AYRIK BACAK TEDAVİSİ

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
İYİ PAZARLAR ÜRETİCİ ABİLERİM BENİM 2 YAVRUM DADA AYRIK BACAK HASTALIĞI VAR BEN BU GUŞLARA SÜNGER TEDAVİSİ YAPICAM BİR YERDE OKUDUM SÜNGER TAKILIYKEN AYAĞININ SERT ZEMİNE DEYMEMESİ GEREK YAZIYODU FOLLUĞUN İÇİNE BAŞKA BİRŞEY DE KOYMAM GEREKLİMİ YOKSA SADACE YAVRUNUN BACAĞINA SÜNGER TAKIP YİNE FOLLUĞUN İÇİNE BIRAKIYIMMI?

forhunters

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
yalçın
Öncelikle yavrular kaç günlük o önemlidir. 2 aşama vardır bir süngerleme birde bandajlama yöntemi.Yavruların fotoğrafını eklersen daha iyi olur görmüş olunur ne durumda oldukları.ebebeyinleri kabul edıyorsa eğer yuvalığa yumuşak birşeyler koyabilirsin.Kabul etmezse sen bakabilirim dersen al kendin yumuşak zeminde kendin büyüt beslemekte kolay değildir yavruları herkez beceremez tabi burada yavruların rolüde büyüktür.

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
bandajladım şu an yavrula iyi durumda inşallah düzelirler

forhunters

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
yalçın
Eğer anasının yanındaysa yavru arada sırada kontrol etmek gerekıyor bazen çıkartmaya çalışabiliyorlar ara ara kontrol edıyorsanız sorun yoktur.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
SIK SIK YAVRULARI KONTROL ET HEM SAĞLIK DURUMLARINI HEM BANDAJ DURUMLRAINI HEMDE KURSAKLARINI.

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
abi mümkünse bu yavrulara şırıngayla verilen mamaların tarifini yazabilirmisin?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
benim yaptığım mama yarıdan az çaybardağıyla su mısır unu pirinçunu 7 vitaminli tağıllı mama 1 çay kaşığı bezelye unu hafif ateşde çocuk maması yapar  gibi karıştırıyorum koyulaşmaya başlayınca altını söndürüp soğumaya bırakıyorum özel kalın delikli şırımla kursaklarına basıyorum

forhunters

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
yalçın
1 tane bebe büsküvisi içine birazda irmik,pirinç unu,arı mama gibi toz karışımları ez güzelcene karıştır.Ne sıcak ne ılık olocak şekilde yavruları yakmayacak şekilde verebilirsin.İster şırınga yardımıyla ister çay kaşığıyla verebilirsin çay kaşığının sağ ve sol tarafından ezerek u çeklini almasını sağla yavruların ağzına denk gelicek şekilde ayrlarsın.Mama miktarınıda yavruların sayısına göre ayarlarsın vede ne çok sıvı ne çok katı olsun yaptığın mama vede fazla enjekte etme ful doldurma kursağını hayvanların ara arada kontrol et ishal olma ihtimallerine göre ara ara mamaya çok az türk kahvesi ve tarçın katabilirsin mamaya ishal olurlarsa.Kolay gelsin.