avipom merhem kuşumun gözünü yakar mı?

sezgin ince

Üyemiz
Arkadaşlar merhaba,
Dişi muhabbet kuşumda (ceresinde) birkaç ayda bir tekrarlayan mantar sorunu var. Avipom merhem ile geçiriyordum.

Geçenlerde yine avipom sürdüm 1 gece ara verdim dün akşam yine sürmek istedim ama sürerken çok huysuzlandı ve bildiğiniz sürmemi istemedi. Ama sürmek zorundaydım.
Sürdükten sonra bir gözünün çevresi kızardı ve kuşum çok rahatsız oldu yerinde duramadı, bir süre de o gözünü kapadı :( hemen bir pamuk hafif suyla sildim gözünü.
Şu an bir sıkıntı yok ama bir daha avipomla kızımı o hale getirmek istemiyorum. Çok üzüldüm o halini görünce.

Sorum şu, avipom gözü yakar mı?  Onun yerine vazelin kullansam ne dersiniz?  mantarına iyi gelsin ancak gözünü rahatsız etsin istemiyorum.
Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
((İlaç yeni, son kul. tarihinde sıkıntı yok bu arada)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence vazelini tercih edin hem gözünü yakmaz hem mantara iyi gelir. çok geçmiş olsun.

sezgin ince

Üyemiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bence vazelini tercih edin hem gözünü yakmaz hem mantara iyi gelir. çok geçmiş olsun.
Merhaba,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Ben de o şekilde düşündüm ancak vazelinin gözüne etksinden emin olamadım. Bu tavsiyeniz ile deneyeceğim.
Bir de hem pembe hem de beyaz vazelin görüyorum piyasada.. İki arasında bir fark var mıdır? ya da varsa sizce hangisini tercih etmeliyim?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Pembe olan vazelinler parfümlü oluyor, aloe veralı vb. çeşitleri var güzel kokuları oluyor benim fikrim beyaz sade olan vazelinleri tercih etmelisiniz.

sezgin ince

Üyemiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Pembe olan vazelinler parfümlü oluyor, aloe veralı vb. çeşitleri var güzel kokuları oluyor benim fikrim beyaz sade olan vazelinleri tercih etmelisiniz.
Çok teşekkürler.
Bu akşamdan itibaren tedaviye bu şekilde devam edeceğim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok dikkatli sürün gözüne değdirmemeye çalışın kulak çubuğuyla filan sürebilirsiniz. Benim kuşumda da olmuştu iyileşti inşallah sizin minikte iyileşir.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bu eskiden çok tartışıldı.Vazelin sadece o anlık mantar olan yerleri kabuk kabuk attırır.Dış yüzeyi döker ama mutlaka geri dönüşü kısa zamanda olur.Avipomu gözler için bile yedire yedire kullanmışlığım var daha bir sıkıntısını görmemiştim.Eğer mantarsa avipomdur bunun ilacı.

sezgin ince

Üyemiz
Merhabalar,

Evet mantar için ilk akla gelen avipom oluyor, ama kuşumun o halini gördükten sonra bi daha nasıl uygularım onu düşündüm.
Bildiğin işkence gibi oldu hayvana, ki gözüne değdirmeden dikkatli sürdüğüm halde.
Belki kendisi bulaştırdı.. o önemli değil sonuçta önemli olan gözünü bu derece rahatsız eden bir şeyi kullanmak ya da kullanmamak.

Bu nedenle alternatiflere yönelmiş durumdayım..

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bence bir iki gün ara verin.Gözlemleyin biraz gözün durumunu.Birde gözüne nasıl geldi hayret ama yani tedavi her zaman şurupla olmaz.Sonuçta hastalık cefası olucak illa.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Emre bey ama şuda var her ilaç her insanda da aynı etkiyi yapmayabilir kiminin baş ağrısına aspirin kiminin gripin iyi gelir hayvanın gözü hassas demek ki başka bir kuşta sorun olmamışsada bu kuşta olmuş demek ki belki başka bir mantar ilacıda denenebilir tricopom kullanmıştım deneyebilirsiniz isterseniz.

serhatt98

Yeni Üyemiz
göz için üretilmeyen ilaçların büyük bir kısmı göz dokusuna zarar verir bu tüm hayvanlar ve insanlar için de geçerlidir.halk arasında yaygın bir inanış vardır işte damar içi kullanıyorsa göze de kullanılır veya nolcak birşey yapmaz gibi ama tamamen yanlış bir düşüncedir.gözün mukozası apayrı birşeydir ve yapısı farklıdır ona göre özel ilaç üretilir.(göz için üretilmeyen ilaçlar genel olarak gözde kanlanma ,kısmı körlük ,geçiçi körlük ,ve tamamen malesef körlüğe yol açabilir.)