Ayak Parmağı ve Tırnağı Siyahlaşıyor

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Arkadaşlar dün kuşumun tırnağı kafes tülüne takılmıştı. Baktığımda çırpınıyordu kurtulmak için. Ben de yavaşça zarar vermeden kurtardım ama şimdi ayak parmağı hafiften kararmış ve su toplamış. Tırnağının içine doğru da hafif kararma var. İltihap mı kaptı acaba krem-merhem mi sürmeliyim? Hangi ilacı kullanmalıyım?

Çekebildiğim kadar net fotoğrafını çektim. Uzaktan pek belli olmadığı için bahsettiğim yeri işaretledim  :)

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Kan toplanmış olabilirmi kuş çırpınırken incittiyse?

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Hocam böyle birşeyle daha önce karşılaşmadığım için birşey diyemem. Siyahlaşmış tam tırnağıyla parmağın birleştiği yer biraz. Ama yara açık gibi hala yani renksiz sıvı var yaranın üzerinde biraz. Yayılmasından korkuyorum kangren falan olmaz umarım :S

Hareketinde sıkıntı yok yani üzerine falan çok rahat basıyor tellere tutunuyor fotoğrafta da görüldüğü gibi.

19çorumlu19

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YALÇIN
geldiginizde kusun çırpındıgını söylüyorsunuz bence muhtemelen tırnakla et arasında ( yani tam birlesim yerinde ) hafif bir açılma olmuş gibi duruyo yani kan dışarı çıkacak kadar büyük bir durum olmamış.rahat olun sıkıntı olacagını sanmıyorum
bye

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Teşekkür ederim yorumunuz için. Çırpınma derken kanat çırpmayı falan kastetmedim. Tülden kurtulmak için ayağını çekiyordu. Ben de parmağını yavaşça yukarı kaldırıp tülden kurtardım. Şu an zaten sıkıntı görünmüyor ama salı günü şehir dışına çıkacağım 1 günlüğüne. Kötüye gider diye korktum açıkçası.

Bu aralar baya aksiyon yaşıyoruz bu sıpayla bakalım. Burnu soyulmaya başlamıştı, mantar diye korkup avipom merhem aldım sürdüm hemen. Onu atlattık, hapşurmaya kabarmaya başladı. Vitamin falan derken şimdi onu da atlattık, yem kusmaya başladı. Kursak iltihabı falan diye korktum ama neyse ki sorun yokmuş eş istediği için yapıyormuş :) Şimdi de bu tırnak olayı çıktı... Sakındıkça illa nazar değiyor sanırım. Tek kuş olunca elim ayağım oldu evden çıksam 5 dk. sonra özlüyorum keratayı :) Neyse çarşamba gününe kadar bir sıkıntı olmaz sanırım. Geldiğimde de artık geçmezse veterinere götürürüm içim rahat etsin diye.