+1A.Recep YAMAN' Alıntı:NE OLDU KUŞUNA BİŞEY YAZMAMIŞSIN Kİ
FELÇ Mİ OLDU AYAKLARI
HASTALIĞININ NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM ANCAK SİNİRSELSE DODEX B12 İĞNE VAR 5 TANE ÇIKIYOR İÇİNDEN BİRİNİ KIR AĞZINA İKİ DAMLA DAMLAT SABAH AKŞAM
AYRICA ALTINDA YATAN NEDENE GÖRE ANTİBİYOTİK GEREKEBİLİR
SULUK VE YEMİNİ YERE KOYARSAN KENDİSİ YER
cok sagol herseyı bosaltım yemi ve suyu alta altım galiba tüle geçmişti bir ayagına basamıyordu pek iyileşir dedim sonra evdeki kremlerden falan sürdüm suan ıkı ayagınada basamıyor cok az sag ayagı kullanıyor baska forumda bugun zeytın yagı ve termıcın dediler onuda uygulayacagım umarım ıyılesır tulu falan cıkarttım cok kötü yaa..A.Recep YAMAN' Alıntı:NE OLDU KUŞUNA BİŞEY YAZMAMIŞSIN Kİ
FELÇ Mİ OLDU AYAKLARI
HASTALIĞININ NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM ANCAK SİNİRSELSE DODEX B12 İĞNE VAR 5 TANE ÇIKIYOR İÇİNDEN BİRİNİ KIR AĞZINA İKİ DAMLA DAMLAT SABAH AKŞAM
AYRICA ALTINDA YATAN NEDENE GÖRE ANTİBİYOTİK GEREKEBİLİR
SULUK VE YEMİNİ YERE KOYARSAN KENDİSİ YER
ah bir bilsem felcmi kırıkmı kangrenmi sadece tüle gecmişti sol ayagı suan ıkısıde cok kotu herseyı yere koydum ama inatla yukarı cıkmaya calısıyor anlam veremıyorum..Gökçen ÇELİK' Alıntı:Aynen biraz ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz benim de kuşum böyle olmuştu ama aynı durum mu anlatın da biz de yardımcı olalım. canım benim yaa
tebrik ederim gerçekten gerçek hayvan sevgisi bu olsa gerek gerçekten yürek ve içtenlik meselesi bahooGökçen ÇELİK' Alıntı:benim kuşum Can ı sahiplendiğimde tek ayağı kırılmış öbür ayağı da çolak gibiydi ve topal topal da olsa yürüyordu tünekte iyi kötü duruyordu. bir gün bir anda bi baktım tabanda buna benzer şekilde duruyor.
veterinere götürdüm film çekildi. ayağı dediğim gibi önceden kırılmış ve yanlış bi şekilde kaynamış ve sinirlerine zarar vermiş. bel fıtığı gibi düşünün bunu dedi veteriner. bir anda artık sinirlere baskıdan dolayı çökmüş dedi.
becozeym vermemi tavsiye etti her gün. sonra yavaş yavaş gün arasını açarak verdim hala veriyorum 1 yıldır. şu an yürüyemiyor uçamıyor ama mutlu en azından hayatını olabilecek en kaliteli şekilde sürdürüyor.
bence veterinere gidin ve size aşağıda tarif edeceğim gibi kafesi düzenleyin.
AYAĞI SAKAT KUŞLAR İÇİN KAFES DÜZENİ
kafes tabanı kadar pamuğu streç filmle sarın ve bunu kafes tabanına yerleştirin. üzerine küçükken şu çıtçıt patlattığımız naylondan serin. onun üzerine de havlu kağıdı kenarlardan altına sokuşturacak şekilde serin. ki hazırladığınız pamuk vs kirlenip kaka olmasın.
yemliği alçak bi şey olsun suluğu da alçakta olsun yani yerde aslında ve devrilmesin suluk bundan emin olun.
Kuş tünekte durabiliyorsa en alçak seviyeye tünek koyun.
o tüneğe merdiven dayayabilirsiniz eğimi çok olmayacak şekilde. kuş o merdivene çıkıp kendini bırakıyor ayaklarını sallandırıyor ve rahat ediyor.
bunu yapın ki semsert yerde değil pofuduk bir yerde dursun yaşasın kuş.
şimdilik çabucak tabanı pufuduk yapacak bi şeyler yapın ayrıntılı olarak yarın ben kafes fotolarıyla birlikte paylaşacağım.