Arkadaşlar üretimhanemin bir bölümünü sizlere paylaşmak istedim...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
U.Yaşar UZUN' Alıntı:
Anlamadım ne demek istediğinizi ? ayrıca güzel dilekleriniz için teşekkürler....
Yo  mehtap hanım demiş ya hocam diye hitap etmiş sizde bunlar bnm ilk yavrularım aranızda acemiyim demişsiniz ya o yüzden dedim ben daha yavru bile alamadım :( :( :( Rica ederim .

gokcencelik

Uzman Üyemiz
U.Yaşar UZUN' Alıntı:
(kafes benim değil temsili)
Öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim, ben kafestede, salmadada üretim yapıyorum, asliında kafes üretimi daha zor olanı, sadece kafesin kontrolü kolay, bu kuşların doğasında kafes yok,kafeste 2 veya 3 defa yavru aldığınızda dinlendirmek zorundasınız, ve dinlendirmek için kuşları salmaya aldığınızda, çoğu zayıflamış, uçamaz hale gelmiş oluyorlar,ben çok üzülüyorum onların özgürlüğü salmada, bu kuşlar salmada çok daha mutlular, salma üretiminin kuralları var ve bu kurallara uymak zorundasınız, Habil Tanta Bey bu platformda  kuralları çok iyi açıklamış, şayet kuşları koloni haline getiremezseniz üretim yapamazsınız, yuvalıklarını sormuşsunuz, tabiki dişardan kontrol edebildiğim yuvalıkları var, salmada bu kuşların bana ne kadar alıştığını bir gün sizlerle paylaşırım, yem veya mama vermeye girdiğimde hepsi anlıyor ve daha mama  tepsisi elimdeyken yemeye başlıyorlar, kavga meselesine gelince, kuşları eşleştirmeden ve yuvalıkları takmadan uzun bi süre birlikte kalmalarını yani koloni olmalarını sağlamanız halinde kesinlikle kavga olmaz, Tekrar hatırlrtmak istiyorum, Habil Tanta'nın makalesini okuyun ve harfiyen uyun, sizin ve kuşlarınızın ne kadar mutlu olcağını göreceksiniz, saygılarımla....

Mutlaka okuyacağım...
Bir iki sorum daha olacak. Benim Hagen Vision L02 kafesim var. Yani şu kafes:

Burada 5 kuşum var 2si erkek 3ü dişi. Dişinin birini diğer kafesime alsam ve 2 dişi 2 erkeğimi yavrulamaları için burda tutsam. iki de yuvalık taksam nasıl olur sizce?
Ama benim şöyle bi sorunum var ki erkeğimden birisi her dişiye sarkıyor...

Adı
Uğur Yaşar
Soyadı
Uzun
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Mutlaka okuyacağım...
Bir iki sorum daha olacak. Benim Hagen Vision L02 kafesim var. Yani şu kafes:

Burada 5 kuşum var 2si erkek 3ü dişi. Dişinin birini diğer kafesime alsam ve 2 dişi 2 erkeğimi yavrulamaları için burda tutsam. iki de yuvalık taksam nasıl olur sizce?
Ama benim şöyle bi sorunum var ki erkeğimden birisi her dişiye sarkıyor...
Bu resimdeki kafes görsellik olarak ve kalite olarak çok güzel fakat kurallardan birincisi 1– En önemlisi salmanın ebatına göre kuş sayısı ayarlanmalı. En çok yapılan hata ufacık salmaya bir sürü kuş atıyorlar bunlarda kavganın çıkmasına sebebiyet veriyor.Bu nokta iyi ayarlanılması lazım. Salma kafes dediğiniz zaman 75cm lik bir kafes salma kafes olmaz. Bu kafes ya bir çift kuş beslersiniz.Yada ayırma bölmesi varsa max 2 çift kuş beslersiniz. (alıntı)sizin kafesinizin boyutu çok önemli, bana kalırsa- yükseklik 1,20 m.-genişlik 1 m.-derinlik 1 m. 3 dişi 2 erkek ve 5 yuvalık takardım not: kuşların yuvalık takılmadan önce en az 20 gün birlikte kalmaları ve koloni olmalarını sağlamak önemli, yuvalık takıldıktan sonra uyumları gözlenmelidir.

Adı
Uğur Yaşar
Soyadı
Uzun
Teşekkürler Behzatçım,  Alanyaya hediye goldileri götürdünmü, merak ettim, gönül dolusu sevgiler.

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Hocam size bol üretimler diliyorum meslektaşım olarak.

reinbow06

Yeni Üyemiz
Adı
adil
Soyadı
yılmaz
Maaşallah Allah nazardan saklasın hayalimdeki mekan bol yavrulu sağlıklı üretimler hocam.

saldiray

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
gümüş
hocam gercekte çok güzel kuşlarınız var allah nazarlardan saklasın...
size bi sorum olacak salma içerisinde kullanduğınız ahşap malzeme hakkında bu malzemenin hijyen durumu temizliği nasıl bide kuşlar bunu kemirmiyorlarmı? şimdiden çok teşekkür ederim

Adı
Uğur Yaşar
Soyadı
Uzun
Tolga GÜMÜŞ' Alıntı:
hocam gercekte çok güzel kuşlarınız var allah nazarlardan saklasın...
size bi sorum olacak salma içerisinde kullanduğınız ahşap malzeme hakkında bu malzemenin hijyen durumu temizliği nasıl bide kuşlar bunu kemirmiyorlarmı? şimdiden çok teşekkür ederim
Önceliklle teşekkür ederim sorularınıza şöyle cevap vereyim, kullandığım ahşap malzeme sunta,sanırım sağlıklı ve dayanıklı olması için, yapımında farklı maddeler kullanılmış, ben 3 günde bir dezenfektan , diğer 3 günde zefiran kullanıyorum, kuşlar kemirmiyorlar, şimdiye kadar bir problem olmadı.