Baba-kız düşkünlüğü

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkese merhabalar.
Kışın evimizde baktığımız kuşlarımızdan bir çift yavrulamıştı bilenler hatırlayacaktır. 3 kız 1 erkek, babanın tıpatıp aynısı 4 yavrumuz oldu. 1 dişi bizde kaldı diğer 3 ünü sahiplendirmiştim.

Bizde kalan dişi ile baba baştan beri zaten çok iyi anlaşıyolar ama dişi yavru kızgınlığa yaklaştıkça babadan ayrılmaz oldu. Babamız çapkındır biraz kafesteki tüm dişilerle iyi anlaşır zaten de :D
Bazen kızı babanın üzerine ayak atmış üstüne çıkmaya çalışır halde görüyorum. Baba hangi tüneğe uçarsa anında yanında bitiveriyor, uçma saatinde de dibinde hiiiç ayrılmıyor sürekli babayı kaşıyor. Baba da ona yem kusuyor vs vs...

Şimdi bu eş tutma olayı mı baba kız sevgisi mi çözemedim ama sanırım eş tutma.
İkisini yavrulatmayı düşünmem ama bilgim olsun diye sorucam, baba kızlar, ilk ağız kardeşler veya farklı ağızdan kardeşler falan çiftleştirilirse ne gibi sonuçlar oluyor?

Yenileme: Bir de babayla asıl eşini kışın tekrar yavrulatacağım zaman ayırdığımda babaya bu kadar düşkün olan dişi yavru bunalıma falan girer mi?

eskici

Takipçi Üyemiz
gökçen hanım,böyle birşeyi şahsen onaylamıyorum ve bu etik değildir.aynı insanlar gibidir kuşlar da derece akrabalarla kan bağı olması çok sakıncalı sonuçlar vermesi yüksek bir olasıdır.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Eğer yavru kuş çiftleşmeye el verişliyle çiftleştirebilirsin hiç bir sorun yaşamazsın. Yavrularda sakatlık söz konusu olmaz, hatta çıkan yavrular daha güzel olur. Baba ve yavru kuş olayını bizzat iyice araştırıp, sonrasında sorun olmayacağı kanaatine varıp baba kuşu dişi yavrusuyla çiftleştirip yavru almış birisiyim :) Baba kuş ile anne kuştan ettiğim yavrulara nazaran baba kuş ile yavru kuştan elde ettiğim yavrular daha iri ve sağlıklı olduğunu gözlemledim. Tabi yavru seçimine özen gösterdim, en iri yavruyu babaya eş tutturdum.

Bu videodaki dişi babanın yavrusu, yavrularda görüldüğü gibi sorun yok, 2. kafesteki beyaz ve mavi olan önceki kuluçkandan elde ettiğim yavrular görüldüğü gibi onlarda da hiç bir sorun yok. 3. kafestekiler ayrı bana ait değil onlar :)
Babayla eş tuttuğum yavrudan toplam 23 yavru elde ettiğim 4 kuluçkadan. 5+5+7+6
2 tanesi ezilerek öldü, diğerleri turp gibiydi maşallah ve satıldılar hemen.

3. kuluçka

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Maşallah ya ne tatlılar, kuşlar da size baya alışık anladığım kadarıyla hiç bi şey demiyolar yavruluğu çıkarmanıza falan :D Benimkiler de öyleydi.

Yani sağlık bakımından sorun olmuyor o zaman demek ki büyük ihtimal ama tıpkı insanlardaki gibi heralde kötü genin baskınlığını artırmış olabiliriz.

Yani eğer babada a hastalığına yatkın olan bir gen dişi yavruya da geçmişse ve o dişiyle babayı çiftleştirirsek a hastalığının yavrularda çıkma olasılığını artırıyoruz. Bence bu yönden biraz sıkıntı olabilir.

Ama dediğim gibi zaten merakımdan sordum hiç düşünmüyorum yavruyla eşe atmak.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Maşallah gerçektende çok güzel kuşlara sahipsiniz.Emeğinize sağlık.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
hayvanlarla insanları birbirine karıştırmayalım...

sıkıntı olmaz, baba ile yavrusunu eşe atabilirsiniz...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Eşe atmanızda hiç bir sakınca yok . Ama illa eski eşi ile eşe atacam  diyorsanız erkeği yavrudan şimdiden ayırıp eşe hazırlayın

Halil Engindere

Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
Engindere
Memet YILMAZ' Alıntı:
Eğer yavru kuş çiftleşmeye el verişliyle çiftleştirebilirsin hiç bir sorun yaşamazsın. Yavrularda sakatlık söz konusu olmaz, hatta çıkan yavrular daha güzel olur. Baba ve yavru kuş olayını bizzat iyice araştırıp, sonrasında sorun olmayacağı kanaatine varıp baba kuşu dişi yavrusuyla çiftleştirip yavru almış birisiyim :) Baba kuş ile anne kuştan ettiğim yavrulara nazaran baba kuş ile yavru kuştan elde ettiğim yavrular daha iri ve sağlıklı olduğunu gözlemledim. Tabi yavru seçimine özen gösterdim, en iri yavruyu babaya eş tutturdum.

Bu videodaki dişi babanın yavrusu, yavrularda görüldüğü gibi sorun yok, 2. kafesteki beyaz ve mavi olan önceki kuluçkandan elde ettiğim yavrular görüldüğü gibi onlarda da hiç bir sorun yok. 3. kafestekiler ayrı bana ait değil onlar :)
Babayla eş tuttuğum yavrudan toplam 23 yavru elde ettiğim 4 kuluçkadan. 5+5+7+6
2 tanesi ezilerek öldü, diğerleri turp gibiydi maşallah ve satıldılar hemen.

3. kuluçka
Kuşlara bak hiç korkup kaçmıyor ne güzel :)