ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN

ÜHSAN

Üyemiz
Adı
YAVUZ
Soyadı
GÜÇLÜ
      ARKADAŞLAR 1 ÇİFT ÇEK , 2 ÇİFT YERLİ İLE ÇOK KULLANMADIĞIM BİR ODAMDA HOBİ AMAÇLI  EV ÜRETİMİ YAPMAKTAYIM.

1)ÇEK ÇİFTİM 1. KULUÇKADA 4 YUMURTASINI ÇIKMAYA YAKIN YEDİ, 2. KULUÇKADA 3 YUMURTASINDAN  2 TANESİNİ KENARA AYIRDI ERTESİ GÜN ÜÇÜNÜ BİRDEN YEDİ...............

2) 3 AYDIR EŞE ATTIĞIM YERLİ ÇİFTİM ERKEK 2 YAŞ CİVARI DİŞİ 8 - 9 AYLIK , DİŞİNİN İLK KULUÇKASI ACEMİ 3 ADET YUMURTLADI , 1. YUMURTAYI KIRDI , 1 YUMURTASININ YARISINI YEDİ(İÇİ DOLUYDU) ATTIM , ŞUAN 1 YUMURTASI VAR YUVADA TALAŞIN ARASINA SAKLIYOR VE YATMIYOR , ARADA BİR YUVAYA GİRİYOR YUMURTANIN ÇIKMA İHTİMALİ VAR MI? NELER TAVSİYE EDERSİNİZ ?

(KAFESLERİNDE GAGA TAŞI VE KALAMAR KEMİĞİ EKSİK OLMAZ , DÜZENLİ OLARAK MAMA VE VİTAMİN VERMEKTEYİM)

raka35

Yeni Üyemiz
Adı
RESUL
Soyadı
AKA
Benzer sorun bendede mevcut Benim kuşlarım yerli fakat 1 çiftimden 7 adet yavru aldım.sonra 4 adet yumurtladı.hepsini kırdı.sonra 1 yumurtladı onuda kırdı.Sanırım bugün yarın tekrar yumurtluyacak.yapmam gereken bir şey var mı ?Diğer çiftim ise 5 yumurtaları 4 tane kuş çıkardı.1 tanesini babası öldürdü.Diğer 2 tanesi kendi öldü. şimdi son kuşumun eli ayağı tutmuyor cesamolin verdim.Elimle mama yerdirmeye çalışıyorum.inş yaşatacağım.2.çiftimdeki anne yumurtaya yattığında babayı ayırsam anne yavrulara bakar mı ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1- O çifti bozmanızı öneririm. Çünkü yavrular çıktığında da aynı hareketler devam ederse yavrulara zarar da verebilirler.
2-Hayır. Çıkma ihtimali yok.
Kuşlar stres olmuş gibi siz rahatsız etmeyip bakımlarını yapmaya çalışın.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
genelde plastik yumurtalar var onlardan kuşun altına koyuyorlar ama sizin kuşlarda olumlu sonuç verir mi bilemiyorum

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
1- O çifti bozmanızı öneririm. Çünkü yavrular çıktığında da aynı hareketler devam ederse yavrulara zarar da verebilirler.
2-Hayır. Çıkma ihtimali yok.
Kuşlar stres olmuş gibi siz rahatsız etmeyip bakımlarını yapmaya çalışın.
+1111

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
çifti eş değişmenizi tavsiye ederim yada çifti elden çıkarabilirsiniz. sorunlu çift her zaman sorun oluyor. ilk yumurtaları çıkardığına göre kuşunuz stresede girmiş olabilir.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Gecmi$ olsun, ...

Ayri kafeslerde üretiyorsunuz umarim, yoksa diger yuvalara girip aynisini yapar !!!

Bazen olabiliyor böyle durumlar, yumurtlama süreci hertürlü sorunu getirebiliyor, bilmelisinizki, hormonlar sapitiyor bu dönemde, STRESS en büyük faktörlerden biri, zirt pirt rahatsiz etmeyin, hani ettiniz demiyorum, onlari günde 2 kez kontroll edin yeter, yani yuvalik kutusunu azicik acin, icine ufak bir göz atin ve kapatin, ... ali$sin bu duruma, ...

bazi anac ku$lar, yavrularinin tüglerinide yoluyor, bazilari öldürüyor, cinnet gecirir gibi, hayvan bu, nedenini kim ne bilsin, ... ve, baktiniz yumurta filan yok, hemen e$ degi$tirmeyin, ku$culuk sabir i$i, ... bunun birde tüg dönemi var, tüg dönemindeki ku$tan yavru alma istegi cok sakat, ku$ kendinemi baksin, tügünümü dizsin, yumurtami üretsin, yavruyami kussun, yani cok yipratici sürec, yedigi yemin iceriklerinden kendi önce bir faydalanabilmeliki, saglikli olsun, saglikli ku$tanda saglikli yavru ve yeni nesil cikar, ... sagliksiz ku$tan ne cikar onuda siz dü$ünün artik, ...

Tekrar gecmi$ olsun, temeli saglam attin yeterki, üzerine gelende ona göre sapa saglam cikar in$allah

Saygilar

Murat Göcmen / Almanya

metin sarıerik

Üyemiz
Adı
metin
Soyadı
sarıerik
herşey kader kısmet işi insanların nasıl iyi kötü huylusu varsa hayvalarında var..geçmiş olsun

ÜHSAN

Üyemiz
Adı
YAVUZ
Soyadı
GÜÇLÜ
YORUM YAZAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER , BÜTÜN YORUMLARI DEĞERLENDİRİYORUM....
AYRICA ÜRETİMDE BİR YERLERE GELMİŞ , BU İŞE GÖNÜL VERMİŞ USTALARDAN DA YORUM BEKLERİM..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ben usta değilim ve henüz biryerlere gelmiş de sayılmam, tavsiyelerden ziyade bu gibi olaylara sebep olabilecek birkaç noktaya dikkat çekmek isterim.  Dişilerin kendi yumurtalarını yeme durumu genellikle yeni yumurta brakmak için ihtiyaç duyduğu besinleri karşılamak için yaparlar. Bu şu anlama gelebilir, hayvan yumurtlamak istiyor ama gereken besinler sunulmadığı için bu besinleri kendi yumurtalarından karşılıyor. Verilen mamanın içeriği de çok önemli, ama esas önemli olan hayvanları yumurtlamaya hazırlımak. Yuvalık takılmadan en az 1 hafta önceden her gün haşlanmış yumurtalı ve sebzeli mama vermeye başlamak gerekiyor. Mamada kullanılan sebzeyi günlük olarak farklılaştırabilirsiniz, örneğin bir gün havuç rendeliyorsanız, diğer bir gün kabak rendeleyin, diğer bir gün ıspanak ekleyin. Yem karışımınıza %50 aspur (sade kanarya yemi) ilave edin ve bu şekilde sabitleyin. Yaz aylarında olduğumuz için yem karışımınıza bir miktar yulaf da ekleyebilirsiniz, hem kalsiyum, hem B grubu vitaminleri ve protein açısından zengin hem de kuşlarda serinletici etki yapacaktır. Haftada en az 3 kez sağlıklı yumurta oluşumunu desteklemek amaci ile bazı vitamin ve ek katkılar vermek gerekiyor. Bunları başlıca E vitamini, kalsiyum ve protein olarak sayabiliriz. Kaliteli ve ithal marka multivitaminler kullanabilirsiniz...en azından onlar doğru orantılarda kombine edilmiş vitaminlerden oluşuyor ve daha iyi bir randıman alırsınız. 1 hafta - 10 gün gibi bir süre buna benzer kuvvetli bir diyet uygulayın ve yuvalıklarınızı ondan sonra takın. Yuvalıkları taktıktan sonra ayni mama çeşidine 2 günde 1 kez devam edin vitamin takviyesini haftada 1 güne düşürün...kuşlarınız ilk yumurtayı brakana kadar devam edin. İlk yumurta geldikten sonra mamayı haftada 1 güne düşürün, vitamine haftada 1 kez olarak devam edin.

Sorun beslenme diyeti ile alakalı da olmayabilir, bu durumda öncelikle kuşların yakın geçmişini iyi bilmek gerekiyor, mesela kuşlar size gelmeden önce peş-peşe kaç kuluçka geçirmişler. Bazen satılan kuşların tam anlamı ile suyu iyice çıkarılmış oluyor...yani bazı üreticiler hayvanları hiç dinlendirmeden peş-peşe 4-5 ağız yavru alırlar ve satışa çıkarırlar. Bunun üzerine kuşları alan kişi hevesle ve büyük beklentilerle çifti üretime alır ama çiftin aslında çok yorgun olduğunu bilmez. Bu gibi bir olasılığı göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ayrıca Murat Göçmen beyin de dediği gibi bazı mevsimsel olaylar var... eğer tüyü döküyorsa yuvalıklarını çıkarmak ve doğal döngülerini tamamlamaları için kuşlara fırsat tanımak gerekiyor. Kuşların bulunduğu mekanda stres oluşturabilecek faktörleri araştırın ve mümkün olduğunca azaltmaya çalışın, örneğin gece trafiği hiç eksik olmayan cadde yakınında iseniz araçların oluşturduğu gürültü veya anlık yüksek sesler kuşları strese sokabilir ve yumurtalarını kırabilirler.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
:) sagolun

En saglikli kulucka sayisi 2 defadir !

Tavuk degil bunlar, ... az üretin fakat sapa saglam olsun, ...

Bugünün yarinida var, ... yumurtaligini korumak gerek, ... olay di$ide bitiyor, yuvayi o ku$ yaparda yikarda, ...

Saygilar

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
günay abi senden öğreneceğimiz çok şey var kendi adıma  teşekkürler

ÜHSAN

Üyemiz
Adı
YAVUZ
Soyadı
GÜÇLÜ
ARKADAŞLAR BUGÜN ÇEK ÇİFTİMİ DİNLENDİRMEK İÇİN AYIRDIM. ÖZELLİKLE GÜNAY BEY İN TAVSİYELERİNİ UYGULAYACAĞIM....

YERLİ ÇİFTİME GELİNCE 2 BOŞA GİDEN YUMURTADAN SONRA 4. YUMURTASINI DÜN AKŞAM YAPTI , YUVAYLA VE YUMURTALARLA DAHA ÇOK İLGİLENMEYE BAŞLADI ...... ÜMİTLERİM ARTTI....

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
+1 Harikasın abi yine her zamanki gibi nolta atışı tespitler
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
ben usta değilim ve henüz biryerlere gelmiş de sayılmam, tavsiyelerden ziyade bu gibi olaylara sebep olabilecek birkaç noktaya dikkat çekmek isterim.  Dişilerin kendi yumurtalarını yeme durumu genellikle yeni yumurta brakmak için ihtiyaç duyduğu besinleri karşılamak için yaparlar. Bu şu anlama gelebilir, hayvan yumurtlamak istiyor ama gereken besinler sunulmadığı için bu besinleri kendi yumurtalarından karşılıyor. Verilen mamanın içeriği de çok önemli, ama esas önemli olan hayvanları yumurtlamaya hazırlımak. Yuvalık takılmadan en az 1 hafta önceden her gün haşlanmış yumurtalı ve sebzeli mama vermeye başlamak gerekiyor. Mamada kullanılan sebzeyi günlük olarak farklılaştırabilirsiniz, örneğin bir gün havuç rendeliyorsanız, diğer bir gün kabak rendeleyin, diğer bir gün ıspanak ekleyin. Yem karışımınıza %50 aspur (sade kanarya yemi) ilave edin ve bu şekilde sabitleyin. Yaz aylarında olduğumuz için yem karışımınıza bir miktar yulaf da ekleyebilirsiniz, hem kalsiyum, hem B grubu vitaminleri ve protein açısından zengin hem de kuşlarda serinletici etki yapacaktır. Haftada en az 3 kez sağlıklı yumurta oluşumunu desteklemek amaci ile bazı vitamin ve ek katkılar vermek gerekiyor. Bunları başlıca E vitamini, kalsiyum ve protein olarak sayabiliriz. Kaliteli ve ithal marka multivitaminler kullanabilirsiniz...en azından onlar doğru orantılarda kombine edilmiş vitaminlerden oluşuyor ve daha iyi bir randıman alırsınız. 1 hafta - 10 gün gibi bir süre buna benzer kuvvetli bir diyet uygulayın ve yuvalıklarınızı ondan sonra takın. Yuvalıkları taktıktan sonra ayni mama çeşidine 2 günde 1 kez devam edin vitamin takviyesini haftada 1 güne düşürün...kuşlarınız ilk yumurtayı brakana kadar devam edin. İlk yumurta geldikten sonra mamayı haftada 1 güne düşürün, vitamine haftada 1 kez olarak devam edin.

Sorun beslenme diyeti ile alakalı da olmayabilir, bu durumda öncelikle kuşların yakın geçmişini iyi bilmek gerekiyor, mesela kuşlar size gelmeden önce peş-peşe kaç kuluçka geçirmişler. Bazen satılan kuşların tam anlamı ile suyu iyice çıkarılmış oluyor...yani bazı üreticiler hayvanları hiç dinlendirmeden peş-peşe 4-5 ağız yavru alırlar ve satışa çıkarırlar. Bunun üzerine kuşları alan kişi hevesle ve büyük beklentilerle çifti üretime alır ama çiftin aslında çok yorgun olduğunu bilmez. Bu gibi bir olasılığı göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ayrıca Murat Göçmen beyin de dediği gibi bazı mevsimsel olaylar var... eğer tüyü döküyorsa yuvalıklarını çıkarmak ve doğal döngülerini tamamlamaları için kuşlara fırsat tanımak gerekiyor. Kuşların bulunduğu mekanda stres oluşturabilecek faktörleri araştırın ve mümkün olduğunca azaltmaya çalışın, örneğin gece trafiği hiç eksik olmayan cadde yakınında iseniz araçların oluşturduğu gürültü veya anlık yüksek sesler kuşları strese sokabilir ve yumurtalarını kırabilirler.