arkadaslar yanlış mi düşünüyorum

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Vedat bey tam anlamıyla size katılıyorum markası ne olursa olsun PLASTİK ZARARLIDIR. EN İYİSİ DOĞAL OLANI AHŞAP OLANI TAHTA OLANI smileki smileki

muharrem avci

Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
avcı
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
ben de sana tek bir şey söyleyim bırak kuşları esir etmeyi doğal ortamında yaşasınlar kuluçka makinesine çevirme üç kuruş para için...
vedat bey sızıde tanımam ahmet beyı de konusma hıtap onemlıdır dıkkat edılmelıdır  :eek: :eek:
ahmet bey dogal ortamdan kastını ogrenmek ısterdım  gıdıp sıledekı ortama bıraksam benım kuslar yasaramı  malum 20 cıft kusu satsam avusturalya gıdıs gelıs bıletıne yetmez
ama sahsı fıkrım plastık kesınlıle zararlıdır kuslarada dogayada

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
ARKADAŞLAR TARTIŞMAYA GEREK YOK AHMET TOPRAK BEY pilastık tunekler matar yapar tırnak kırılması yapar kuslarda çifleme olacagı zaman esneme yapar kus denge saglayamaz tunekde dururken esneme oldugunden kus kendıne özguven saglıyamaz tam çiflesme olmaz daha bır suru sebeb var vesayrı vesayrı.. umarım bu kadar tatmın eder sebep yeterlıdır.ıyı formlar.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
tahta tünek iyidir
tırnakları törpüler ve uzamasına engel olur..
vedat bey yanlışınız yok
relax olun.....

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
tahta tünek iyidir, kuşa dal olur, gagasına taş olur, tırnağına törpü olur, beline kuvvet olur kısacası canına can olur ;)

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Faruk ŞANLI' Alıntı:
ARKADAŞLAR TARTIŞMAYA GEREK YOK AHMET TOPRAK BEY pilastık tunekler matar yapar tırnak kırılması yapar kuslarda çifleme olacagı zaman esneme yapar kus denge saglayamaz tunekde dururken esneme oldugunden kus kendıne özguven saglıyamaz tam çiflesme olmaz daha bır suru sebeb var vesayrı vesayrı.. umarım bu kadar tatmın eder sebep yeterlıdır.ıyı formlar.
+1

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
ya bence o tartışmada tahta tünekten önemli bir konu daha vardı avrupalı adamların 5 nesil takip edip tüğ renk varyasyonlarını kullanarak çiftleştiriyor muş. bizimkiler kuluçka makınesi imiş ben salmada yapıyorum eş tutanları ayırıyorum beniöm yavrular satsam 20 25 tl onların yavruları ürettiği değişik ırklara para yetmiyor onlar değilmi ırklarıyla genetiyle oynayanlar doğal ortamdaki kuşları biliyoruz biz onlara göre daha merhametli ve imanlıyız

muharrem avci

Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
avcı
Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:
ya bence o tartışmada tahta tünekten önemli bir konu daha vardı avrupalı adamların 5 nesil takip edip tüğ renk varyasyonlarını kullanarak çiftleştiriyor muş. bizimkiler kuluçka makınesi imiş ben salmada yapıyorum eş tutanları ayırıyorum beniöm yavrular satsam 20 25 tl onların yavruları ürettiği değişik ırklara para yetmiyor onlar değilmi ırklarıyla genetiyle oynayanlar doğal ortamdaki kuşları biliyoruz biz onlara göre daha merhametli ve imanlıyız
alkisd alkisd

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
yanlış anlamayın beni ama anlamadıgım bir şey var. ben burda bir foto paylaşmıştım eski kafesimdeki kuşları göstermiştim o zaman herkes plastik tünek iyi olmaz demişlerdi . ve hala herkes aynı şeyi söylüyorlar ve haklılarda. ancak yuvalıkları neredeyse herkes pvc'ye ceviriyorlar. özellikle büyük üretici arkadaşlar. e madem plastik tünek zararlı neden imkanı olan pvc yuvalık yaptırıyor ???

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Cihan AYTAN' Alıntı:
Murat bey plastik tünek iyi olmaz  size ahşap tünek tavsiye ediliyor ahşap tüneklerde kuşların tırnakları uzamaz gagalarını temizlemedede daha uygun olur
yok zaten benim o konuya itirazım yok bilmediğimizden yaptık sonra üstatların sayesinde dogruyu bulduk . benim demek istediğim bu kişiler neden pvc yuvalıga geciyor onu anlamıyorum en saglıklısı en doğalı değil mi ?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Pvc ye geçilmesinin sebebi hijyen açısından sorun teşkil etmemesi.. Ayrıca pvc olsun ahşap olsun muhabbet kuşlarının düz zeminlerle etkileşimi çok azdır.. fakat ahşap tünekle sürekli etkileşim içerisindedirler.. umarım açıklayabilmişimdir hayırlı forumlar dilerim..