Aynı anda 2 yavru alsam?

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Biri dişi biri erkek 2 yavruyu aynı anda alıp büyütmek istersem sorun olur mu? İlla çift olsunlar, yavru versinler diye bir dertlerim yok. Ama arkadaş olsunlar istiyorum. Sizce uygun olur mu, ne gibi sorunlar yaşayabilirim? Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
İyi forumlar.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
hiç bir sorun olmaz ama konuşturmakta ele alıştırmak istediğinizde zorlanırsınız o kadar ilerde yavrularını almak istediğiniz zamanda alabilirsiniz hiç bir sorun yok anlıyacağınız

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Vakit ayırmakta zorlanacağım için mi zor olur yoksa birbirleriyle ilgilenecekleri için mi?

egeden

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
cihangir
birbirleriyle ilgilenecekleri için size alışmada ve konuşmada sıkıntı çekebilirsin ama şöyle yapabilirsin sana alışana kadar ikisinide ayrı odalarda tutarsan alıştıktan sonra aynı kafese koyabilirsin

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Zaten 6 aylık yavrum vardı erkek. Tülün arasına girip camdan kaçtı :(
Yine tek erkek alacağım herhalde. Bir kaç ay sonra dişi bir yavru alabilirim belki. Bakalım kısmet...

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Eğer yavru almayı düşünüyorsanız ilerde şu an yapacağınız  en iyi şey 2 yavru almaktır. Şimdi elime alışsınlar sonra eş alıp yavru alırım demeyin. Çünkü ele alışık olanlarda Kemal abimizin deyimiyle "erkek muhabbet rahip, dişi muhabbet rahibedir." Yani eşleştirmeniz ve yavru almanız çok zor olur . Ama yok konuşturacağım bana alışsın, omuzumdan inmesin benimle oyunlar oynasın derseniz tek erkek almalısınız. Ayrıca şahsi fikrim bence hiçbir hayvan tek beslenmemelidir. Onları kafeslere esaret ettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de üreme haklarını elinden almış oluyoruz. Karar sizin :)

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Ben de eş olsunlar istiyorum ama bize hiç alışmazlar diye de istemiyorum bir yandan. Galiba bencillik yapıyorum biraz. :( Dediğiniz gibi, yalnız olmaları içime sinmiyor. Bir de tüm gün işteyiz üstelik. 2 tane olursa ayrı ayrı ilgi göstermek gerekir. İkisine birden layık oldukları gibi bakabilir miyim diye de düşünüyorum. Şu an çok kararsızım açıkçası...

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
forumda aslında herşey yazıyor.sadece biraz ilgili olun ve okuyun lütfen. buradaki bilgileri okuduktan sonra emin ol muhabbet kuşları için çoğu veteriner hekimden daha çok bilgiye sahip olacaksınız. ayrıca buradaki bilgilerde tamamen tecrübedir teorik değildir. daha çok işinize yarar ve ayrıca pratiktir.  bye katılan arkadaşlarım olacaktır elbette.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Tuğçe hanım eğer yavrudan bir çift alırsanız erkek dişi bu çift size alışır evcil bir çift kuşunuz olmuş olur size alışırlar fakat konuşmazlar  ben bu şekilde yavrudan çiftler verdim erkek ve dişi kuşlar büyüyüp sahiplaerine bağlılıklarına şahit oluyorum hatta onların bile yavrularının resimlerini gönderiyorlar bana buda benim en büyük mutluluğum tabiiki

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler.
Ben cana yakınlığı tercih ederim. Küçükken bir kuşumuz vardı, bize o kadar alışmıştı ki. Annem örgü örerken şişlerine konardı, ağzımızdan yemek yerdi vs... Ben bu şekilde yakınlık kurabileceğimiz dostlar istiyorum. Neşeli olsun, oyuncu olsun, ötsün yeter bana. İnsanlar bile düzgün konuşamıyorken kuşla dost olmak için illa konuşturma şartı aramaya gerek yok diye düşünüyorum :)
Şimdi beni kafes düşündürüyor. İki tane yavru alırsak kafes küçük gelebilir sanki. Bir fotoğraf ekledim. Bu konuda da yorum yaparsanız sevinirim. Şu anda 2 tane tünek var (biri fotoğrafta görünmüyor). En azından 2 tane daha tünek almalı.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Çift için dar bir kafes . Üretim kafesi diye geçen kafesler var onlara bakmanızı tavsiye ederim :) Ayrıca 2 tünek yeterli bence 1 çift kuşa birbirlerine alışmaları açısından da kolaylık sağlar :)

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı

Arkadaşlar, bugün gittim bir yavru aldım. 27 günlük. Fotoğraflarını çektim sizin için. Sizce durumu nasıl? Satıcı erkek olduğunu söyledi. Yerli-jumbo kırmasıymış. Ben çok sevdim keretayı.  :) Yolda çok korktu otobüste çok gürültü oldu. Eve geldim, kutudan çıkartırken kutunun dibine kaçtı. Açık olan kısımdan içeri baktım, karga gibi bağırmaya başladı. Sonra ben de çok bekletmeden kafesine koydum. Öyle bakınıyor sessiz sessiz. Umarım bize kısa sürede alışır...
Bu arada adını da Limon koyduk :)
Çift alamadım kafes küçük dediğiniz için. Kafesi yenileyebilirsem haftaya cuma günü bir tane daha almayı planlıyorum.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
maşallah satıcının söylediklerinin hepsi doğru. Bir an benim de kanım ısındı ya çok hoşuma gitti ALLAh nazarlardan saklasın