B vitamini eksikliği...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkese merhabalar, geçtiğimiz cumartesi kendi rızamla tek ayağı sakat olan yani daha doğrusu tek bacağı kırılmış ve yanlış kaynamış olan bir muhabbet kuşunu sahiplendim.
petshoptayken yanlış kaynayan ayağının olduğu sol taraftaki kanadından kuvvet alarak falan yürüyordu ben eve getirdim biraz bakımla tünekte durabiliyor ve kanatlarını da çok düzgün tutuyordu. Hatta tek ayağını içine çekip kafasını arkasına gömerek falan uyuyordu, sürekli kafesten firar etmeye çalışıp bi oraya bi buraya yürüyordu...
2 gün sonra birden bi baktım ayaklarını büzemiyor ve yerde. Tünekte duramıyor kavrayamıyor tüneği. ara sıra tek ayağıyla kavrıyor sonra onu da açık tutuyor.
Neyse ben veterinere götürdüm kırık çıkık yokmuş b vitamini eksikliğinden kaynaklı büyük ihtimal dedi. dünden beri sürekli b vitamini takviyesi yapıyorum, bazen kavrıyor tüneği sonra bi bakıyorum yine yerde...

Ayrıca geldiğinden beri de çok az yem yiyor ama bi şekilde yediriyorum...
Bunun dışında bir sorunu yok dışkısı vs normal, kendini temizlemeye çalışıyor falan...

geldiği günlerdeki hali
MOV 1351

Ayağını kullanamamaya başladığı günler...
MOV 1360

Peki bu nası olacak acaba ayakları felç mi oldu anlayamıyorum? vitamin takviyesini ne kadar yapmalıyım düzelir mi?

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
B vitamini takviyesi  demişsiniz. B1-B2-B6-B12 gibi komleks bir vitamin takviyesimi kullandınız. Bir de kuşun yanına kuş attınız mı hiç. Salmonella şüphesi olabilir. Geçmiş olsun.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
bana kalırsa kuşun sadece ayağı değil başka bir hastalığı var çünkü kuşlar tek ayakları ile tünekte durabiliyor inşAllah en kısa zamanda düzelir.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Benim bir kuşumda yeni aldığım zamanlarda  ara ara tek ayağına felç geliyordu. Araştırma sonucu b vitamini kompleksi kullanmaya başladım ve sorun düzeldi, şu anda yumurtaları var.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Bülent BAĞ' Alıntı:
B vitamini takviyesi  demişsiniz. B1-B2-B6-B12 gibi komleks bir vitamin takviyesimi kullandınız. Bir de kuşun yanına kuş attınız mı hiç. Salmonella şüphesi olabilir. Geçmiş olsun.
Bülent Bey kuş aldığımda zaten bir sürü kuşun içindeydi ama ben o geldiğinden beri yanına kuş atmadım hiç. sadece bir çift muhabbet kuşum var onların da böyle bir problemi yok ama zaten aynı odada bile değiller. salmonella hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?