 mg
VİTAMİN B1
.........................600 mg
VİTAMİN B2
......................2.500 mg
CALCIUM D-PANTOTHENATE
VİTAMİN B6
.........................150 mg
VİTAMİN C
NİACİN
FOLİC ASİD
BİOTİN
...........................50 mg
CHOLINE CHLORIDE
DEMİR
....................80.000 mg
BAKIR
....................15.000 mg
MANGANEZ
KOBALT
ÇİNKO
İYOT
SELENYUM
YEASACC
..................500.000 mg

kullanım oranı kiloya göre 1000\1dir fazlasının zararı olmaz kuş ihtiyacı kadarını alır gerisini atar
Ayhan usta işte şimdi neşemi yerine getirdin kardeşim ... hani bu işin bir sırrı yoktu, noldu aga  ;D ...belliydi zaten, 6 yavru alacaksın ve bu işin bir sırı yok diyeceksin...yemeyin bizi usta  :D Harbiden ben tav oluyorum, bazen büyük ustalarla telefonda filan konuşuyoruz ve laf arasında abi siz ne kullanıyorsunuz diye sorduğumda aften püften cevaplar alıyorum, ama bahse girerim bu ustalarımız mutlaka birşey kullanıyor ama paylaşmıyor  ::)

Bundan sonra ben de bildiklerimi kendime saklıyorum aga  ;D

- ilave -

bi dakka şimdi, ben bunu kafaya taktım ve biraz araştırdım. Bu ürün Multivitamin + bozulmayı önleyen koruyucu madde (ENDOX D dry) + Canlı mayadan (YEA SACC ) ibaret bir ürün...doğrumudur? Yani bu ürünü SüpervitForte multivitamininden daha iyi yapan sadece içinde ayrıca bozulmaya karşı koruyucu madde ve canlı maya bulunması. Bu ürünü kuşlarının mamasına hergün verdiğini söylüyorsun. Şimdi bilindik ve alışılmış uygulamalardan yola çıkarsak kuşlara hergün multivitamin verilmesi, kuşlarda ileride büyük sorunlara yol açtığını biliyoruz. Mesela uzun vadede ve sürekli kullanımda kuşların metabolizması devamlı ayni miktar vitamin emilimine alışması, bu uygulamanın kesilmesi halinde bünyenin hızlı bir şekilde korunmasız kalması ve hastalıklara dirençi zayıflaması gibi...veya daha da kötüsü eğer multivitaminler uzun vadede belirlenen miktarın dışında fazla kullanılması doz aşımı sonucu kuşları rahatsızlandırıp öldürmesi (aşırı vitamin yüklemesi) gibi.

İçinde birde koruyucu madde var - ENDOX D dry. ENDOXu araştırdığımızda karşımıza yüksek anti-oksiditeye sahip bir vitamin düzenleyicisi çıkıyor. AB tarafından zararlı madde olarak nitelendiren bir madde olarak sınıflandırılmış (Harmful yazıyor).

İçinde bulunan canlı maya YEA-SACC 1026 farklı suş kullanılarak elde edilen bir maya türü olarak karşımıza çıkıyor. Üretici firmanın websiteinden doğrudan alıntı yapıyorum.

"Yea-Sacc®1026 Alltech'in yem endüstrisine sunduğu ilk üründür. Saccharomyces cerevisiae mayasının 1026 suşu kullanılarak geliştirilen Yea-Sacc®1026 süt & besi sığırı, buzağı ve atlar için AB onayına sahip tek canlı maya kültürüdür. Dünyanın en çok araştırılan maya kültürü olan Yea-Sacc®1026 tüm dünyada uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Journal of Dairy Science, Animal Feed Science Technology ve Journal of Animal Science’da maya kültürlerinin çalışma şekli ile ilgili yayınlanan 71 adet bilimsel çalışmanın %42’si Yea-Sacc1026 ile yapılmıştır. "

Gerçekten kötülemek amacı ile değil...sadece merak ettiğim için bu mayanın içeriği ile ilgili daha geniş araştırma yaptım, şahsen bu mayanın kuşlar için uygun olmadığını düşünüyorum...fazla güçlü, kaldı ki her gün kullanmamız tavsiye ediliyor  ::)

Bu ürünü kullanarak kuşların hiç hastalanmadığını ve bu şekilde ilaçlardan tasaruf sağlandığını ima ediyorsun. Bunda birnevi haklısın...çünki zaten her gün multivitamin basarsan kuş devamlı zorlanarak dinç olacaktır ve hasta bile olsa bunu size belli etmesine fırsat bulamayacaktır. Bu durum biraz 7/24 steriod kullanan bir vücüt geliştiricine benziyor...kaslar ve vucut şekli bomba gibi ama steroid kullanımını durdurduğunda vücüdü folloş oluyor.

Bilemiyorum, ben pek emin değilim bu üründen. Daha doğrusu bu ürünün hergün kullanılmasının doğru olamayacağını düşünüyorum. Bunun gibi ürünleri hergün kullanarak belki verimi arttırabiliriz ve 6 yavruya ulaşabiliriz, ama 1 yıl gibi uzun vadeli kullanımda, kendi elimizle kuşlarımızın son kullanma tarihini yaklaştırmış oluruz diye düşünüyorum.

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Günay usta gerçekten önemli ve defalarca düşünülmesi (bu uyarılardan sonra ben ikinci defa bile düşünmem) gereken bir konu.Uyarıların için gerçekten teşekkürler.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Ayrıca analiz sıkıntısı görüyorum ki İzmirde kuşların ucuz olması tavuk kümesinde bakıldığından değil üreticinin çakma kuşçunun çok olmasından kaynaklanıyor bilginize...

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ayhan usta işte şimdi neşemi yerine getirdin kardeşim ... hani bu işin bir sırrı yoktu, noldu aga  ;D ...belliydi zaten, 6 yavru alacaksın ve bu işin bir sırı yok diyeceksin...yemeyin bizi usta  :D Harbiden ben tav oluyorum, bazen büyük ustalarla telefonda filan konuşuyoruz ve laf arasında abi siz ne kullanıyorsunuz diye sorduğumda aften püften cevaplar alıyorum, ama bahse girerim bu ustalarımız mutlaka birşey kullanıyor ama paylaşmıyor  ::)

- ilave -

bi dakka şimdi, ben bunu kafaya taktım ve biraz araştırdım. Bu ürün Multivitamin + bozulmayı önleyen koruyucu madde (ENDOX D dry) + Canlı mayadan (YEA SACC ) ibaret bir ürün...doğrumudur? Yani bu ürünü SüpervitForte multivitamininden daha iyi yapan sadece içinde ayrıca bozulmaya karşı koruyucu madde ve canlı maya bulunması. Bu ürünü kuşlarının mamasına hergün verdiğini söylüyorsun. Şimdi bilindik ve alışılmış uygulamalardan yola çıkarsak kuşlara hergün multivitamin verilmesi, kuşlarda ileride büyük sorunlara yol açtığını biliyoruz. Mesela uzun vadede ve sürekli kullanımda kuşların metabolizması devamlı ayni miktar vitamin emilimine alışması, bu uygulamanın kesilmesi halinde bünyenin hızlı bir şekilde korunmasız kalması ve hastalıklara dirençi zayıflaması gibi...veya daha da kötüsü eğer multivitaminler uzun vadede belirlenen miktarın dışında fazla kullanılması doz aşımı sonucu kuşları rahatsızlandırıp öldürmesi (aşırı vitamin yüklemesi) gibi.

İçinde birde koruyucu madde var - ENDOX D dry. ENDOXu araştırdığımızda karşımıza yüksek anti-oksiditeye sahip bir vitamin düzenleyicisi çıkıyor. AB tarafından zararlı madde olarak nitelendiren bir madde olarak sınıflandırılmış (Harmful yazıyor).

İçinde bulunan canlı maya YEA-SACC 1026 farklı suş kullanılarak elde edilen bir maya türü olarak karşımıza çıkıyor. Üretici firmanın websiteinden doğrudan alıntı yapıyorum.

"Yea-Sacc®1026 Alltech'in yem endüstrisine sunduğu ilk üründür. Saccharomyces cerevisiae mayasının 1026 suşu kullanılarak geliştirilen Yea-Sacc®1026 süt & besi sığırı, buzağı ve atlar için AB onayına sahip tek canlı maya kültürüdür. Dünyanın en çok araştırılan maya kültürü olan Yea-Sacc®1026 tüm dünyada uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Journal of Dairy Science, Animal Feed Science Technology ve Journal of Animal Science’da maya kültürlerinin çalışma şekli ile ilgili yayınlanan 71 adet bilimsel çalışmanın %42’si Yea-Sacc1026 ile yapılmıştır. "

Gerçekten kötülemek amacı ile değil...sadece merak ettiğim için bu mayanın içeriği ile ilgili daha geniş araştırma yaptım, şahsen bu mayanın kuşlar için uygun olmadığını düşünüyorum...fazla güçlü, kaldı ki her gün kullanmamız tavsiye ediliyor  ::)

Bu ürünü kullanarak kuşların hiç hastalanmadığını ve bu şekilde ilaçlardan tasaruf sağlandığını ima ediyorsun. Bunda birnevi haklısın...çünki zaten her gün multivitamin basarsan kuş devamlı zorlanarak dinç olacaktır ve hasta bile olsa bunu size belli etmesine fırsat bulamayacaktır. Bu durum biraz 7/24 steriod kullanan bir vücüt geliştiricine benziyor...kaslar ve vucut şekli bomba gibi ama steroid kullanımını durdurduğunda vücüdü folloş oluyor.

Bilemiyorum, ben pek emin değilim bu üründen. Daha doğrusu bu ürünün hergün kullanılmasının doğru olamayacağını düşünüyorum. Bunun gibi ürünleri hergün kullanarak belki verimi arttırabiliriz ve 6 yavruya ulaşabiliriz, ama 1 yıl gibi uzun vadeli kullanımda, kendi elimizle kuşlarımızın son kullanma tarihini yaklaştırmış oluruz diye düşünüyorum.
Araştırmacı abim benim, işi özetlemiş... :)

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

- ilave -

gunay abıye katılıyorum.ayhan abı yapmayın etmeyın ya küçücük hayvanları robota cevırmıssınız.demekkı kanla olmuyor bu ısler kanın ne kadar ıyı olursa olsun bır muddet sonra yavru sayısında dususler olacaktır.olac vıtamın mıneral sayesınde 6-7-8 yavru aldıgınızı söyluyorsunuz  hatta 9 yavru masallah bız bosuna ugrasıyoruz valla sızın gıbı ustadlar varken cogumuza gerek yok burda
9 yavru ne demek abı ya yapmayın etmeyın ve bunu her kuluckada oldugunu dusunursek masallah Allah bereketını göstersın.ama söylede bısey var 1.kulucka 9 yavru ılk yavru 30 gunlukken  yeme dustugunde son yavru 12 gunluk. muhtemelen dısı o son yavru 8-10 gunlukken  yıne yumurtalamaya baslamıstır yanı 2.kulucka yavruları yumurtadan cıkmaya basladıgında yuvada hala 1.kuluckadan yavru olacak cümbür cemaat :) enterasan :) ama yınede sızı kutlar bereketlı uretımler dılerım

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Raşit TOPKARA' Alıntı:
ayhan bey  bu kuşlar robotmu yoksa  sen bunları hiç dinlendirmiyor musun?8 ağızda dişin ıskarta oluyo sen öyle iddA EDİYOSUN BENİMDE İDDAM SU BENDE 200 ÇİFT VAR SEN EĞER 200 Çİfte her kutuda 6 yavru alıyosan yıl boyunca ispatlarsan ben muhabbet üreticiler sitesine kuşlarımı bağışlıcam pekale sen ispatlıyamassan sen bağışlarmısın hodri meydan
ben SİZLER GİBİ devamlı yavru aldıgımı idda etmiyorum kuşlarımdan senede en az 3 ay dınlenırler bı dinlenme kuşların durumuna göre 4-5  ayda olabilir arkadaşlar hiç durmadan hiç bir canlıdan yavru alınmaz kimse üstüne alınmasın bu vijdansızlıkdan başka bişey degildir unutmayın besledıgınız kuşlarda canlı canı var yavur kaydırma vararkadaşlar kim kaydırmıyor normaldede 1 yumurta la 2 yumurta arası en az bır hafta :D
mamaya kattıgım dogru eger yanlış yazmışsam kusura bakmayın ama ben mamıyı hergün vermem arkadaşlar  2  3 de bir mama veririm kuşara her gün verdiginizde sizlerinde itiraf ettigi gibi eformixde oldugu gibi çok bir faydası olduguna inanmıyorum bu arada bu bir sır degildir arkadaşlar siz süpervit kullanırsınız ben bu yem katkısını kullanıyor sırası gelmişken söyleyeyim eger kuşlar çok kilo kaybedersede hindi besi yeminimn palet şeklinde olanı var onuda kullanıyorum ayrıca çok az olmak kaydıyla yumurta yemide kullanıyorum bunlar sır degil arkadaşlar zaten kullanılan ürünlerdir altarnatif araştıran herkez kullanır bulu proteyinmi vericeniz bunu bilmeyen kimse yoktur gidin akvaryumcuya kururulmuş tat su karedesi alın verin kuşlara alın size yumurta gibi protejin  ben 20senden fazla kuşla ugraştım
balık üretimi yaptım 3 tane petshop açtım devrettim aksini idda eden buyursun yazsın burdan buyursun gelsin tüm abilerimin kardeşleriminde bayramı kutlarım bu arada
şuda bir gerçetirki  tamamı demıyorum ama çogu ilaç ve yem katsını büyük ve küçük baş hayvanlar için ortaya çıkmıştır sonrada bunlar kümes hayvanlarına göre dojayla ayarlanmıştır en son muhabbet kuşları güvercin vs de kümes hayvanlarına uyarlanan dojaydan uyarlanmıştır sonuçta çogunlugu büyük ve küçük başhayvanlardan gelmektedir ben neden sır saklıyayım çok saçma hangi yüzyılda yaşıyoruz KİMİ KANDIRCAZ BİRİNİ KANDIRMAYA ÇALIŞAN ASLINDA KENDINI KANDIRIR araştırmayı seven biriyseniz zaten bunları kendi kendinize ögrenirsiniz hiç bişey bilmiyorsan gir veterinerin kapısından selamınaleyküm de sor kardeşim o veteriner bilmiyorsada rica etilen veteriner arkadaşından ögrenir bir telefonla  Allaha şükür kimseden korkumuz yok kim ne yaparsa kendine yapar ben bu şekilde üretim yapıyorum siz yapın yada yapmayın demiyorum kimi begenir kimi begenmez benım ticari kaygım yok ama n  yazdım burdan kimse bende gdolu diye yavru alamz korkumda yok şükür  smileki

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Görecez bakalım ocak ayından sonra devlet lafını yemezse bakalım 10 ila 12TL ye kim kuş satabilecek merak ediyorum smileki

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Görecez bakalım ocak ayından sonra devlet lafını yemezse bakalım 10 ila 12TL ye kim kuş satabilecek merak ediyorum smileki
:) Süleyman kardeşim bunlar geçer kaçak ın önune %50 geçseler bile bize yeticek :d

Günay abi özeldende yazmıştım sana zaten bunları kullanımı 1000\1 diye az kullanıcan diye bazen fazlada gelse zararı olmazdedimdi :) sır ne abi ben AB NİN söyledigi hiçbirşeye inanamam abi herkze yapmayın derler kendileri yaparlar :D dojaz ayarlandıgında zararı olucanı sanmam abicim veteriner arkadaşlarla görüştügümü ve onlarla birlikde araştırdıgımı söylemiştim abi sakınca olmadıgını zaten söylediler bu ürün zaten öyle vitaform vs. gibi küçük pakatlerde degil abi 10 20 takımı olan o kadar para vermez veremez raf ömrü 1 sene kullanamdan çöpe atarlar abicim  :)

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Raşit TOPKARA' Alıntı:
Raşit kardeşim kusura bakma ama böyle boş işlerle işim olmaz benim çocuk degiliz hiç kimse ekmeğiyle kumar oynamaz lafla peynir gemisi yürümez ben hiç bir yazımda yıl boyunca demedim güzel kardeşim kuluçka sayısı vermedim senin sorunun cevabıda yukardakı yazımda sende benım besledıgım şekilde beslersen alırsın 6 yavru rahatlıkla saygılar.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Ünal TAN' Alıntı:
  Yıllardır kuş üreten abilerimize saygı duyuyorum. yaşı bu işe başlamayı kimse bahane etmesin kimsede kendini kafdağında görmesin. bırakında kimin ne kalitede kuş ürettiğini üreticiden kuş alan üreticiler versin.Tavuk kümesinde kuş üretenler 12-13 liraya vermeye devam etsin antalyada 12-13 liraya kuş yok.

SÖZ GÜMÜŞ İSE SUKUT ALTINDIR SUYORUM.SAYGISIZLIK ETTİĞİMİ DÜŞÜNENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM.

Ünal TAN
Bilinçsiz Amatör Kuş Üreticisi
Kan degişikligini bilmeyen arkadaşlar araştirsin :) ital kuş alıcana üretici üreticiden alsın kan degişikligi içinki para dışarı gitmesin :)
12 13 tlyede kuş vermeyin :) vermem ama verenede karışmam herkez istedigi fiyattan satar kimse karışamaz
bir anekdot benden olsun kardeşime
biliyorsan konus ibret alsinlar bilmiyorsan sus alim sansınlar

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Evet abilerim kardeşlerim  yaş daşlarım benim üretimim bu şekilde artık alim havasına bürünüyorum  smileki  herkeze bol üretimler herkezin dogrusu kendine dogrudur kim nasıl isterse öyle üretim yapar burda kimseye savaş açmadım ama bazı arkadaşlar nedense savaşmak için çabalıyor saygıdeger abilerim kardeşlerim yaşdaşalrım burda yazdıkarım beim dogrularımdır benım tecrübelerim dir TEKRAR EDİYORUM UYGULAMAK UYGULAMAMAK SİZE KALMIŞ BEN KENDİ ÜRETİMİMİ ANLATTIM RAŞTİRİN YAPIN YAPAMAYAN ÇAMUR ATMASIN ÇAMUR ATMAKLA UGRAŞICAGI ZAMANAI KUŞLARINA HARCASIN BU KONUDA BENIM YAZICAKLARIM BUKADAR EGRİSİNİ DOGRUSUNU  YAZDIM FAZLA MEŞUR OLMAYA NİYETİM YOK SAYGILAR SEVGİLER  KOCAELİ GEBZEYE  BALÇIK KÖYUNE YOLU DÜŞEN HERKEZEDE ÇAYIMDA VAR YEMEGİMDE VAR BU ARADA KUŞ SATIŞIMDA YOK BİLGİNİZE YEM PARASI KADAR SATIŞ YAPIYORUM YAZA KADAR  SATIŞ YAPMICAM BAZI ARTNİYETLİ KİŞİLER İÇİN SÖYLEMEK İSTEDİM  :D ;)