ayagı cok kötü acil yardım aglamak üzereyim..

raddes

Yeni Üyemiz
Adı
SEDDAR
Soyadı
YESİLYAPRAK
abi biriniz yardım edin o acı cektıkce ben bitiyorum lutfen..

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
NE OLDU KUŞUNA BİŞEY YAZMAMIŞSIN Kİ
FELÇ Mİ OLDU AYAKLARI
HASTALIĞININ NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM ANCAK SİNİRSELSE DODEX B12 İĞNE VAR 5 TANE ÇIKIYOR İÇİNDEN BİRİNİ KIR AĞZINA İKİ DAMLA DAMLAT SABAH AKŞAM

AYRICA ALTINDA YATAN NEDENE GÖRE ANTİBİYOTİK GEREKEBİLİR
SULUK VE YEMİNİ YERE KOYARSAN KENDİSİ YER

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
A.Recep YAMAN' Alıntı:
FELÇ Mİ OLDU AYAKLARI
HASTALIĞININ NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM ANCAK SİNİRSELSE DODEX B12 İĞNE VAR 5 TANE ÇIKIYOR İÇİNDEN BİRİNİ KIR AĞZINA İKİ DAMLA DAMLAT SABAH AKŞAM

+1

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Aynen biraz ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz benim de kuşum böyle olmuştu ama aynı durum mu anlatın da biz de yardımcı olalım. canım benim yaa

raddes

Yeni Üyemiz
Adı
SEDDAR
Soyadı
YESİLYAPRAK
A.Recep YAMAN' Alıntı:
FELÇ Mİ OLDU AYAKLARI

cok sagol herseyı bosaltım yemi ve suyu alta altım galiba tüle geçmişti bir ayagına basamıyordu pek iyileşir dedim sonra evdeki kremlerden falan sürdüm suan ıkı ayagınada basamıyor cok az sag ayagı kullanıyor baska forumda bugun zeytın yagı ve termıcın dediler onuda uygulayacagım umarım ıyılesır tulu falan cıkarttım cok kötü yaa..

raddes

Yeni Üyemiz
Adı
SEDDAR
Soyadı
YESİLYAPRAK
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Aynen biraz ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz benim de kuşum böyle olmuştu ama aynı durum mu anlatın da biz de yardımcı olalım. canım benim yaa
ah bir bilsem felcmi kırıkmı kangrenmi sadece tüle gecmişti sol ayagı suan ıkısıde cok kotu herseyı yere koydum ama inatla yukarı cıkmaya calısıyor anlam veremıyorum..

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
yani siz bole üzüldükçe insanlar size cevap veremezki biraz soğuk kanlı olun ve kuşla ilgili bilgi verin mesela kuşun bulunduğu yer yer değişikliği yaptınızmı bulundugu yerde klima varmı sakat ayağını tespit ettiyseniz sağlam ayağının uzerine yatar bunlara dikkat ettinizmi kuş yavaş yavaş ağırlaşıyorsa sıcaktan soğuğa almış olabilirsiniz

gokcencelik

Uzman Üyemiz
benim kuşum Can ı sahiplendiğimde tek ayağı kırılmış öbür ayağı da çolak gibiydi ve topal topal da olsa yürüyordu tünekte iyi kötü duruyordu. bir gün bir anda bi baktım tabanda buna benzer şekilde duruyor.
veterinere götürdüm film çekildi. ayağı dediğim gibi önceden kırılmış ve yanlış bi şekilde kaynamış ve sinirlerine zarar vermiş. bel fıtığı gibi düşünün bunu dedi veteriner. bir anda artık sinirlere baskıdan dolayı çökmüş dedi.
becozeym vermemi tavsiye etti her gün. sonra yavaş yavaş gün arasını açarak verdim hala veriyorum 1 yıldır. şu an yürüyemiyor uçamıyor ama mutlu en azından hayatını olabilecek en kaliteli şekilde sürdürüyor.

bence veterinere gidin ve size aşağıda tarif edeceğim gibi kafesi düzenleyin.

AYAĞI SAKAT KUŞLAR İÇİN KAFES DÜZENİ
kafes tabanı kadar pamuğu streç filmle sarın ve bunu kafes tabanına yerleştirin. üzerine küçükken şu çıtçıt patlattığımız naylondan serin. onun üzerine de havlu kağıdı kenarlardan altına sokuşturacak şekilde serin. ki hazırladığınız pamuk vs kirlenip kaka olmasın.

yemliği alçak bi şey olsun suluğu da alçakta olsun yani yerde aslında ve devrilmesin suluk bundan emin olun.

Kuş tünekte durabiliyorsa en alçak seviyeye tünek koyun.
o tüneğe merdiven dayayabilirsiniz eğimi çok olmayacak şekilde. kuş o merdivene çıkıp kendini bırakıyor ayaklarını sallandırıyor ve rahat ediyor.

bunu yapın ki semsert yerde değil pofuduk bir yerde dursun yaşasın kuş.
şimdilik çabucak tabanı pufuduk yapacak bi şeyler yapın ayrıntılı olarak yarın ben kafes fotolarıyla birlikte paylaşacağım.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
benim kuşum Can ı sahiplendiğimde tek ayağı kırılmış öbür ayağı da çolak gibiydi ve topal topal da olsa yürüyordu tünekte iyi kötü duruyordu. bir gün bir anda bi baktım tabanda buna benzer şekilde duruyor.
veterinere götürdüm film çekildi. ayağı dediğim gibi önceden kırılmış ve yanlış bi şekilde kaynamış ve sinirlerine zarar vermiş. bel fıtığı gibi düşünün bunu dedi veteriner. bir anda artık sinirlere baskıdan dolayı çökmüş dedi.
becozeym vermemi tavsiye etti her gün. sonra yavaş yavaş gün arasını açarak verdim hala veriyorum 1 yıldır. şu an yürüyemiyor uçamıyor ama mutlu en azından hayatını olabilecek en kaliteli şekilde sürdürüyor.

bence veterinere gidin ve size aşağıda tarif edeceğim gibi kafesi düzenleyin.

AYAĞI SAKAT KUŞLAR İÇİN KAFES DÜZENİ
kafes tabanı kadar pamuğu streç filmle sarın ve bunu kafes tabanına yerleştirin. üzerine küçükken şu çıtçıt patlattığımız naylondan serin. onun üzerine de havlu kağıdı kenarlardan altına sokuşturacak şekilde serin. ki hazırladığınız pamuk vs kirlenip kaka olmasın.

yemliği alçak bi şey olsun suluğu da alçakta olsun yani yerde aslında ve devrilmesin suluk bundan emin olun.

Kuş tünekte durabiliyorsa en alçak seviyeye tünek koyun.
o tüneğe merdiven dayayabilirsiniz eğimi çok olmayacak şekilde. kuş o merdivene çıkıp kendini bırakıyor ayaklarını sallandırıyor ve rahat ediyor.

bunu yapın ki semsert yerde değil pofuduk bir yerde dursun yaşasın kuş.
şimdilik çabucak tabanı pufuduk yapacak bi şeyler yapın ayrıntılı olarak yarın ben kafes fotolarıyla birlikte paylaşacağım.
tebrik ederim gerçekten gerçek hayvan sevgisi bu olsa gerek gerçekten yürek ve içtenlik meselesi bahoo

raddes

Yeni Üyemiz
Adı
SEDDAR
Soyadı
YESİLYAPRAK
Dostum cok sagol resimleri atarsan cok makbule gecer..

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
öncelikle geçmiş olsun.
anladıgım kadarıyla kuşunuz bir nevi felç geçirmiş.benim kanaryadada bazen oluyordu.tünekte duramıyordu.1 gün sonra baktıgımda hiçbirşeyi kalmamış düzelmiş oluyordu.özellikle geceleri karanlıkta korktugunda oluyordu.sizin kuşunda ayagı sıkışınca korkudan kasları gerilmiş galiba.
kas gevşetici,sakinleştirici ilaç ismi bilmiyorum ama arkadaşın söyledigi ilacı kullanırsan faydalı olabilecegini düşünüyorum.acil şifa diliyorum..

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
veterinerden temin edeceğiniz yeldif adlı büyük ve küçükbaş felç ilacını bir insulin şırıngası ile kuşunuzun ağzına günde bir sefer bir iki damla olmak üzere 4 gün boyunca devam edin sorununuz 2 hafta sürmeden yok olacaktır telaşa kapılıp yanlış bir tedavi uygulamayınız mineral eksikliği yaşayan aşırı yumurta alınmış dişilerde ve uzun süreli ishal sonucunda bu tarz vakalar görülmektedir kolay gelsin...