AYIRMA YONTEMI UYGULAMALI MIYIM ?

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Arkadaşlar ve değerli ustadlar hepinize merhaba.. Ayırma yöntemi uygulayıp uygulamamakta kararsız kaldım ve sizlere danismak istiyorum. İki takım show jumbom var gayet geniş ve rahat bir kafeste sessiz bir ortamda duruyorlar. Sağlık durumları cok iyi. Bir takım bir aydan fazla zamandır diğeri ise 10 günden fazla bir süredir eşe atıldı. İki takımda gayet iyi anlaşıyor sabahtan akşama kadar birbirlerini kasiyip öpüşüp duruyorlar ama asla çiftleşme olmuyor. Sizce ayırma yöntemi uygulamalimiyim yoksa henüz daha erken olduğu icin beklemelimiyim ve ayırma yöntemi uygulamadan süreci hizlandirabilmenin bir yolu var mıdır ? Tavsiyeleriniz icin şimdiden teşekkürler...

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
showlar 1 yaşını geçmiş olmalı. 3 ay sonunda yumurtlamazlarsa eş değiştirin. Çapraz eşleyin.
3 ay olmadan ayırma uygulamayın.

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Ayhan bey kuşlarım 1 yaşından büyükler. Dediğiniz gibi 3 ay bekliyecegim o halde. Yanlız aklıma takılan bir mesele daha var oda şu, dedigim gibi iki takımda gayet iyi anlaşıp birbirine kur yapıyor olmalarına rağmen her iki takımda da ne dişi nede erkeğin yuvaliga bir ilgileri yok. Girip çıkma kemirme vs. Hiç bir şekilde yuvalikla bir alakaları olmadığı gibi yuvaligin olduğu tarafa bile fazla yaklaşmamaya özen gösteriyorlar sanki. Bu durumda ben acaba yuvaliklari cikarmalimiyim ? Yoksa kuşlar çiftleşmeden sonra mi yuvaliga ilgi duymaya başlıyorlar ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Show kuşları ev ortamında besleniyorsa yumurtlama süreleri 2 yıla kadar uzayabilir. Üreticilerde toplu beside bu süre daha kısalabilir ama bazı kuşlar yine geç yumurta yapabilir.
Yuvalık olmazsa üremeye ilgi duymazlar eşleşmezler. Eğer üretmek istiyorsanız esas bunda sonra yuvalık takılı olmalı. Yaklaşık 1 yaşına kadar beklemeniz eşe gelmelerini bekleme zamanı idi. Şimdi eşe gelip üreyecekler.
Eğer yumurtlama olmazsa dişileri çapraz olarak erkekler sabit kalmak koşuluyla değiştirin.
Sabır.

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Çok teşekkür ederim Ayhan bey gayet aydınlatıcı cevaplar oldu.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
kuşlarınızın eşleşmesini hızlandırıcı etkinliklere başvurun iyi bakım  ve ışık işin sırrı  iyi bakım derken zaten  yem su önünde demeyin onlar zaten olmalı mamalarda  kızıştırıcı  unsurlara  ağırlık verin  sitede mevcuddur. size özellikle tavsiyemdir malum günler kısalıyor  lamba yakmaya başlayın 1\2 saat fazladan aydınlık kalması sonuca ulaşmanızı  hızlandırır inşaAllah....

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Sağolun Ünal bey, Işık konusunda ki tavsiyenize uyacağım inşallah. Mamaları icin de zaten burdaki tarifleri uygulamaya gayret ediyorum öteden beri. Ünal bey bunların haricinde benim dikkatimi çeken bir diğer konuda ses. Gözlemledigim kadarıyla eş kuşlar icin sessiz ortam ne kadar faydalı ve önemli ise, hepten sessiz çıt çıkmayan bir ortamda olmalarida o derece zararlı. Bilmiyorum dogrumu yapiyorum ama ben bazen internetten mp3 formatında indirdigim muhabbet kuşu üretim hane seslerini açıyorum. Bendeki 3 takım ilk başta cok heycanlanip sağa sola ucusmaya basliyor daha sonra mp3 dosyası çalmaya devam ettikçe birbirlerine daha bir iştahlı kur yapmaya başlıyorlar. Sizce bu mp3 taktiğinin zararları var midir ? Kuşların sese verdiği tepki inanılmaz gercekten. Hatta geçenlerde yeni ve harika ve tamamen ücretsiz bir kızıştırici  farkettim ; POŞET HIŞIRTISI :) Poset hisirtisini duydukları gibi faliyete gaciyorlar

aliayhane

Üyemiz
Adı
ali ayhan
Soyadı
ERSOY
yuvalık kısmına sevdiği yiyecekleri koyun daha çabuk alışırlar. Bende evde show besledim benim tavsiyem sürekli kur yapan ufak çaplı gürültücü bir erkek show erkekleri gaza getirecektir. Ayırmayı da yaptım 8 günde dişi hazır oldu ama erkek basmadı İnşallah başarılı olursun ışık işi onemli ve yağmur kokusu doğal tetikleyicidir yağmur yağdığında camı açabilrisin

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Herkese merhabalar.. Muhabbet kuşlarımdan yavru almak için kendimi uzunca bir sabra hazırlamışken kuşlarım sürprizi arka arkaya yaptılar ve bu konuyu açtıktan bir iki gün sonra önce evimde bulunan 3 takımdan ikisi bol bol çiftleşmeye başladılar. Burada şahit olduğum ilk çiftleşme vidyosunu sizinle paylaşmak istiyorum. Gerçi burda erkek kuş tünekten düşüp tam başarılı olamadı ama şu an tekniğini daha geliştirmiş durumda :)

https://www.youtube.com/watch?v=z-QMSPMOZKQ&t=15s