Avian Chlamydiosis (Psitta Cosis, Ornithosis) - ÇOK ÖNEMLİ

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
antibiyotik ilaçları ben akşamdan suluğu çekip sabah 08:00 gibi veriyorum
10:00 çekip akşam 19:00 gibi veriyorum. anında içiyorlar
1-2 saat geçtikten sonra etkisi kalmıyor zannedersem
tetradox la aynı içerik sıvı hipradox-s var onu sadece hasta olan kuşun ağzına bir damla sabah akşam damlatabilirsin
baytril de bu hastalıkta etkili zannedersem  ama yavrulu olan kuşlarda kullanımı sıkıntılı ayrıca kısırlık yapıyor diye bilgiler var

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
A.Recep YAMAN' Alıntı:
antibiyotik ilaçları ben akşamdan suluğu çekip sabah 08:00 gibi veriyorum
10:00 çekip akşam 19:00 gibi veriyorum. anında içiyorlar
1-2 saat geçtikten sonra etkisi kalmıyor zannedersem
tetradox la aynı içerik sıvı hipradox-s var onu sadece hasta olan kuşun ağzına bir damla sabah akşam damlatabilirsin
baytril de bu hastalıkta etkili zannedersem  ama yavrulu olan kuşlarda kullanımı sıkıntılı ayrıca kısırlık yapıyor diye bilgiler var
cevap için teşekkür ederim. suluğu öğlen 1 civarı alıp ilacı saat 4 te veriyorum aşağı yukarı hemen hepsi içiyor. kuşlar salmada olduğu için tekli tedaviyle başetmek zor sanırım.biri iyileşse diğerinde hortlar. tek sulukla hepsine birden ilaç veriyorum. baytril muadili enrocure kullandım bi süre önce. ishal kesildi tam yumurtaya başladılar bu sefer bir kaç tanesinin gözleri sulanmaya başladı.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Paylaşımlar için teşekkür ederiz. Yine başına gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa ve hangi ilaç ve yöntemlerle çare bulduklarını anlatırlarsa güzel olur.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tetradox doksisiklin içerdiği doğru, ama kuşlar için üretilmiş ilaçlar varken neden hala beşeri ilaç kullanmayı tercih ediyorsunuz. Beşeri ilaçlar etken madde yönünden kaliteli olduğu gibi birçok da ek dolgu maddeler içerir. Bunlar insanlarda zararlı (veya çok zararlı) olmayabilir ama kuşlara çok farklı etki yapabiliyorlar. Dozajlamada olası hatalar riski de cabası. Bu nedenle beşeri ilaç kullanmayı brakın ve özellikle kuşlar için üretilmiş ilaçlar tercih edin. Kuşlar için üretilen ilaçların artık birçoğu kombine etken maddelerden üretiliyor ve çok etkili oluyorlar. 3 hatta 4 etken maddeli kombine ilaçlar var artık, ve bunlarla tedavilerde başarı elde ediliyor. Özellikle bu hastalık için Tetrasiklin grubu antibiotikler daha etkili oluyor. Örneğin Erythromycine, Furaltadone, Oxytetracycline,  Dypirone ve  Vitamin K kombinasyonu olan bir ilaç var. Bu ilaç özellikle sizdeki gibi durumlar için tasarlanmış, Ornithosis ile çoğu zaman birlikte seyreden E-coli ve Salmonella (nadiren de olsa koksidiyoz) hastalıklarına tümüne ayni anda müdahale ve etki ediyor.

Kuşlar için üretilen kaliteli yabancı ilaçları araştırın, tedavilerde başarı bunlarla elde ediliyor.

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
Faydalı bilgiler için teşekkürler. Maalesef kuluçkadaki dişimin sol gözünde benzer bir sorun görünüyor. Şu an 4 yavru bakıyorlar, hiprodox-s veya benzeri ilaçları bu aşamada kullanmanın yavrular için bir zararı olur mu? Ya da genel olarak erkek ve yavruların da dezenfekte olması için daha mı iyi olur? İlk ağızları olduğu için dişiyi ayırmam durumunda erkeğin bakıma devam edip etmeyeceğinden emin değilim maalesef.

özbay

Yeni Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
özbay
Bütün emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ellerinize ve gönlünüze sağlık.

Elma sirkesi kullanımının  dozajı nedir lütfen söyler misiniz?teşekkürler

layemut8

Yeni Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
karadağ
2 yıl önce küçük çaplı bir kümes kurmuştum yaklaşık 10 kış vardı ve salma şeklindeydiler belirtilen bulgular aynen vardı hırıltılı nefes burun akıntısı zayıflama çok su içme salmadaki bütün kuşlara bulaştı baytril kullandım ama işe yaramadı sadec bi tanesi kurtulda diğer hepsi öldü ve ben tam olarak hatırlamıyorum bende ki burun tıkanıklığıda bu olaylarlamı başladı ancak insana da bulaşıyo denmesi beni tdirgin etti yaklaşık 2 yıldır burnum yaz kış demeden tıkalı burun spreyi işe yarıyo ama eçici bu bahsedilen hastalık bana bulaşmış olabilirmi

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
aşağıdaki resimdeki kuşumla ilgili bir konu açtım ama kimse cevap yazmamıştı, buna benzer bir hastalık yüzünden 1 haftada 2 kuş kaybettim ama kuşlarda sadece tıksırma, burun akıntısı vardı, ne göz etrafındaki tüyler döküldü ne de iştahsızlık oldu, birine vitaform kullandım işe yaramadı, diğerine ilaç bile kullanamadan 1 gün içinde öldü. Şimdi aşağıdaki dişimde problem var, sürekli tıksırıyor, burun akıntısı var,  göz etrafındaki tüyler döküldü ama gözde sulanma ve şişme yok, sürekli uyukluyor, iştahı iyi, kuşun ceresi kahverengi iken maviye döndü (kuştan birçok yumurta aldım, resme aldanmayın kuş dişi, hastalıktan sonra böyle oldu), Baytril kullandım, üstelik yaklaşık 2-3 hafta kadar ama geçmedi ama biraz toparlandı, şimdi bu hastalıktan şüphe etmeye başladım, ecza deposundan klortetrasiklin içeren DEVAMISIN aldım, kanatlılar için kullanılmasa da kullanacam artık, bu arada DOKSISIKLIN ile KLORTETRASİKLİN daha çok üreter rahatsızlıklar için kullanılıyormuş ama kanatlılarda solunum yolu rahatsızlıkları içinde kullanılabilirmiş...