baba kuş ne kadar bakıcıdır?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
en büyüğü 27 günlük olan 5 yavrum var daha onlar çıkmadan  çiftleşmeye çalıştıklarını görünce anneyi ayırdım.hem yumurta stresine girdiği için yavrular huzursuz olur  hemde kalabalıklar. baba kuş geri kalan yavruları büyütebilir mi  bakımı anneye ait tüysüz yavru yok hemen hemen  geri kalanı baba besleyemez mi?

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Baba da rahatlıkla kuşları bakacaktır.Sonuçta anne kuş ölse eğer baba kuş kalan yavrulara bakıyor.Ancak ayırmasanız bence daha iyi olur.Herşeyi doğal sürecine bırakmak lazım.Ben böyle bir durumu sadece dinlenmeye alınacak kuşlarda yaparım diye düşünüyorum.

Kendime ait üretimde olan çiftlerde bu tip durumlar oluyor.Aynen sizdeki gibi hem de.Pek bir sorun yaşamadım ben.Anne kuş hem yumurta üzerine yatıyor hem de yavrulara annelik yapıyor.Burada asıl fonksiyon babada bence.Anneyi çok iyi beslemesi ve çoğu zaman yuvalağa da girip anne kuşa yavru beslemede yardım etmesi lazım.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    27, 25, 23, 21,19 günlük yavrulara baba tek başına bakabilir (Eğer gerekli besin ve aydınlatma imkanı verirseniz)..

Yerinizde olsaydım; Anne kuşun olduğu kafese de yuvalık takar en küçük 2 yavruyu anne ye bırakırdım. Bu arada yetişkinlerin birbirlerini görmemelerinde fayda olacaktır.
    Yaklaşık 10 gün sonra Anne tekrar yumurtlamaya başlayacak ve muhtemelen ilk yumurtası döllü olacak, yumurtlama stresinden yavrulara kötü davrana bilir yahut yumurta şişliği arttığında 2 küçük yavruyuda babalarının bulunduğu kafesteki yuvalığa bırakmanız uygun olabilir. Zaten 5-6 gün sonra büyük yavru bağımsızlığını kazanıp babasına yük olmayacak..

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Yılmaz Bey'in yorumu da önemli burda.Kesinlikle gözardı edilmemeli.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
ceylin123' Alıntı:
en büyüğü 27 günlük olan 5 yavrum var daha onlar çıkmadan  çiftleşmeye çalıştıklarını görünce anneyi ayırdım.hem yumurta stresine girdiği için yavrular huzursuz olur  hemde kalabalıklar. baba kuş geri kalan yavruları büyütebilir mi  bakımı anneye ait tüysüz yavru yok hemen hemen  geri kalanı baba besleyemez mi?
Merak etmeyin baba bakar

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
yardımlarınız için  çok teşekkür ederim. evet en ufak yavru 19 günlük ve anneyle beraberken  yeni kuluçka hazırlıkları nedeniyle ikiside yavruları yarım beslemiş oluyorlardı . ve yavrular hep bağırıyorlardı ilk kuluçkada 3 kişi oldukları için büyüyüp  bağımsız oldular.bu ikinci kuluçkanın yavrularıydı.ilk kuluçkanın sonlarında yuva stresinden dişi psikopat bi ruh halinde oluyordu. dişimi dinlenmeye almak istiyorum. bu aralar işlerim yoğunlaştı.son kuluçkasında ona iyi bakamayabilirim.yaza kadar ayrı tutmayı düşünüyorum. kışın bakarken akla karayı seçiyorum. ::) ::) ::) ::)

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    27, 25, 23, 21,19 günlük yavrulara baba tek başına bakabilir (Eğer gerekli besin ve aydınlatma imkanı verirseniz)..

Yerinizde olsaydım; Anne kuşun olduğu kafese de yuvalık takar en küçük 2 yavruyu anne ye bırakırdım. Bu arada yetişkinlerin birbirlerini görmemelerinde fayda olacaktır.
    Yaklaşık 10 gün sonra Anne tekrar yumurtlamaya başlayacak ve muhtemelen ilk yumurtası döllü olacak, yumurtlama stresinden yavrulara kötü davrana bilir yahut yumurta şişliği arttığında 2 küçük yavruyuda babalarının bulunduğu kafesteki yuvalığa bırakmanız uygun olabilir. Zaten 5-6 gün sonra büyük yavru bağımsızlığını kazanıp babasına yük olmayacak..
+1
bu gibi durumlarda ben ikinci yuvalığı takıyorum.
erkek kuş yavrulara rahatlıkla bakıyor ve dişi kuşta kuluçkaya yatıyor.
besin takviyesini iyi ayarlamak lazım

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Benim ilk çiftimden örnek vereyim tabi acemilik 6 kez yavru aldığım kuşlarımdan dişi yorulmuş alıyamadım hastalığı ilerledi kurtaramadım kuluçkdayken daha ilk 2 yavrusunu çıkarmıştı baba perişan kıvranıyor eşinin gelmeyeceğini anlayınca kuluçkaya kendisi yattı geriye kalan 4 yumurtayı da çıkartıp uçana kadar hepsini büyüttü. Petshopçudaki kuşçular erkek kuluçkaya yatmaz dediler benim erkek yattı. Şu an en iyi bakan yavru veren kuşum diğerleri de 33 çiftim erkeğin damarından  çoğaltmaya devam düzene girnce sizlerle paylaşacağım selamlar...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
ahmeterol' Alıntı:
Benim ilk çiftimden örnek vereyim tabi acemilik 6 kez yavru aldığım kuşlarımdan dişi yorulmuş alıyamadım hastalığı ilerledi kurtaramadım kuluçkdayken daha ilk 2 yavrusunu çıkarmıştı baba perişan kıvranıyor eşinin gelmeyeceğini anlayınca kuluçkaya kendisi yattı geriye kalan 4 yumurtayı da çıkartıp uçana kadar hepsini büyüttü. Petshopçudaki kuşçular erkek kuluçkaya yatmaz dediler benim erkek yattı. Şu an en iyi bakan yavru veren kuşum diğerleri de 33 çiftim erkeğin damarından  çoğaltmaya devam düzene girnce sizlerle paylaşacağım selamlar...
Böylesi kuşa maşaallah denir. Allah nazarlardan korusun

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ahmeterol' Alıntı:
MAŞALLAH

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

+1