AVİVİT

VOLTRAN

Yeni Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
ÖZER
MERHABA ARKADAŞLAR AVİ VİT ALDIM KULLANMA KILAVUZUNDA 80CC SUYA İÇİNDEKİ KAŞIKLA YARIM KAŞIK KOYUN DİYOR 1 LİTRE SUYA 6 KAŞIK 2 LİTRE SUYA 12 KAŞIĞA TEKABUL EDİYOR ORANLAR DOĞRUMUDUR KULLANAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
avi vit oldukça faydalı bir vitamindir :
"AVİ-VİT"

Multivitamin
Bileşimi: Her 100 gr. AVİ-VİT içinde / Composition: Each 100 g contains:

Vitamin A : 400.000 İ.Ü.
Vitamin D3 : 40.000 İ.Ü.
Vitamin E : 400 mgr
Vitamin C : 1.000 mgr
Vitamin B1 : 200 mgr
Vitamin B2 : 250 mgr
Vitamin B6 : 200 mgr
Vitamin B12 : 0,5 mgr
Ca Pantotenat : 300 mgr
Nikotinik Asit : 1.000 mgr
Vitamin K3 : 100 mgr
Folik Asit : 50 mgr
Biotin : 4 mgr

Kullanım Sahası: AVİ-VİT yavru, yetişkin ve yaşlı kuşların vitamine olan ihtiyaçlarını karşılamak ve eksikliklerini gidermek için hazırlanmış 13 vitaminin dengeli bir kombinasyonudur. Güvercinlerin ve muhabbet kuşu, kanarya, papağan gibi kafes kuşlarının günlük vitamin ihtiyaçlarını karşılar, her türlü stresten korur. Kuşların üreme kabiliyetleri üzerinde olumlu etki yaparak kısa zamanda yumurtlamalarını ve yumurtalardan sağlıklı yavru çıkmasını sağlar. Mevsimsel tüy dökme süresini kısaltır. Kuş yavrularının sağlıklı ve hızlı büyümelerini temin eder. Yaşlı kuşların artan vitamin ihtiyaçlarını karşılar. AVİ-VİT formülündeki Vitamin E kafes kuşlarının özellikle güvercinlerde daha çok görülen Ensefalomalasi ve Kas distrofisini önler. Ayrıca formülünde, Vitamin E'nin bünyede tutulmasını sağlayan Selenyum bulunan AVİMİNERAL ile birlikte kullanılması çok önemlidir.

Kullanım Şekli ve Dozu: Muhabbet kuşu, kanarya, papağan gibi kafes kuşlarının 60-80 cc içme suyuna 1 gram ilave edilir. Güvercinlerin 250 cc içme suyuna 2 gram ilave edilir. (Baklava biçimli ölçek 2 gramlık)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ACABA  BAŞKA  FAYDASINI GÖRDÜĞÜNÜZ VİTAMİNLER VARMIDIR YADA  AVİ-VİT TEN BAŞKA DAHA VERİMLİ BIR İLAÇ??

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Verilen oranlarda kullanabilirsiniz. Kuşları öncelik olarak en doğal besinlerle beslemeye özen gösterin.

E

elaziz2316

Guest
    Ben suluk başı bir pirinç tanesi kadar kullanıyorum.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
karahanuzun' Alıntı:
ACABA  BAŞKA  FAYDASINI GÖRDÜĞÜNÜZ VİTAMİNLER VARMIDIR YADA  AVİ-VİT TEN BAŞKA DAHA VERİMLİ BIR İLAÇ??
Karahan bey,kullanabileceğiniz diğer vitaminler(benim kullandıklarım) Oropharma fertivit quiko multivitamin,quiko forte, aminosol, sprinter, mutastress vs dir.
İlaveten probiyotik,breedmax,spirulina,bira mayası kullanırım.

dou

Üyemiz
Adı
DOĞUKAN
Soyadı
GÜLFİDAN
ustalara selam bu konuyla ilgili bilgi arıyordum yorum yapanlara teşekkürler,tek sormak istediğim vitamini her su değişiminde vermelimiyiz yoksa arada normal su verip aşırı vitamin yüklemesi yapmamak adına daha doğru olur mu ?şimdiden teşekkür herkese hayırlı üretimler..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Doğukan GÜLFİDAN' Alıntı:
ustalara selam bu konuyla ilgili bilgi arıyordum yorum yapanlara teşekkürler,tek sormak istediğim vitamini her su değişiminde vermelimiyiz yoksa arada normal su verip aşırı vitamin yüklemesi yapmamak adına daha doğru olur mu ?şimdiden teşekkür herkese hayırlı üretimler..
kardeş kışın ben vitaminli suyu 2-3 gün bırakıyorum sonrasında 5-6- gün normal su veriyorum yaz aylarında ise
vitaminli suyu sıcaklık durumuna göre 7-8- saat bırakıyorum 4-5- gün normal su veriyorum..
bir suluğa çeyrek kaşık koyuyorum..

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
yanlış biliyo olabilirim ama biryerde okuduklarımdan aklımda kalan kimyasal vitaminler ilaçları 6 saatte bir değiştirmemizi öneriyorlardı.sanırım ilaçlar ve vitaminlerin içindeki maddeler 6 saat içinde yok oluyormuş.yanlışlık vermek istemem ustalar daha iyi bilir tabi

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Mert AYDIN' Alıntı:
kardeş kışın ben vitaminli suyu 2-3 gün bırakıyorum sonrasında 5-6- gün normal su veriyorum yaz aylarında ise
vitaminli suyu sıcaklık durumuna göre 7-8- saat bırakıyorum 4-5- gün normal su veriyorum..
bir suluğa çeyrek kaşık koyuyorum..
aynen ustada katılmamak imkansız herseyin aşırısı bence zarar

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
haftada 1 yada 2 kere verilebilir önlerinde bir gün kaldıktan sora taze suyla değiştirilmesi gerekiyor

dou

Üyemiz
Adı
DOĞUKAN
Soyadı
GÜLFİDAN
verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler,emin olun hepsini dikkate alıcam,vitamini 9,50 tl aldım.bütün üretici ustalarım ve kardeşilerime hayırlı cumalar bol sağlıklı üretimler dilerim..

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Avivit'in kapağında ölçüler yazılıdır zaten. 20 yada 25cc yazar bir suluğa o kadar yeterli... Haftada 2 gün yapın 3 gün aralıklı olabilir, mesela 1 gün verin çıkarın, normal su verin 3 gün sonra 1 gün daha verin. gibi

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
elite multivitamin :100ml.
vitamin A              : 1.250.000 IE
vitamin D3            :125.0  00 IE
VİTAMİN C            :25.000 mg
vitamin K3            :250 mg
vitamin B1            :1500 mg
vitamin B6            :1500 mg
vitamin B12          :1000 mg
Nicotinsaure          :3000 mg
Pentotsaure          :3000 mg
Polsaure                :250 m
değerleri  avi vit den yüksek sizce nasıl kullanmalıyım? bu arada 10 tl ye aldım.