Arkdaşlar başına gelen veya bilgisi olan yardım etsin...

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
Arkadaşlar temmuz ayında erkek kuşum kaçmıştı 3 gün 3 gece dışarda kaldı ve mahaleden hiç ayrılmamış yakalandı eşi'nin yanına attım bir süre sonra dişi gaga atıyodu ve bende ayırdım ..

erkekte rainbow kanı oldugu için yanına rainbow kanı sandıgım bir dişi aldım kızgın ve bu gün yemleri üflerken fark ettim eşe gelmişler bir anda coştular bi süre sonra baktım dişi erkegin yanında duruyo ve kuyrugunu kaldırmış ama erkek atlamadı ben varım diyemi atlamamıştır yoksa ? bide erkek bana bakıyodu sanırım .. bir kanarya besleyen abiye sormuştum artık ondan yavru alamazsın demiş sizce öle bi sıkıntı olurmu yumurtaları falan döllermi yoksa alamam yavru  :(

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
Arkadaşlar temmuz ayında erkek kuşum kaçmıştı 3 gün 3 gece dışarda kaldı ve mahaleden hiç ayrılmamış yakalandı eşi'nin yanına attım bir süre sonra dişi gaga atıyodu ve bende ayırdım ..

erkekte rainbow kanı oldugu için yanına rainbow kanı sandıgım bir dişi aldım kızgın ve bu gün yemleri üflerken fark ettim eşe gelmişler bir anda coştular bi süre sonra baktım dişi erkegin yanında duruyo ve kuyrugunu kaldırmış ama erkek atlamadı ben varım diyemi atlamamıştır yoksa ? bide erkek bana bakıyodu sanırım .. bir kanarya besleyen abiye sormuştum artık ondan yavru alamazsın demiş sizce öle bi sıkıntı olurmu yumurtaları falan döllermi yoksa alamam yavru  :(
Dişinin hazır olduğu kadar erkeğinde ahzır olması gerekli.Dişinin yumurtaya gelmesi için nasıl bekliyorsak erkeğinde eşe gelmesi için beklemek ve erkeği eşe hazırlamak gereklidir.
Erkeği ayrı bir kafese koyup hergün mama,haftalık vitamin ve nijer ile takviyeli beslenme programı uygulayın yaklaşık olarak 2-3 hafta sonra dişi ile buluşturun.

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
fazla kafesim olmadıgından ayıramıcam fakat sade nijer falan vermeyi düşünüyorum ..

bide dedim gibi dışarda kaldı 3 gün o yüzden çiftleşmeye sıkıntı olmaz degilmi ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bence hiç dokunmayın, siz olduğunuz için olabilir
bir kaç gün sabredin derim ben...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Kuşlara mama yem su verin ve kendi hallerine bırakın içiniz rahat olsun büyük ihtimalle kendilerini hazır hissettiklerinde yumurtlayacaklar .

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
yani arkadaşlar erkek dışarda kaldı 3 gün ya çifleşmede sıkıntı yapmaz demi korkmuştur dedi kanaryacı abi yani sıkıntı olmaz degilmi ??

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
yani arkadaşlar erkek dışarda kaldı 3 gün ya çifleşmede sıkıntı yapmaz demi korkmuştur dedi kanaryacı abi yani sıkıntı olmaz degilmi ??
olmaz kardeşim  sabret bir kaç gün..

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
kanaryacı abi de kesin net bi insanmış :D hayvan bu ya ne demek yavru alamazsın, hem kuş dışarda uçtu diye üremekten vaz mı geçecek :D :D kardeş, erkek kuşun belli ki daha önce hiç çiftleşmemiş, yani bilmiyor, yapacağın şey hiç elleme o nasıl yapacağını kendisi çözer. birincide öyle bakar, 2.de ayak atar 3.de çıkar düşer, 4. tutturur daha da vazgeçmez. sen kuşları sakın ayırma iyi bak ikisine de vitamin mama falan bekle sadece, oke :)

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
atilla yorumun çok iyi kafamda soru işareti kalmadı daha önce hiç çiftleşmedi dediniz gibi erkek kuşum  :)