ayrılığa dayanamadılar

empati

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
kılıçarslan
2 gün önce 2 ayrı kafeslerde baktığım kuşlarımı birbirlerine karşı ilgisizliklerinden ayırıp beklemeye almıştım bugün kuşların bir çifti nasıl olduysa alttan tünel  kazarak eşinin yanına kaçmış kısaca kafesin al ızgarasını ağzıyla iterek eşinin yanına gelmiş . bu ayrılık gözlerimi yaşartınca  crying diğer çiftite birleştirdim .
  şu an birbirlerine kur yapıyorlar erkek dişiyi yediriyor bu gidişhatı yorumlayabilirmisiniz. tecrübeli abiler kardeşler bilirler ümitleneyimmi lakin 2 aydır bu eş kuşlarda yuvaya ilgi ve yavruylama emaresi yoktu. cevaplarsanız sevinirim....

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kardesim  kimi ustadlarda  oyle çift varki  11  aydır eş tutmamıslar kiminde  ise 2 haftada es tutmus yada daha kısa surede....oluşturulan  şartlar dısında  sansın  yarı yarıyadır  ve herseyden  once sabıra ıhtıyacın var....

E

elaziz2316

Guest
    Recep bey, üretim olayı sabır gerektirir. Siz olması gereken tüm şartları hazırlarsınız gerisi kuşlarınıza kalmıştır. Tüye girerler, birisi hazır olur diğeri hazır olmaz, bazen ikisi de hazır olmaz vs.vs. bu durumları çoğaltmak mümkün. Sizin yapacağınız bu forum sitesinde paylaşılan bilgileri dikkatlice okuyup kuşlarınızın durumunu da inceleyerek, varsa eksik yada fazla yaptığınız birşeyler, onları düzeltmektir.

Hayırlısıyla tez zamanda önce yumurta ve sonra da sağlıklı yavrular alırsınız inşallah.

empati

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
kılıçarslan
İsmail bey haklısınız çocukluğu hayvan beslemekle geçen biri için yavruların doğması farlı bir duygu artık sabır diyeceğim sadece çifleri değiştirsemmi veya 1 çif daha artırsammı diye düşünüyorum belki 3 çiftim yavrular.. selamlar..

ilkercay

Takipçi Üyemiz
Eş olduklarına emin olduğum kuşlarımı birbirlerine ilgisizlik yüzden bende bugun ayırdım 10 gün falan ayrı bırakmayı düşünüyorum sizce az mı çok mu ? yada başka ne önerirsiniz saygılar.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
ben kuşları ayırmayı benimsemiyorum bu güne kadarda hiç bir kuşumu eşinden ayırmadım .kuşlardan biri ölünceye kadar dinlendirmek için sadece yuvalıgı cıkardım .dişi kuş eşini belli bir süre bekler ama erkek kuş öyle degil başka bir dişinin yanına attınmı.hemen (salca ) olur.o yüzden kuşları sabırla beklemek lazım .aşarıda ustaların yazdıgı şeyleride göz ardı etmemek lazım.