Baba ve yavrusunu çiftleştirebilir miyiz

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
1. dereceden akraba olan hayvanlarda; baskın ve/veya çekinik genlerden uygun olmayanların
çakışmaları olasılığı artmaktadır.
Ve bundan dolayı maalesef sakat olma olasılığı, gözle görülmeyen diğer hastalıkların olma olasılığı artırıldığından, 1. dereceden akraba olanların çiftleştirilmesi kesinlikle önerilmez. Akrabalık bağları yakınlaştıkça bu tür hastalıklı yavruların olma olasılığı da artıyor. Normal
eşleşmelerde olmuyor mu, olabiliyor. Bu nedenle sorumluluk bakan kişilere aittir ve
etik olmadığı kesindir.
[kaynak: ziraat fakültesi - zotekni bölüm başkanlığı, hayvanlarda üreme biyolojisi notları]

Buyrun arkadaşlar merak edenlere bilimsel kanıt.

Ayrıca büyük işletmelerde sığır ve benzeri büyük baş- küçük baş hayvan besiciliği yapan kişiler bütün hayvanların kayıtlarını alırlar zoteknist ziraat mühendisleri tarafından çiftleştirilmeleri kontrollü şekilde yapılır ve 1. dereceden akraba olanları çiftleştirmezler.

ŞEMSETTÜN SEVÜNÇ

Uzman Üyemiz
Adı
şemsettin
Soyadı
SEVİNÇ
Kan takibi yapılarak anne yada babaya en yakın kuşları elde edebilmek için yapılan eşlemelerde en iyi yavruyu farklı kandan bir kuş ile eşleştirildikten sonra  çıkan yavruların yine en iyi özelliği taşıyan yavruların tekrar anne ve baba ile eşleştirilmesi neticesinde olacaktır kaldıki anne ve babanın kendi yavrusu ile veya iki kardeşin birbiri ile yapılan eşlemelerde çıkan yavruların sağlıklarında bi problem olmayacaktır ancak yavrular hedeflenen vasfı taşımayacaktır

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
HERHANGİ BİR SORUN OLMAZ BENDE BABA İLE KIZINI EŞLEDİM HERHANGİ BİR SORUN OLMADI

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Muhammet BOZACI' Alıntı:
elbette yaradan hepsini hesap etmiştir.kimsenin bunu sorgulamasına gerek yok!fakat gözgöre göre yavruyla babanın bilerek çiftleştirilmesi yanlıştır.günahımız boynumuza..!
Bu şimdi yorum mu ? Azcık biyolojiye merak salın lütfen !

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Arkadaşlar şimdiye kadar bir sorun çıkmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez.
Ben bilimsel olarak kanıt gösterdim zoteknistlerin yorumu ve kitaplarda yazılanları paylaştım sizlerle gerisi üreticilerin kendi kararlarına kalmıştır.

eskici

Takipçi Üyemiz
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Bu şimdi yorum mu ? Azcık biyolojiye merak salın lütfen !
Soner bey ben o cevaba ithafen öyle bir cümle kullandım.madem çok bilgilisiniz bizi derin biyoloji bilgilerinizle aydınlatında doğruyu yanlışı ayırt edelim o zaman!

eskici

Takipçi Üyemiz
tebrik ederim en doğrusunu yaptınız bence.teşekkür ederim.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Muhammet BOZACI' Alıntı:
Soner bey ben o cevaba ithafen öyle bir cümle kullandım.madem çok bilgilisiniz bizi derin biyoloji bilgilerinizle aydınlatında doğruyu yanlışı ayırt edelim o zaman!
Umarım bu tablo açıklayıcı olur sana...

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
Bu Ne Geometri DerSi Mi :(
:D:D

Ya genlerin ne şekilde dizileceği ihtimalleri. Kardeş kuşları eşlemenin sakıncası. Sadece %25 i sağlıklı oluyor %59 taşıyıcı , %25 i direk hasta oluyor