ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Ark. Ben Tahir Hatay/Erzin de yaşıyorum 20 yaşında Üni. Öğrencisiyim... Öğrenci evinde vakit geçirmek bana ark. olsun diye aldığım bir çift kuşla kuşlara olan ılgım arttı muhabbet kuşu benim için vazgeçilmez oldu.

Bu Sitede Takılmaya Başladığım Sürece Öğrenmek İstediğim ve merak ettiğim ne varsa yeni konu açtım sordum ve birçok ark bana yardımcı oldu tşk. ederim herkese...belki bazılarınız çok soru soruyorum diye kızdı belkide sitem etti kim bilir ama benım bazı sorularım olacak gene yardımcı olursanız sevinirim ark.

1) 1 Ay önce aldığım çiftim 1 haftadır çiftleşiyor ama yumurta yok henüz
2) Erkek sürekli ağzını açıp açıp kapatıyor ve yem kusuyor
3) Dişi son zamanlarda çok ürkek oldu ve benim yaklaştığımı görünce hemen yuvaya      giriyor ve ben uzaklaşana kadar çıkmıyor
4) Çiftleşme döneminde nelere dikkat etmem gerek yardımcı olursanız sevinirim

Yorumlarınızı bekliyorum..

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
genelde çiftleşmelerden sonra 15 güne kadar yumurtalar gelir. yumurtlama gün aşırı devam eder. ortalama 6-7 yumurta yaparlar. İlk yumurta 18.-19. günlerde çıkması gerekir. kuluçka döneminde çok sık olmamak şartı ile günde 2 kere yavaşça yuvayı kontrol edebilirsin. şimdilik bir sıkıntı görünmüyor.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Umut GENÇ' Alıntı:
genelde çiftleşmelerden sonra 15 güne kadar yumurtalar gelir. yumurtlama gün aşırı devam eder. ortalama 6-7 yumurta yaparlar. İlk yumurta 18.-19. günlerde çıkması gerekir. kuluçka döneminde çok sık olmamak şartı ile günde 2 kere yavaşça yuvayı kontrol edebilirsin. şimdilik bir sıkıntı görünmüyor.

genelde uzak duruyorum ama dişin ürkek davranması kafama takıldı

erkek neden öyle davranıyr bılgınız varmı?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Beklerseniz yumurtalarde gelir  sorularınıza göre  yumurtalar yolda

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli kardeşim.Bizlere sormuş olduğun sorulara cevaben:

1-Kuşlar hemen çifleşir çifleşmez yumurtalamazlar.Biraz sabırlı olmanı tavsiye ederim.Eğer kuşlarının sağlık sorunları olmazsa.

2-Erkek kuş bu hareketi 2 sebeple yapar.
a)Kuş üreme döneminde dişisine yavru beslemek istediğini anlatır ve zaman zaman dişiyi de besler.
b)Sindirim sistemi ağızda başladığından ağıziçi,boğaz,yemek borusu,taşlık,mide de sorun olabilir gözlemlemeni öneririm.

3-Dişinin Yuvayı benimsediğinin ve yakında yeni yumurta yapacağının belirtilerinden biri olup,yumurtlayacak kuş yumurtalarına zarar gelmesinden endişelenmektedir.

4-Çiftleşme döneminde ilk tavsiyem kafese zırt pırt yaklaşmaman.Ayrıca bu soru için biraz geç kaldın çünkü biraz daha kuvvetli beslemen ve vitamin mineral katkıları vermen gerekirdi.Tabi eşe atmadan önce koruyucu bakım yapmadan önce.Ama şu an kuşlarına kilo aldırıp yağlandırmaman gerekir.Yani mama olayını haftada en fazla 2 defa ver.Vitamin 1 defa .Yumurtalar çıkmaya başladığında hergün mama ve yeşillik asarsan iyi olur.Birde bailal kardeşimin probiotik mamalarından vermeni öneririm.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Aslan ÖZTÜRK' Alıntı:
Değerli kardeşim.Bizlere sormuş olduğun sorulara cevaben:

1-Kuşlar hemen çifleşir çifleşmez yumurtalamazlar.Biraz sabırlı olmanı tavsiye ederim.Eğer kuşlarının sağlık sorunları olmazsa.

2-Erkek kuş bu hareketi 2 sebeple yapar.
a)Kuş üreme döneminde dişisine yavru beslemek istediğini anlatır ve zaman zaman dişiyi de besler.
b)Sindirim sistemi ağızda başladığından ağıziçi,boğaz,yemek borusu,taşlık,mide de sorun olabilir gözlemlemeni öneririm.

3-Dişinin Yuvayı benimsediğinin ve yakında yeni yumurta yapacağının belirtilerinden biri olup,yumurtlayacak kuş yumurtalarına zarar gelmesinden endişelenmektedir.

4-Çiftleşme döneminde ilk tavsiyem kafese zırt pırt yaklaşmaman.Ayrıca bu soru için biraz geç kaldın çünkü biraz daha kuvvetli beslemen ve vitamin mineral katkıları vermen gerekirdi.Tabi eşe atmadan önce koruyucu bakım yapmadan önce.Ama şu an kuşlarına kilo aldırıp yağlandırmaman gerekir.Yani mama olayını haftada en fazla 2 defa ver.Vitamin 1 defa .Yumurtalar çıkmaya başladığında hergün mama ve yeşillik asarsan iyi olur.Birde bailal kardeşimin probiotik mamalarından vermeni öneririm.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Aslan Bey Kuşlar sağlıklı sağlık sorunum yok aldığım kışı dinlenmesi için bir süre ayrı tutmuş kuşlar yorgun da değil... vitamin olarak suya damlatılan vitamin kullanıyorum haftada 1 defa... ballı kraker kullanıyorum ama onu elim le parçalıyorum normal yem haline gelene kadar ufalıyorum normal yemiyle harmanlayıp karıştırıp veriyorum...Kalamar Balığı Kemiği de mevcut kafeste Mama kullanmadım henüz ama ilk yumurtayla beraber kullanmayı düşünüyorum

1kg Kuru Yeme/500gr Ballı Yem Ekliyorum