avit k

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar merhaba

kuşuma koruma amaçlı levamin vermek istiyorum fakat sonrasında avit k kullanılması gerekiyormuş. acaba avit knın dozajı ve süresi ne kadardır? ayrıca avit k sadece kanamadan korumak için mi kullanılır? herhengi bir ilaç kullanımı olmadan avit k kullanılabilir mi?

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım kuşların sağlıklı ise ben koruma amaçlıda olsa ilaç kullanılmasından yanayım sadece vitamin verebilirsin.

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
http://www.topkim.com.tr/tr/products/?prodID=68

anımı:
Epitel koruyucu, direnç artırıcı, kanama önleyici konsantre vitamin preparatı.
Bilesimi:
Beher 100 g. Avit-K içinde:
Vitamin A .................................................................... 2.000.000 IU
Vitamin K3 .......................................................................... 800 mg.
mevcuttur.
Kullanım Alanı:
AVİT-K forte civciv, piliç, tavuk, hindi ve diğer kümes hayvanlarında, süt emme devresinde bulunan kuzu, buzağı ve diğer hayvanlarda aşağıdaki durumlarda kullanılır:
* Ağır stress hallerinde hastalıklara karşı direncin artırılması.
* Muhtelif hastalıklarda tedavi amacıyla ağız yolundan sülfamit veya antibiyotik kullanıldığında bunlarla birlikte vitamin takviyesi olarak.
* Koksidiosis hastalığında ve barsak enfeksiyonlarında kanamaların önlenmesi, iyileşmenin hızlanması, verimin düzeltilmesi ve aynı zamanda, bu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların yol açtığı K vitamini noksanlıklarının tedavisi.
* Barsaklarda iç organlarda ve kaslarda peteşiyal kanamalara
sebebiyet veren hastalıklar ve mycotoxicosis tedavisi.
* Her çeşit enfeksiyon hastalığında, immunsupression hallerinde ve hastalıkların nekahat devrelerinde vücut direncinin yükseltilmesi ve bunların sebep oldukları verim düşüklüklerinin dolaylı yoldan düzeltilmesi.
Doz ve Uygulama Şekli:

1- Kanatlılarda:
a- Vitamin takviyesi olarak 1 ton suya 250 gram, 400 litre içme suyuna 100 gram veya 20 litre içme suyuna 5 gr. katılır.
b- Koksidioz hastalığı ve diğer hayvanlarda tedavi dou olarak 1 ton suya 500 gram, 200 litre içme suyuna 100 gram veya 20 litre içme suyuna 10 gr. katılır.
2- Kuzu, Buzağı:
5 adet kuzu ve oğlağa günde ........................ 5 gr.
1 adet buzağıya .............................................. 5 gr.
Suyla veya sütle verilir.
Ambalaj Şekli:

100 gramlık aluminyum folyo poşet, 1 kg.’lık plastik kavanoz.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
isa bey tavsiye için teşekkürler yalnız ben bu iç parazit yüzünden bir kuş kaybettim. epey araştırma sonucu iç parazit kürünün yapılması gerektiğine inanıyorum. nasıl kuşlar bitlenmese de vilmectin damlatıyorsak iç parazit içinde önlem alınmalı bence.

remzi bey iletiniz için teşekkürler ben muhabbet kuşu oranını merak ediyorum

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
behzat bey peki bunu 100cc bir suluğa oranlarsak ne kadar olur? bende 3 suluk var da :) mercimek tanesinden fazla olsa gerek