Aşırı sıvı kaybı

Gökhan Kardeşler

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Kardeşler
Herkese merhaba,

Muhabbet kuşlarımdan birinde aşırı sıvı kaybı olduğunu fark ettim.
Aslında kuşum yaklaşık 4 yaşında ve genelde dışkısı sulu olur.
Çok da fazla su içer, belki bu kadar sulu dışkılaması da normaldir.
Ama forumdaki bir konuyu okuyunca acaba bir problem mi var diye düşündüm.
Ayrıca sanırım eşi olmasına rağmen suluğu ile çiftleşmek istiyor suluk gün içinde çok çabuk kirleniyor.
Diğer kuşlarımdaki suluklarda olsa olsa yem kabuğu veya bir iki tane yem olmasına rağmen bu suluk epey kirli oluyor ve pis de kokuyor.
Sizce ne yapmalıyım?

Forumdaki konu;
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,37332.msg371004/topicseen.html

Dışkısının resmi;

Gökhan Kardeşler

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Kardeşler
Merhaba Gökhan Bey,

Konuyu zaten o konuyu okuduktan sonra açtım.
Ama o konudaki dışkılar benim kuşumdan çok daha fazla sulu gibi.
Ayrıca benim kuşumun çok su içmesi, suluğunu kirletmesi gibi durumlar da var, yazmıştım.
Acaba sebep bu olabilir mi diye konuyu açtım.
Elektrolit nedir, neden kullanılır bilmiyorum, eğer bir ilaçsa gereksiz yere ilaç kullanmayım diye düşünüyorum.

CEM CANER

Takipçi Üyemiz
Adı
CEM
Soyadı
CANER
bu durum tehlikeli malesef, aşırı su kayıplarında kuş tükeniyor kuruma diye tabir edilen olay sonucunda ölüm sonuç olabiliyor genelde , bunun için bytril ve elektrolit kullanmanızı tavsiye edebilirim

Gökhan Kardeşler

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Kardeşler
Teşekkür ederim cevabınız için Cem Bey.
Acaba dönemsel bir durum olabilir mi?
Yani aslında küçüklüğünden beri sulu dışkılar ama bu kadar değildi.
Genel durumu da gayet iyi, gerçi dokundurmadığı için göğsüne bakmadım ama.
Baytril ağır bir ilaç bildiğim kadarı ile, sizce kesin kuruma var mıdır?
Elektroliti yeni yeni duymaya başladım, nedir, neden kullanılır?
O da ağır bir ilaç mı acaba?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kuş sulu dışkılamaya başlayınca zaten aşırı su tüketimi başlar kaybedilen suyu telafi için.Bu dışkılar aynı zamanda leş gibi belirgin bi kokuya sahiptir.Ben seneler önce musluk suyu kullandığımda karşılaşmıştım bir günde bir suluk bitiyordu ve mintivermle çözmüştüm. Ancak ilacı kesmemle sorun tekrarlıyordu.Tedaviden sonra temiz damacana suyu kullanıp düzenli beslenme sağlarsanız dışkılar katı olması gerektiği gibi çıkar.

Gökhan Kardeşler

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Kardeşler
Benim bildiğim kuş uzun zamandır çok su tüketiyor Onur Bey.
Şu an dört yaşında ve üç senedir de aynı damacana suyu kullanıyorum.
Suyun kalitesi bozuldu desem diğer kuşlarda problem yok.
Bu arada dikkatimi çeken bir şey var.
Kuş suluğa kusuyor, kur yapıyor.
Suluğun içini yemle doldurmuş.
Acaba kızışıp suluğa kur yaptığı için de çok su içip bu durum olmuş olabilir mi?
Kuşa eş alalı 4-5 ay kadar oldu, pek düzenleri yoktu, ayırma yöntemi uyguluyorum şu an...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Gökhan KARDEŞLER' Alıntı:
Benim bildiğim kuş uzun zamandır çok su tüketiyor Onur Bey.
Şu an dört yaşında ve üç senedir de aynı damacana suyu kullanıyorum.
Suyun kalitesi bozuldu desem diğer kuşlarda problem yok.
Bu arada dikkatimi çeken bir şey var.
Kuş suluğa kusuyor, kur yapıyor.
Suluğun içini yemle doldurmuş.
Acaba kızışıp suluğa kur yaptığı için de çok su içip bu durum olmuş olabilir mi?
Kuşa eş alalı 4-5 ay kadar oldu, pek düzenleri yoktu, ayırma yöntemi uyguluyorum şu an...
Dışkı normal değil orası kesin .Kızıştığında çok su içmez kerkinerek içerdeki suyu dışkının bulunduğu yerede dökmüyodur.Dışkı kokuyor mu peki rahatsız edici şekilde?Banyo yaparakta bitirmiyor.Sindirimsel bisorun var.

Gökhan Kardeşler

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Kardeşler
Dışkıda anormal bir koku yok.
Banyo yaptığına da hiç şahit olmadım.
Ama sulukla çiftleşiyor, suluğa yem kusuyor.
Dışkının sıvı bölümü epey fazla.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Gökhan KARDEŞLER' Alıntı:
Dışkıda anormal bir koku yok.
Banyo yaptığına da hiç şahit olmadım.
Ama sulukla çiftleşiyor, suluğa yem kusuyor.
Dışkının sıvı bölümü epey fazla.
Erkek kızgınsa hazır bi dişi at yanına bak bakalım devam edecek mi hiç kızgınlıktan suluğa sarıp bol su içen kuş görmedim yem kusması vs normal.Sorun piskolojik değilse bi mintiverm suyuna iki pirinç kadar kat genel olarak dışkıyı anında katılaştırıyor.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Gökhan bey

arkadaşlar elinden geleni ve bildiklerini yazmışlar ama kafanıza yatmamış olacakki tedavi yöntemlerini uygulamak ve kabul etmek istemiyorsunuz elektrolit ilaç değil bir nevi vitamin mineral gibi bişey kullanınca kuşa zarardan çok yararı var nerde bulunacağınıda google da aratıp bulabilirsiniz yada kuştan anlayan bir veteriner bulun kuşunuzu biran önce veterinere götürün.

Gökhan Kardeşler

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Kardeşler
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
Gökhan bey

arkadaşlar elinden geleni ve bildiklerini yazmışlar ama kafanıza yatmamış olacakki tedavi yöntemlerini uygulamak ve kabul etmek istemiyorsunuz elektrolit ilaç değil bir nevi vitamin mineral gibi bişey kullanınca kuşa zarardan çok yararı var nerde bulunacağınıda google da aratıp bulabilirsiniz yada kuştan anlayan bir veteriner bulun kuşunuzu biran önce veterinere götürün.
Gökhan Bey kabul etmeme değil, aksine bilmediğim için cevap veren arkadaşları en iyi şekilde bilgilendirerek eksik bilgilendirmeden kaynaklanabilecek yanlış tedavilerin önüne geçmek istedim.
Dikkat edin, buradaki arkadaşlar yanlış tedavi öneriyor demiyorum, ben eksik bilgilendirerek yanlış tedavi önermelerine yol açabilirim diye korkuyorum ki arkadaşlar da sağolsunlar en güzel şekilde ilgilendirdiler.
Ben sıradan bir hobiciyim, ismi muhabbet kuşu ÜRETİCİLERİ olan bir sitede kendimi siz üreticilerle beraber gördüğüm için özür dilerim...

Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Erkek kızgınsa hazır bi dişi at yanına bak bakalım devam edecek mi hiç kızgınlıktan suluğa sarıp bol su içen kuş görmedim yem kusması vs normal.Sorun piskolojik değilse bi mintiverm suyuna iki pirinç kadar kat genel olarak dışkıyı anında katılaştırıyor.
Teşekkür ederim Onur Bey.
Sorun dediğiniz gibi psikolojik olabilir.
Kuş küçükken kızıştığında eş almakta geç kaldım ve suluk, tünek vs sardı.
Eş alınca da bir müddet devam etti.
Sonra iki kere yavru verdiler ama dişi yavruları dövdüğü için takımı bozmak zorunda kaldım.
Şimdiki dişiyi 4-5 ay önce aldım ama kızgın değil, pek anlaşamadılar.
Kuş da yine suluğa, tüneğe sardı.
Tavsiyelerinizi takip edeceğim, teşekkürler...