aspirini ufalayıp versem faydası olurmu

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
iyi akşamlar arkadşlar bugün kuşlarım oldukça yordu beni muhtemelen soğuk algınlığına uğramış üştümüş olan kuşuma aspirini kırıp toz haline getirip suyunu birazcık ilave etsem bi faydası veya zararı olurmu elma sirkesi kattım biraz suyunu şimdilik veterinele şu saat gitme ihtimalim yok yardımlarınızı bekliyorum

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Alpay BİLİR' Alıntı:
Arkadaşlar,
Önerileri hayretle okuyorum..Vicksler,Asprinler...Ne diyeceğimi bilemiyorum...
Hadi Vicksin kuşa verdiği eziyeti geçtim,Asprin vermek yapılabilecek en büyük hatalardan bir tanesi..

GÜVERCİN ÜRETİCİLERİ İYİLEŞMESİ MÜMKÜN OLMAYAN KUŞLARINA ÖTENAZİ YAPMAK MAKSADI İLE AĞIZLARINA 1 ADET ASPRİN VERİRLER VE O KUŞ 30 İLA 60 DAKİKA ARALIĞINDA ÖLÜR....

ASETILSALISILIK ASIT GENELLİKLE PARASETAMOL İLE AYNI ETKİLERİ GÖSTEREN,AĞRI KESİCİ VE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ OLARAK KULLANILAN BİR İLAÇTIR..SİNDİRİM SİSTEMİNDE HIZLA EMİLİR GASTRIK ULSER VE MİDE KANAMASI İÇİN RİSK OLUŞTURURLAR..AYRICA KAN PIHTILAŞMASINI ENGELLEDİĞİ İÇİN KAN SULANDIRICI OLARAK KULLANILIR..İNSANLAR İÇİN OLDUKÇA GÜVENLİ OLARAK KABUL EDİLSELERDE KÜÇÜK HAYVANLAR İÇİN TOKSİK ETKİ GÖSTERİRLER... YANİ ZEHİR ETKİSİ

KANATLILARDA 1 MG / KG CANLI AĞIRLIKTA ASPRİN TOKSIKTIR

KEDİLERDE 10 MG / KG CANLI AĞIRLIKTA ASPRİN TOKSIKTIR

KÖPEKLERDE 150 - 200 MG / KG CANLI AĞIRLIKTA ASPRİN TOKSIKTIR

ASETILSALISILIK ASIT YANİ ASPRİNİN BAŞLICA TOKSİK ETKİLERİ:

*DISPNEA (SOLUNUM GÜÇLÜĞÜ)
*TAŞİKARDİ (KALP ATIM HIZI VE SAYISINDA ARTIŞ)
*HİPOTERMİ (VUCUT ISISINDA ANİ DÜŞÜŞ)
*MİDE KANAMASI
*PIHTILAŞMA BOZUKLUĞU
*KAN ŞEKERİNDE ANİ DÜŞÜŞ.............

BU LİSTE UZAYIP GİDİYOR...BEN SADECE AKLIMA GELEN EN ÖLÜMCÜL ETKİLERİ YAZDIM...

SOLUNUM GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN ÇOCUKLARDA BİLE BEBEK ASPRİNİ ÖLÜMCÜL ETKİYE SAHİPTİR..DOKTORLAR KESİNLİKLE VERMEZ..

LÜTFEN AMA LÜTFEN KUŞ ÜRETMEYE,BESLEMEYE YENİ BAŞLAMIŞ,KUŞLARA GÖNÜL VERMİŞ KARDEŞLERİMİZE İLLA YARDIMCI OLMAK - İLAÇ ÖNERMEK İSTİYORSAK KUŞLAR İÇİN ÜRETİLMİŞ-GÜVENİRLİĞİ KANITLANMIŞ-BİLİNEN İLAÇLARI ÖNERELİM..ONLARI DAHA BU SEVDANIN BAŞINDAYKEN ACI TECRÜBELERLE BAŞBAŞA BIRAKIP KUŞ SEVGİSİNİ SONLANDIRMAYALIM...
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,15202.msg212950.html#msg212950

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
çok tşk ederim adem bey yardımlarınız için bende kuşu  ayrı bi kafese aldım ısyı 35 dereceye kadar çıkarttım kağıt peçeteyle burun deliklerini sildim suyuna elma sirkesi damlattım bide nem olsun die elektirikli ketılı çalışıtırp yarım saatte bir buhar veriyorum odaya artık bundan sonrası  yüce mevlam ne hayır gördüyse o olur inş faydası olur bu yaptıklarımında

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mehmet Ali EREN' Alıntı:
çok tşk ederim adem bey yardımlarınız için bende kuşu  ayrı bi kafese aldım ısyı 35 dereceye kadar çıkarttım kağıt peçeteyle burun deliklerini sildim suyuna elma sirkesi damlattım bide nem olsun die elektirikli ketılı çalışıtırp yarım saatte bir buhar veriyorum odaya artık bundan sonrası  yüce mevlam ne hayır gördüyse o olur inş faydası olur bu yaptıklarımında
Bir petshopa gidip kuşunuzun durumunu anlatırsanız elindeki uygun ilacı verecektir ve ne kadar hızlı olursanız tedavi şansı o kadar yüksek olur.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Arkadaşlar kuşlar için üretilmiş ilaç kullanmak en sağlıklısı