Arkadaşlar yeniyim rica etsem bakar mısnız ?

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
Merhabalar.arkadaşlar yaklaşık 13 14 aylık erkek muhabbet kuşum vardı.elime yem kustugunu ve gaga taşına kur yaptıgını farkettim.anladım ki dişi istiyor :) gittim üretici oldugunu söyleyen birinin salmasından dişi kuş aldım.kuşu alırken benim kuşuda oraya götürdüm.aldığım dişi kuşla anlaştı fakat salmadayken birleşme olmadı.benim aldıgım dişi kuşun yanına başka bir erkek koydu çiftleşti.ben dişiyi getirdim şuan 1 haftadır aynı kafesteler anlaşıyolar yem yediriyolar birbirlerini kaşıyorlar fakat benim erkek ayagını atar gibi yapıyo dişi sinirleniyo.yuvalık taktım dişi taktıgım gün girdi bi baktı ama dahada girmedi.acaba bir sorun mu var cevap verirseniz sevinirim

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
aramıza hoşgeldin kardeş  kuşlarında bir sorun yok anlatığım kadarıyla dişinin yeni yerine alışması biraz zaman alabiliri ve bu süreçde onları fazla rahatsız etme ayak altında olmasınlar  yüksek bir yere fazla rahatsız olmayacak sekilde koy sadece yemlerine sularını vermek için yanlarına git kafesinde fazla tünek olmasın en fazla 2 tane tünek koy yan yana fazla kalmalarını  saglar  ve bundan sonrası sabır işi en az bir ay bekle dişi kendini hazır hissettiğinde çifleşir yuvasını hazırlar ve inşallah yavrularında olur ama öncelikle bu iş sabır ister biraz beklemen gerekiyor hayırlı olsun yavrularınıda görmek kısmet olur insallah

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
öncelikle teşekkür ederim . daha önce zebra ispinozu üreticiliği yaptım amatör olarak.sabır gerektirdiğini çok iyi biliyorum fakat muhabbet ilk defa yavru alacagım için püf noktalarını öğrenmek istiyorum.evimde yüksek koyabilceğim bi yer yok yoksa bende öyle yapıcaktım.oturma odasında duruyor yani yanımızdalar onun içinde olabilir diye düşündüm fakat dişiye biraz daha zaman veriyorum erkek neler yapıyor ama tık yok.birde dişi salmada tahta tüneklere alışmış herhalde benim plastik tüneklerde rahat duramıyor değiştirmem gerekir mi ? birde kesin eş tutması için çiftleşmesi mi gerekir

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
ağaç tünek olması iyidir ve tünekler sabit olsun ve muhabbet kuşları cabuk strese girer kendi erkek kusun size alışık olduğu için oturma odasında sizden rahatsız olmaz ama yeni aldığın dişi üretimanen geldiği için daha yabanidir ve insana alışık değildir buda onu olumsuz etkiler olmadı kendi odana al kuşları sadece sen ilgilen çünkü üretim kuşları evcil kuşlar gibi insana alışık degildir çok rahatsız olmasınlar bunların hepsi yumurtlama sürecini uzatmaya etkendir ve eger kuşlar birbirlerini kaşıyor yem kusuyor ve kavga etmiyorsa zaten eş tutmuş anlamına gelir kavga ediyorlarsa es tutmuş olmaz erkek ayağını attığında dişi hırçınlaşıyorsa bu sadece dişiniz daha çiftleşmeye hazır olmadığı için gösterdiği bir tepkidir öncelikle kuşları sadece sen ilgilen yemine suyuna sana güven kazanssınlar veonları rahatsız olmayacakları bir yere al  ki daha iyi sonuç alırısın

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
teşekkür ediyorun şubat sonuna kadar vakit tanıdım tek eksiğim hamster talaşı koymak kaldı yuvalıga.bakalım inşallah bol yavrulu bir dönem geçiririm.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
eğer 1 hafta içerisinde birbirleriyle ilgilenmeleri, erkeğin yem yedirmesi varsa bu iyidir
az daha sabredin, çiftleşme gerçekleşir..

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
Birbiriyle ilgililer dişi hiç yem kabına gitmiyor diyebilirim ha bire bizim oğlan bakıyor.yuvalık takılı dişi çok nadir girio bakıyo çıkıyor bakalım bundan sonrası sabır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
aramıza hoşgeldin kardeş  kuşlarında bir sorun yok anlatığım kadarıyla dişinin yeni yerine alışması biraz zaman alabiliri ve bu süreçde onları fazla rahatsız etme ayak altında olmasınlar  yüksek bir yere fazla rahatsız olmayacak sekilde koy sadece yemlerine sularını vermek için yanlarına git kafesinde fazla tünek olmasın en fazla 2 tane tünek koy yan yana fazla kalmalarını  saglar  ve bundan sonrası sabır işi en az bir ay bekle dişi kendini hazır hissettiğinde çifleşir yuvasını hazırlar ve inşallah yavrularında olur ama öncelikle bu iş sabır ister biraz beklemen gerekiyor hayırlı olsun yavrularınıda görmek kısmet olur insallah

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
dişi kuşum yuvayı hazırlamaya başladı talaş atıyor arada bir.bu ara çiftleşme gerçekleşicek herhalde erkek tam kuvvetiyle hazır ama dişiler malum başım ağrıyor oram ağrıyor :) nazlı oluyor herhalde haydi bismillah

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
+1

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
arkadaşlar bir sorum daha olacak.dişi yuvayla dediğim gibi çok ilgili an itibariyle çiftleşme hiç olmadı diyebilirim fakat dişi yuvayı hazırlarken erkek hiç rahat vermiyor .dişi yuvaya girince erkek kapıdan gagalaşıyolar dişi çıkıyor bu seferde yapmam gereken birşey var mı ?

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
arkadaşlar ilk yumurtam 2 saat önce geldi.2 gündür çiftleşme gerçekleşiyor fakat erkek tam anlamıyla birleşme sağlayamadığı kanısındayım.yumurtaları dölleyemeyeceği için boş olma ihtimali fazla umarım böyle olmaz.bundan sonra yapmam gerekenler nelerdir .? nelere dikkat etmeliyim

Mertcan ÖNDER

Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
ÖNDER
Merhaba bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım bu saaten sonra kuşları fazla rahatsız etmeyin 3.yumurtadan sonra kuluçkaya yatmaya başlıyormuş genellikle dişi kuş..yumurtaların boş olduğunu düşünüyorsanız dişi yuvalıkta değilken rahatsız etmeden alıp ışıkla kontrol edin..nasıl kontrol edildiğini bilmiyorum ama forumda vardır mutlaka..
sevgiler saygılar

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
dün yumurtlayan kuşum yumurtasını az önce kafes tabanına atmış.kırık falan değildi bende yuvaya geri koydum.rahatsızda edilmedi hiç . neden atmış olabilir saygılar

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
arkadaşlar şuan erkek yine attı yuvadan atan erkekmiş acil cevap bekliyorm

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
ağaç tünek olması iyidir ve tünekler sabit olsun ve muhabbet kuşları cabuk strese girer kendi erkek kusun size alışık olduğu için oturma odasında sizden rahatsız olmaz ama yeni aldığın dişi üretimanen geldiği için daha yabanidir ve insana alışık değildir buda onu olumsuz etkiler olmadı kendi odana al kuşları sadece sen ilgilen çünkü üretim kuşları evcil kuşlar gibi insana alışık degildir çok rahatsız olmasınlar bunların hepsi yumurtlama sürecini uzatmaya etkendir ve eger kuşlar birbirlerini kaşıyor yem kusuyor ve kavga etmiyorsa zaten eş tutmuş anlamına gelir kavga ediyorlarsa es tutmuş olmaz erkek ayağını attığında dişi hırçınlaşıyorsa bu sadece dişiniz daha çiftleşmeye hazır olmadığı için gösterdiği bir tepkidir öncelikle kuşları sadece sen ilgilen yemine suyuna sana güven kazanssınlar veonları rahatsız olmayacakları bir yere al  ki daha iyi sonuç alırısın