Baba Kuş 1 aylık Yavrusuna kur yapar mı :S

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
Arkadaşlar benim sorunlar bitmiyor yahu :( Dişi kuşumu yuvadan atlayan ilk yavruyu öldürdüğü ve baba kuşu da ceresinden feci şekilde yaraladığı için pet shopa sattım dün.

Erkek kuş da sabah kafesten çıktı yavruların kursaklarını kontrol etmek isterken yavru kuş elimden yere pırladı baba da hemen onun yanına geldi o kadar minik ve tatlı bir yavru ki en küçükleri 30 günlük. Babasına ağzını açıyordu beslesin diye sanki baba da kur yapıyor gibi geldi bana  ??? ben çalıştığım için sürekli izleyemiyorum eğer baba kuş beslemezse ben ne yapmalıyım yavruları lütfen yardım kötü bi şey yapmaz değil mi yavrularına? Çünkü elimin üstüne çıkıp çiftleşmeye çalışıyor?

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
30 günlük ise çoktan yem kırmasını öğrenmiştir o kuş. Yavruyu ayır, baba kur yapar yavruya. Yavruya eziyet olur yazık günah ayır gitsin.
Aspur denilen yemden al, sade yem, yavru kolayca onu kıracaktır. Başka yavru varsa ve yuvadan atladıysa onlarıda ayırırsın.

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
Yok öğrenmedi bu bahsettiğim yavru yuvada hala. 3 YAVRU var toplam sadece bir tanesi yuvadan atladı diğer ikisi hala yuvada anneleri yok ben ne yapmalıyım yavruların hepsini yuvadan çıkarıp kafesin dibine koyayım mı??????????

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
yuvadan atlıyanı ayırın diğer yavrularında 30 günden küçük değilse onlarıda ayır kafesin tabanına yem ve suluk koyarsınız kanarya yemi alın sade aspurda deniyor siz sade kanarya yemi derseniz verirler 40-45 günlük olana kadar aspur verin sonra normal yeme dönebilirsiniz ama 30 günlükten küçükse yavrular yuvadan almayın 2-3 gün sabredin eğer baba yavrulara zarar vermiyorsa vede besliyorsa.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Yuvada olması doğal 50 günlükken almasan bile yudada kalır sıcak sonuçta. Ayırıp biran önce öğrenmeli yem kırmayı.

E

elaziz2316

Guest
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
Yuvada olması doğal 50 günlükken almasan bile yudada kalır sıcak sonuçta. Ayırıp biran önce öğrenmeli yem kırmayı.
    Yavru zamanı gelince yuvadan kendisi çıkar. Ondan  sonra zorla içeri soksan bile gene dışarı çıkar.

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
En büyük yavru 35 günlük o yuvadan çıktı ama bir kere bile yem yerken görmedim. En küçük yavruda 31 günlük o hala yuvada ortanca olan 33 günlük yavruda yuvada. Ben kafesin dibine yem koydum baba gidip yiyor yavru tünekte öyle bakıyor :S En ufak yavruyu da koydum kafesin dibine hemen tırmanıp kafes tellerine çarpıyo bişiyler yapıyo korkuyo tabi ben de geri yuvaya koydum öyle işte artık ne yapacağımı tamamen şaşırdım baba besliyor mu bilmiyorum baba da yıprandı baya halsiz gibi geldi çünkü. of off :(

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
yavruların kursklarını kontrol et yem yemişlermi veya babaları yediriyormu... eğer kursakları boş ise  şırınga ile mama takviyesi yapmanız lazım yavrulara... zaten bir hafta içinde onlar yem kırmayı öğreneceklerdir.