AYIRMA YÖNTEMİ İLE ÇİFTLEŞTİRME??

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Herkese merhaba.

3 tane muhabbet kuşum var. 2si dişi 1i erkek. Ne zamandır yavru almak istiyorum fakat alamıyorum. İnternetten yapmış olduğum araştırmalara göre ayırma yöntemi ile yavru alabilirmişim. Ancak benim sizlere danışmak istediğim bir husus var.

2 dişim var. Ben 2 dişiyi bir kafese, 1 erkeği yuvalık olan kafesi koymayı planlıyorum. Daha sonra gözlem yapıp erkeğin hangi dişiyi istediğine bakıp 3 hafta sonra o dişiyi erkeğin yanına atmayı planlıyorum. Bu arada yumurta yedirip besin desteği yapmak istiyorum.

Planladığım yol doğru mudur? 2 dişiyi ayırınca problem olur mu? Erkek her iki dişiyle anlaşıyor gibi, yani ikisinede yem kusarak yemek yediriyor ama beyaz olanla daha iyi sanki arası.

İzlemem gereken yol hakkında fikir sahibi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

:)

bilgiogren

Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Özdemir
Hangisi ile daha arası dağa iyiyse onu al dişi kuşlar zor eş seçerler eğer kur yapıyorlarsa kavga yoksa olur inşallah

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bilgiogren

Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Özdemir
İstersen bi tane erkek daha al diğer dışı ile ayırma yöntemi kullan onlarda eş olur belki

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Şöyleki ilk aldığım dişi kuşum bi tuhaf.

Yani çere rengi hala beyaz (2012de almıştım) yani erkek ağzına yem yediriyor ama onun kurlarına karşılık vermiyor. Anlamadım gitti. Bende 2015 in sonlarında bir beyaz kuş aldım onla araları daha iyi gibi ama oda tam anlamıyla kurlarına karşılık vermiyor. Bende ayırmak istiyorum.

Ersan çatal

Üyemiz
Adı
Ersan
Soyadı
Çatal
Kardeşim kuşun gagası illa kahverengi olunca yumurtlayacak diye bir şey yok benim dişi kuşum biri hep gagası beyazken yumurtluyor gagadan ziyade kanat düşmesi poponun durumu yuvaya olan ilgi ve kalamar kemiği tüketimi ile ölçmekte fayda var

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Sinan bey bir dönem nijer vermiştim ancak sonuç alamadım.

Kalamar şuan kafeste yok. Eksiklik sanırım. Gaga taşı var şuan. Ayırmadan sonra sonuç alır mıyım? Durum hala aynı olursa ne yapmalıyım?

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
MErhaba ayırmazsanız yumurta yavru malesef.Birisini ayırım yumurta gelecektir. Aynı kafeste 2 den fazla kuş olur ama ancak salma türü büyük kafeslerde olur. Sizin de böyle bir kafesiniz yoksa seçin birini ayırın.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.  alkisd

Bir adet kafese ihtiyacım var. Petshoplarda çok pahalıya satılıyor. Şöyle orta boy, uygun fiyata satan üretici arkadaşlar, abiler varsa benimle iletişime geçebilirse çok memnun olurum.